Hoppa till sidans innehåll

Det börjar röra på sig…

22 JAN 2021 12:50
  • Uppdaterad: 22 JAN 2021 12:50

Bäste medlem!

Som vi skrev strax innan jul så har det börjat hända saker i hallfrågorna.

Beträffande den tillfälliga tälthallen så har vi nu lämnat in en ansökan om tillfälligt bygglov till kommunen. Tälthallen är tänkt att stå på brandplatsen.

Vi har även skickat in en ansökan om kommunal borgen vilket krävs för att NPTK ska få ett banklån, vilket i sin tur är en förutsättning för finansieringen av tälthallen.  Våra underhandskontakter med både kommunen och SEB är positiva. På det extra årsmötet den 27/10 - 2020 fick styrelsen mandat av medlemmarna att ingå ett låneavtal för att kunna komma vidare med tälthallsprojektet.

Om vi går över till det aktuella läget med den permanenta hallen så har kommunen deklarerat att man kommer att stå för byggnationen av fem banor och serviceutrymmen. Det vill säga det som brann ned.

Klubbens ambition var ju redan innan branden att få till en större anläggning med sju till åtta tennisbanor och tre padelbanor. Den ambitionen kvarstår och är då något som vi måste finansiera själva. Det handlar dels om att köpa loss ytterligare mark intill platsen där Täby Kommun köper mark och dels om själva byggnationen. En utmaning!

Samtidigt är vi övertygade om att det är rätt väg att gå för NPTK. Vi har ett enormt tennisintresse i föreningen redan nu. Det var ju också orsaken till det intensiva arbete som pågick redan innan branden för att få till en större tennishall. Dessutom sker det ju en stor inflyttning till Täby under de närmaste åren.

Om du som medlem har idéer eller kontakter kring finansieringen av en större anläggning är du mycket välkomna att dela med er av dessa till This is a mailto link eller till This is a mailto link.

Vi hoppas inom kort kunna komma tillbaka med en tidsplan för både tälthallen och den permanenta hallen. Samt var den permanenta hallen kommer att ligga.

Trevlig helg och på återhörande!


Styrelsen i Näsbyparks Tennisklubb

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info