Hoppa till sidans innehåll

Finalklart i Masters efter sanslöst drama – Anette spelar bronsmatch

24 AUG 2019 21:06
Gruppspelet i sommartourens Mastersslutspel är nu färdigspelat och efter enorm dramatik står det klart att Christian Samuelsson och Lucas Renard gör upp på herrsidan medan Anna Leijon möter Julita Saner i damfinalen.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2019 21:06

Den långa dagen på Näsaäng inleddes klockan 06.30 med att tio ideella hjältar svampade och fixade i ordning banorna efter gårdagens brutala hällregn. Den avslutades med ett drama av sällan skådad karaktär i damernas Pool B med hemmahoppet Anette Munozova i en av huvudrollerna.

Efter att på förmiddagen ha förlorat mot Julita Saner gjorde Anette en bra insats och vann sin sista match mot Elin Vilén via 7-5, 6-2. Parallellt ledde Madeleine Saari Byström mot den tidigare nämnde Saner med 6-3, 4-1. I efterhand visade det sig att om Saari Byström vunnit den matchen i raka set hade Anette slutat etta i gruppen och därmed gått till final. Hon vann visserligen, men först i matchtiebreak vilket gjorde att stor förvirring uppstod bland spelare, ledare och publik gällande vem som egentligen hade vunnit gruppen då Saari Byström, Saner och Anette alla stod på två vinster vardera. Reglerna säger då att Saari Byström slutar trea på grund av sämre setskillnad och att Saner vinner poolen då hon vann det inbördes mötet mot Anette. Detta trots att de har samma setdifferens och att Anette har bättre gameskillnad.

Riktigt snopet för Anette som överlag spelat riktigt bra i gruppspelet. Hon får nu rikta in sig på att försöka knipa tredjeplatsen genom att besegra Julia Lövqvist i morgondagens bronsmatch klockan 11.00. Vi hoppas ni kommer och hejar fram Anette då igen!

Julita Saner, som alltså vann gruppen, ställs mot Anna Leijon i morgondagens final. KLTK-tjejen vann alla sina tre matcher men det som skulle visa sig bli gruppfinalen mot Julia Lövqvist blev även det en dramatisk historia som hon till slut vann med 12-10 i matchtiebreak. Damfinalen spelas klockan 13.00 imorgon.

Parallellt med Anettes bronsmatch spelas också match om femte- respektive sjundepris där Nathalie Johansson och Madeleine Saari Byström samt Smilla Kjaergaard och Elin Vilén gör upp.

På herrsidan står det klart att Christian Samuelsson och Lucas Renard möts i morgondagens final. Detta efter att båda spelarna vunnit sina grupper, om än inte helt smärtfritt. 

Fjolårsmästaren Renard följde upp gårdagens seger mot Ross Weibull med att slå Jonathan Stenberg och Jeppe Johansson-Holm idag. Båda dessa matcher vann 27-åringen i matchtiebreak.

När Samuelsson hade räddat setbollar och slagit klubbkompisen John Hallquist Lithen i två raka set skulle gruppsegern vara säkrad bara han tog ett set mot Daniel Svensson i den sista omgången. Det gjorde han, men förlorade matchen med 9-11 i matchtiebreak. Dock räckte det som sagt för att gå segrande ur Grupp B och boka finalbiljetten.

Spelarna har mötts flertalet gånger och det är Renard som vunnit de två senaste matcherna spelarna emellan. Så sent som i juni vann han i två tajta set i Ystads sommartour. Vi kan räkna med att få se en mycket välspelad och jämn final mellan två tekniskt skickliga killar som kan varandra bra och behärskar det mesta på banan. Herrfinalen startar klockan 11.00 på bana 2.

En och en halv timme före herrfinalen, alltså klockan 9.30, kommer de övriga placeringsmatcherna på herrsidan spelas och de ser ut enligt nedan.

Match om tredjepris: Jeppe Johansson-Holm vs John Hallquist Lithen
Match om femtepris: Ross Weibull vs Eric Ahren Moonga
Match om sjundepris: Jonathan Stenberg vs Daniel Svensson

Klicka här för att se alla matcher, tider och resultat från slutspelet!

Alltså, herrfinalen och Anettes bronsmatch klockan 11.00 imorgon och damfinalen 13.00. Varmt välkomna till Näsaäng!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info