Hoppa till sidans innehåll

Damerna tillbaka i Elitserien: ”Vi ska ut och njuta!”

04 NOV 2019 15:26
Under onsdagskvällen har Näsbyparks damlag hemmapremiär i Elitserien när man tar emot Upsala TK. Ta del av förutsättningarna inför serien samt lagledare Björn Sahlins tankar, målsättningar och förhoppningar.
  • Skapad: 04 NOV 2019 15:26

Efter två år i den näst högsta serien gick damlaget obesegrade genom Division 1 i fjol och är således tillbaka i finrummet. Det är mer eller mindre samma tjejer som tog laget upp som kommer att vara delaktiga i år. Det enda nyförvärvet stavas Louise Wikander. En duktig och offensivt spelande 16-åring som kommer från Helsingborgstrakten. Truppen är garanterat en av de yngsta i serien och består, utöver ankaret Anette Munozova, av spelare som är 18 år och yngre.

– Det är såklart asroligt att vara tillbaka! Vi hade bra go i laget förra året och hoppas kunna fortsätta på den inslagna vägen även i år, säger lagledare Björn Sahlin.

Givetvis är det tuffast möjliga motstånd som väntar i Elitserien. Björn har dock en tydlig målsättning av vad han vill få ut av tjejerna.
– Vi får ju möta Sveriges bästa spelare, så jag hoppas att vi inte ska bli för nervösa eller känna för mycket press. Snarare tvärtom, vi ska ut och njuta och försöka spela vårt livs tennis. Många av klubbarna har förstärkt sina lag med utländska spelare så det kommer bara bli bra och tuffa matcher för oss.


Elitserien innehåller åtta klubbar där alla möter alla under en intensiv treveckorsperiod. De två bästa klubbarna möts i final medan de två sämsta degraderas till Division 1. Varje match består av två dubblar och fyra singlar. Utöver NPTK återfinns Fair Play TK, Enskede LTK, GLTK, Helsingborgs TK, SALK, Tabergsdalens TK och Upsala TK i serien.

Björn säger att den resultatmässiga målsättningen blir att försöka hålla sig över nedflyttningsstrecket.
– Vi ska ut och köra järnet! Jag hoppas att tjejerna tycker det ska bli kul att vara delaktiga i något fint. Det viktigaste av allt är att vi är tända hela tiden. Är man inte tänd händer ingenting!Av de totalt sju matcher laget kommer spela är tre på hemmaplan. Först i premiären nu på onsdag den 6 november klockan 17.00 mot Upsala TK och sedan i omgång 5 och 6 mot Skåneklubbarna tillika fjolårsfinalisterna Fair Play och Helsingborg.

– Det ska bli riktigt kul med hemmapremiär mot Upsala. De kommer med ett superlag så det blir en riktigt rolig match. Jag hoppas verkligen att alla kommer och hejar fram tjejerna då, säger Björn.

Klicka här för att se resultat och spelschemat i Elitserien för damer!

Elitseriepremiären nu på onsdag alltså. Spelarpresentationer kommer äga rum klockan 17.00, därefter spelas dubblarna följt av de fyra singlarna. Varmt välkomna!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info