Hoppa till sidans innehåll

Ett välbesökt årsmöte slutade i enhällighet

30 OKT 2020 10:13
  • Skapad: 30 OKT 2020 10:13

Näsbyparks Tennisklubb höll ett extra årsmöte tisdagen den 27 oktober. Anledningen var naturligtvis branden och hur föreningen ska gå vidare utifrån de tråkiga omständigheterna. 33 medlemmar var på plats trots höstlov och flera pågående tävlingar för juniorer och veteraner.  

Det blev ett nästan två timmar långt möte där idéer och åsikter ventilerades både kring styrelsens förslag att investera i en tillfällig hall och den långsiktiga permanenta hallen.

Joachim Haas valdes till årsmötesordförande.

Michael Fabricius gick igenom bakgrund, aktuellt läge och budgetförutsättningar.

Styrelsens grundinställning var att klubben måste få till lösning med en tillfällig hall för att överleva på lång sikt.

Konstaterades även att NPTK inte kan räkna med att få hyra de timmar som vi så generöst fått hyra av våra vänklubbar kommande höst.

Många medlemmar ifrågasatte varför inte kommunen kan ta ett större ekonomiskt ansvar för tälthallen. Antingen genom att stå för produktion och uppsättande av den tillfälliga hallen själva eller genom ett ekonomiskt tillfälligt driftbidrag som möjliggör den tillfälliga hallen.

Styrelsen informerade om att tälthallsprojektet löper risk att försenas om kommunen står för ägandet av hallen. Det beror på kommunens upphandlingsregler som försvårar en snabb hantering.

Styrelsen sa även att man var förvånade över det förslag till hyresbidrag som kommunen kommit med i den uppkomna situationen.

Mötet avslutades med ett enhälligt beslut att NPTK behöver få till en tillfällig hall för att överleva och att styrelsen fick förtroendet att driva projektet vidare under förutsättning att det går att få ihop driftskalkylen för 21/22.

Kenneth Bergbom

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info