Hoppa till sidans innehåll

Herrlaget inför Division 1: ”Förhoppningsvis kan vi konkurrera i toppen!”

08 NOV 2019 09:22
Efter att ha slutat femma förra hösten kliver Näsbyparks herrlag in i Division 1 med en både bättre och bredare trupp än tidigare. Ta del av förutsättningarna och lagledare Stefan Åslins tankar, förhoppningar och målsättningar inför serien.
  • Skapad: 08 NOV 2019 09:22

I helgen drar seriespelet igång för NPTK:s A-lag på herrsidan. Division 1 Norra består av totalt åtta klubbar där alla möter alla i bäst av sex matcher, två dubblar och fyra singlar. Det bästa laget tar steget upp till Elitserien medan lag sju och åtta i tabellen degraderas till Division 2. Utöver NPTK återfinns Mälarhöjdens IK, Örebro TK, Lidingö TK, Lidköpings TK, Danderyds TK, Falu TK och Åkersberga TK i serien. Det är de två sistnämnda som våra herrar premiärspelar mot under lördagen och söndagen. Man möter Falun klockan 13.00 på lördag och Åkersberga klockan 10.00 på söndag. Båda matcherna går av stapeln i Åkersbergas tennishall.
- Det ska självklart bli kul och inspirerande att serien drar igång. Även om det såklart finns lite anspänning också, säger lagledare Stefan Åslin.

Stefan redogör för truppen och berättar att den både är bredare och bättre sett till höjden jämfört med de två senaste åren.
- Dock kommer inte samtliga spelare vara tillgängliga i alla matcher plus att det finns skador som eventuellt kan påverka vilket lag vi kan ställa på banan.

Han hoppas att laget ska kunna vara med och kriga i toppen av tabellen men medger att det är svårt att veta hur de andra lagen kommer ställa upp.
- Målet är att försöka vara så nära 100 procent som möjligt i varje enskild lagmatch gällande individuella prestationer, coaching, laguttagningar och lagkänsla. Förhoppningsvis kan vi då vara med och konkurrera i toppen. Samtidigt är det svårt att sita om resultat innan man vet vilka spelare de andra lagen har att tillgå. Jag har bra koll på de svenska spelarna med utgår från att det kommer dyka upp utländska tillskott i de andra klubbarna.

På frågan vad som kan bli de största hindren för att nå målsättningarna trycker Stefan på ett par saker, bland annat sammanhållningen inom laget.
- Det uppenbara är ju sjukdomar och skador. Sen är det såklart viktigt att få in en känsla av att det här är något vi gör tillsammans och att vi sporras av det. Att lagsammanhanget får oss att växa och att då vara beredda att ge några procent extra, säger han.

Av de sju matcherna laget ska spela är tre på hemmaplan. Den första redan nu på onsdag då Mälarhöjden kommer på besök klockan 17.00. De två sista spelas helgen den 7-8 december då man avslutar serien med att ta emot Örebro och Lidköping. Men nu först väntar alltså Falun och Åkersberga under premiärhelgen.

Klicka här för att se spelschemat och resultaten från Division 1 Norra!

Vi önskar herrlaget stort lycka till iserien!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info