Hoppa till sidans innehåll

Information från Årsmötet

01 OKT 2020 12:52
Årsmötet hölls på Näsaäng i lördags och avslutades med information om läget efter branden.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2020 12:52

Efter branden kan vi konstatera att vi i alla fall har haft tur med vädret. Lördagen den 26 september var det hällregn på förmiddagen. En kvart innan årsmötet skulle inledas på Näsaäng slutade det regna.

Skälet till att årsmötet hölls på Näsaäng var dels att tennishallen brunnit ned, men också pandemin.

25 medlemmar var närvarande under årsmötet. Joachim Haas valdes till årsmötesordförande.

Årsmötet behandlade det gångna verksamhetsåret 1/7 2019 – 30/6 2020.

Ett år som i korthet kan sammanfattas med ett mycket positivt år ur både ekonomisk och verksamhetssynvinkel. Verksamhetsberättelsen i sin helhet kommer att finnas på hemsidan i slutet av veckan.

Årsmötet röstade i enlighet med Valberedningens förslag.

Joachim Haas omvaldes till ordförandeposten. Jennie Mattar, Mikael Angervall och Dalibor Turina omvaldes som ordinarie styrelseledamöter. Johan Orest och Anna Mårtensson omvaldes som suppleanter.

Anders Björklund ordförande, Anette Munozova och Patric Lundin valdes om som valberedning.

Efter årsmötet informerade Joachim Haas om ”halläget” på kort och lång sikt medan Kenneth Bergbom informerade om hur verksamheten ser ut just nu.

Joachim Haas berättade att NPTK och Täby Kommun är överens om en lämplig plats för ett tillfälligt tält i väntan på en permanent tennishall. Offerter har samlats in från ett antal tänkbara leverantörer. NPTK kommer att stå för produktion och drift av tältet. För att klubben ska kunna få ett lån krävs att Täby Kommun står för en kommunal borgen. NPTK och kommunen ser positivt på den möjligheten.

Konstaterades att ett tillfälligt tält är en absolut förutsättning för att NPTK ska kunna leva vidare.

En grupp som ska försöka hjälpa till med finansieringen av både den kort- och långsiktiga lösningen har bildats. Fredrik Hägglund, Andreas Ternström och Mikael Hasslegren ingår i gruppen. De som är intresserade av att hjälpa till, har idéer är mycket välkomna att maila till This is a mailto link, och eller till This is a mailto link. Det går även bra att ringa till Fredrik på mobilnummer  0708-872500.

Beträffande det långsiktiga spåret jobbar NPTK och Täby Kommun tillsammans för att hitta en lösning. Två tänkbara platser har identifierats.

Joachim Haas avslutade sin sammanfattning med att tacka personalen och de många ideella eldsjälarna för deras insatser under en mycket svår period.

Kenneth Bergbom berättade att vi nu har verksamhet på 11 olika platser. Det innebär att vi kan hålla igång tävlingsgruppen, tennislekis, minitennisen, tävlingsveteranerna och alla serielags hemmamatcher. Positivt med tanke på det inträffade. Men samtidigt väldigt, väldigt tråkigt att det i väntan på tältet är drygt 800 barn och vuxna som inte kan erbjudas spel.

Kenneth avslutade med att tacka tränarna som åker ”Norrort runt” och arbetar tidigt på morgnarna och sent på kvällen. Han var även imponerad av det ideella engagemanget.

Skribent: Malin Isaksson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info