Hoppa till sidans innehåll

Herrarna vann ödesmatchen och slutade femma i Division 1

09 DEC 2019 09:15
Herrlaget slog Lidköpings TK med 5-1 i den helt avgörande degraderingsmatchen och slutade därmed, precis som i fjol, femma i Division 1 Norra.
  • Skapad: 09 DEC 2019 09:15

Inför de två avslutande matcherna på hemmaplan låg vårt herrlag på sjätte plats i Division 1 med två poängs marginal till nedflyttningsstrecket.

På lördagen tog man sig an starka Örebro TK i en jämn och spännande match. Dessvärre slutade det med en 2-4-förlust parallellt med att Lidköping spelade 3-3 mot Mälarhöjden vilket innebar att vi var en poäng före just Lidköping som vi under söndagen skulle möta i den sista och helt avgörande omgången. Vinnaren skulle stanna kvar i Division 1. Ett oavgjort resultat hade också räckt då vi som sagt hade en poäng tillgodo.

Vi fick bästa möjliga start på matchen och hade ledningen med 2-0 efter dubblarna. Detta efter att Vito Tonejc och den comebackande Gustaf Ström gjort processen kort på andradubbeln medan Christoffer Solberg och Simon Stenlund lyckades vända och vinna förstadubbeln med 10-8 i matchtiebreak.

När den tidigare nämnde Vito sedan vann med 6-3, 6-1 på andrasingeln var poängen som krävdes i hamn och kontraktet säkrat. Christoffer vann därefter förstasingel i stor stil och så även Jonas Bergbom på fjärdesingeln. Filip Engström räckte inte riktigt till i sin match och fick se sig besegrad men lagmatchen vanns med klara 5-1.

Segern innebär att vi passerade Åkersberga i tabellen och slutade femma efter tre vinster och fyra förluster. Vi gratulerar Lidingö TK som gick obesegrade genom serien och således får spelare i Elitserien nästa höst.

Klicka här för att se alla resultat från Division 1 Norra!I laget har Christoffer Solberg, Simon Stenlund, Filip Engström, Jonas Bergbom, Anton Waern, Magnus Öhrvall, Jonas Lindbäck, Felix Nordby, Vito Tonejc och Gustaf Ström spelat. Bra jobbat killar! Tack också till coacherna Stefan Åslin, Kenneth Bergbom, Andrej Tonejc och Bardia Salehi som varit med laget under den här intensiva månaden.

Nya tag till nästa höst!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info