Hoppa till sidans innehåll

Förlust med mersmak i Elitseriepremiären

07 NOV 2019 10:31
Igår kväll inleddes Elitseriespelet för damerna när Näsbypark tog emot fjolårstrean Upsala TK på hemmaplan. Gästerna segrade med 5-1 men prestationerna från våra tjejer bådar gott inför framtiden.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2019 10:31

Efter två år i Division 1 för såväl herr- som damlaget tog de sistnämnda steget upp i fjol efter att ha gått igenom serien obesegrade. Således skulle det äntligen få spelas Elitserietennis i NPTK-hallen igen. För motståndet i premiären stod starka Upsala TK som slutade trea i förra årets Elitserie.

Dubblarna, som inledde matchen, blev två sprakande tillställningar. Johanna Ström och Louise Wikander visade prov på riktigt bra spel när man i förstadubbeln ställdes mot de mycket skickliga Fanny Östlund och Julia Lövqvist. Johanna och Louise fick en tuff start och låg under med 0-3 innan man kom tillbaka och snyggade till siffrorna i första set som dock förlorades med 4-6. I andra följdes de båda paren åt och de våra hade flera bra lägen att kunna vinna setet men fick slutligen se sig besegrade via 5-7 i ett spännande tiebreak.

Parallellt utspelade sig ytterligare ett drama på bana 2 där andradubbeln mellan Anette Munozova/Wilma Bergqvist och Julita Saner/Nathalie Johansson gick av stapeln. Likt Johanna och Louise förlorade Anette och Wilma första set med 4-6. I andra låg man under med 0-3 och det kändes där och då riktigt jobbigt. Tjejerna spelade dock upp sig och Wilma växte ut till en jätte framme vid nät med flertalet bra och viktiga inbrytningar. Man vände andra set och vann det med 7-5. I det avgörande matchtiebreaket red man vidare på den vågen och vann med 10-5.

1-1 efter dubblarna och två riktigt bra prestationer.

Sedan var det dags för de fyra singlarna. På fjärdesingeln fick Wilma inte riktigt spelet att stämma mot Nathalie Johansson som gjorde en bra match. En stor skillnad var servandet där Uppsala-spelaren vann mycket medan Wilma gjorde ett par dubbelfel för mycket. På andrasingeln förlorade Louise mot Julita Saner i raka set i en match vars resultat inte riktigt speglade spelet.

Både Anette och Johanna, på första- och tredjesingeln, vann varsitt set mot Fanny Östlund och Julia Lövqvist men förlorade dessvärre knappt i matchtiebreak. Således skrevs slutsiffrorna till 1-5 i gästernas favör. Med lite marginaler på vår sida hade det absolut inte varit omöjligt att få med sig ett oavgjort resultat ifrån den här matchen och tjejerna ska vara väldigt nöjda över sina insatser. Det bådar gott inför det som komma skall.

Stort tack till den digra publikskara som hejade och bidrog till härlig Elitseriestämning i hallen denna onsdag! Vi gratulerar också Upsala TK till segern och önskar de fortsatt lycka till i serien!

Klicka här för att se tabellen, alla resultat och spelschemat från damernas Elitserie!

Härnäst väntar en viktig bortamatch mot GLTK på söndag för våra tjejer. Likt oss förlorade göteborgarna sin hemmapremiär med 1-5. Nu kör vi, härligt att serien är igång!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info