Hoppa till sidans innehåll

En nyårshälsning från ordföranden och klubbchefen

31 DEC 2021 14:23
Ordförande Joachim Haas och klubbchef Kenneth Bergbom diskuterar året som varit, vad som komma skall och önskar gott nytt år till alla medlemmar.
  • Uppdaterad: 31 DEC 2021 14:23

Joachim, året går mot sitt slut. Hur skulle du som ordförande sammanfatta det?
– ­ Ja du Kenneth, det har varit ett tufft år eller snarare tuffa 18 månader. Branden blev ju naturligtvis en chock för alla.

Ärligt talat. Om du hade vetat om och insett hur mycket arbete det skulle vara med att rädda klubben efter branden, hade du tackat ja till ett fortsatt förtroende som ordförande på årsmötet en dryg månad efter branden?
– Haha, en bra fråga. Men får man ett fortsatt förtroende kan man inte lämna när klubben är i kris. Det hade jag gjort eftersom jag brinner för NPTK och tycker att vi har en sådan bra verksamhet. Men låt mig säga så här; att ibland är det bra att man inte vet exakt hur mycket arbete som väntar när man börjar med något.

Vad har varit tuffast?
– Ja du vet ju själv hur många externa och interna möten vi har haft, det har varit en kamp med att få tiden att räcka till. Sen har vi ju varit tvungna att jobba med både det kortsiktiga spåret med att få till en tälthall, samtidigt som vi har jobbat och jobbar med den långsiktiga permanenta tennishallen. Ibland har det ju också dykt upp frågor som är komplicerade för en styrelse. Att exempelvis bygga en tälthall är inte helt enkelt, trots att vi har en massa olika kompetenser i styrelsen. Sen var planeringen kring tälthallen svår. Öppningsdatumet sköts framåt och eftersom vi inte hade några förvaringsytor och även behöver hålla i kostnaderna var det svårt att ordna med en del saker innan tälthallen verkligen var klar. Sen är jag riktigt besviken på att kommunen slarvade bort hanteringen av bodarna. Där låg vi tack vare Jonas Bonn och Johan Orests arbete bra till rent tidsmässigt.

Något positivt? Om det nu kan finnas något för en tennisklubb som blev av med sitt hem?
– Det engagemang som har funnits i och utanför styrelsen och bland personalen har varit fantastiskt. Det är alltid svårt att nämna namn men det Michael Fabricius har gjort med borgensansökan, bidragsansökningar med mera måste nämnas. Mikael Angervall har dragit ett enormt lass beträffande både den tillfälliga och permanenta hallen. Men som sagt hela styrelsen har verkligen jobbat. Vi hade över 20 styrelsemöten under verksamhetsåret! Det har även funnits krafter utanför styrelsen som lagt ned otroligt mycket tid. Stina Sandwall och Håkan Ström är några exempel. Sedan måste jag säga att det har varit skönt att känna stödet som vi fått på två årsmöten och ett extra årsmöte. Det tillsammans med uppslutningen på sociala medier (Backa NPTK) har känts väldigt bra. Det är lättare att lägga ned alla timmar när man känner vad NPTK betyder för så många.

Det viktigaste som hänt sedan branden?
– Att vi fick till tälthallen måste jag peka ut som den enskilt viktigaste händelsen. I annat fall hade vi blivit en sommarklubb i väntan på den permanenta hallen. Det hade inneburit att vi skulle ha fått bygga upp allt från grunden. Sedan vet jag inte hur du och personalen lyckades få till alla bantimmar på 11 olika ställen. Att ni kunde träna i Sollentuna måndag till fredag mellan kl. 18 -20 på bästa sändningstid är ett exempel. Även om det blev ett år med verksamhet i mindre skala så var det viktigt att vi kunde behålla tävlingsgruppen och tennisgymnasiet. Annars hade vi fått börja om i lägsta divisionen med serielagen och tappat nästa generations timtränare. Det tillsammans med veteranlagsträningen på GTG, minitennisen på Friskis och Svettis samt några extraevenemang som dubbeltävlingen i Sollentuna gjorde att vi förblev levande i väntan på utomhussäsongen på Näsaäng. Inget av det hade varit möjligt om inte personalen visat sitt klubbhjärta och kuskat runt i norra Stockholm på alla möjliga och omöjliga tider. Jag är väldigt glad över att vi har kunnat behålla våra tränare under den här svåra tiden. Det hade inte varit lätt att börja om utan dem. NPTK är kända för sin verksamhet i Tennissverige och självklart är våra tränare attraktiva för andra klubbar. Speciellt med tanke på den tränarbrist som råder i landet.

Om vi tittar framåt. Vad blir det viktigaste under 2022?
– Oj, det är mycket men till att börja med så återstår det en del saker kring tälthallen. Sedan ser det ut som att vi går miste om den markbit som vi jobbat så hårt för och som skulle ha gett oss möjlighet att bygga sju banor. Det innebär att vi måste jobba för att kunna stanna kvar i tälthallen så länge som möjligt och på så vis bedriva verksamhet på två ställen.

Sedan så är det ju helt naturligt att vi behöver komma igång med kommittéarbetet och även fylla ut med en del nya ledamöter efter ett år utan normal verksamhet. Beträffande det så hade vi en bra ”avstampskväll” när vi samlades på Scandic Täby i de olika kommittéerna. Sedan är det bara att inse att vi står för en ekonomisk utmaning med tanke på tälthallsinvesteringen. Den blev dyrare än vad vi förutsett. Förseningen innebar också att vi tappade viktiga intäkter.

Jag måste också säga att det känns härligt med ett klubbmästerskap inomhus, även om ett skadat knä innebär att jag får följa det från sidan. Men med KM så känns det verkligen som om att vi är tillbaka med det normala klubblivet. Vet också att Dalibor Turina och tävlingskommittén är i full gång med att planera sportlovstävlingen.

Om du så här på årets sista dag får önska dig något sett med NPTK-ögon?
– Bortsett från det som jag nämnde som det viktigaste under 2022 så hoppas jag på många bra sportsliga resultat och sen ser jag fram emot jubileumsfesten. Vi fyllde ju 75 år i år men beslöt med tanke på allt arbete efter branden och pandemin att skjuta fram firandet till 2022.

När vinner du din första KM-titel?
– Haha, jag får försöka skaffa mig en riktigt, riktigt bra dubbel- eller mixedpartner till utomhus-KM!

GOTT NYTT ÅR ALLA NÄSBYPARKARE!

Önskar
Kenneth Bergbom och Joachim Haas
Näsbyparks Tennisklubb

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info