Hoppa till sidans innehåll

ITF-final och ATP-poäng – syskonen Ström levererar

12 MAR 2020 12:45
Under förra veckan gick Johanna Ström till sin första junior-ITF-final medan storebror Gustaf har kvalat in till fem raka tävlingar i Turkiet och tog i dagarna en värdefull ATP-poäng då han vann första omgången i huvudtävlingen.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2020 12:45

I fjol nådde Johanna Ström semifinal i ITF-tävlingen i Kramfors. I år gick hon ett steg längre och blev finalist efter att ha vunnit fyra matcher mot idel meriterat motstånd. I den första omgången besegrades ryskan Evelina Kontareva i raka set innan hon ställdes mot den tredjeseedade fransyskan Maelie Monfils (Syster till Gael Monfils, rankad 9:a i världen). I den matchen övertygade Johanna och vann med 6-2, 6-4 innan hon därefter också vann i kvartsfinalen. Semifinalen mot den sjätteseedade Noa Dujardin från Frankrike blev en riktig nervpärs där Johanna vände 6-7, 1-4 till seger med 6-7, 7-6, 6-4. I den efterföljande finalen blev den ett år äldre landsmaninnan Maria Petrovic numret för stor för Johanna som aldrig riktigt kom in i matchen. Hon ska dock vara mer än nöjd med sin finalplats och förhoppningsvis kommer hon fortsätta utvecklas och göra resultat på den här nivån.

Johannas storebror, Gustaf, har huserat i Turkiet de senast veckorna där han spelat riktigt många matcher i senior-ITF-tävlingarna. Denna vecka var den femte(!) i rad han lyckades kvala in i via tre komfortabla matchvinster. Tidigare veckor har han åkt på förluster i förstaomgångarna av huvudtävlingen men den här veckan bärgade han en viktig ATP-poäng efter en 6-4, 6-3-seger mot den 547-rankade tysken Marvin Netuschil. När den andra omgången spelades under torsdagen föll Gustaf med 4-6, 1-6 mot Alexandru Jecan från Rumänien, rankad 465:a i världen. En av, vad vi tror och hoppas, många ATP-poäng för Gustaf som säkerligen införskaffat sig mängder med rutin under dessa veckor.

Bra jobbat och fortsatt lycka till!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info