Hoppa till sidans innehåll

Jonas ny headcoach i Northwestern State: ”Mitt drömjobb”

05 JAN 2021 07:42
  • Uppdaterad: 05 JAN 2021 07:42

Jonas Brobeck är ny headcoach för Northwestern State Universitys damlag. Vid årsskiftet tog han över rollen från Patric DuBois och får nu efter två år som assisterande coach skolans fulla förtroende som huvudansvarig.
– Det känns otroligt roligt då jag har jobbat för det här under många år nu. Både spännande och lite nervöst att för första gången leda ett lag. Dessutom under sådana omständigheter vi lever i just nu med en pandemi. Det kommer att bli jättelärorikt, berättar han.

Jonas har varit näsbyparkare sedan barnsben och efter gymnasiet studerade och spelade han på college under fyra år på UNC Asheville i North Carolina. Efter sin tid som student jobbade Jonas bland annat som assisterande coach i Morehead State University i Kentucky innan han år 2015 tvingades flytta hem till Sverige till följd av diverse visumsvårigheter. Väl hemma jobbade Jonas i Näsbypark på ett synnerligen förtjänstfullt sätt med alltifrån vuxenkursare till tävlingsjuniorer samtidigt som han var en värdefull pusselbit i klubbens A-lag. Jonas passionerade, kompetenta, positiva och prestigelösa ledarstil gjorde honom enormt uppskattad och omtyckt av samtliga adepter och medarbetare. Att han under sina tre år på hemmaplan gjorde stor nytta för klubben råder det inga tvivel kring. Samtidigt var vi alla väldigt glada för Jonas skull när han äntligen åter fick korsa Atlanten hösten 2018 för att fortsätta jakten på drömjobbet som headcoach på college.
– Det här är absolut mitt drömjobb! Det är så otroligt roligt att få jobba med en grupp spelare som jag själv rekryterat och hjälpa dem bli bättre tennisspelare och människor både på och utanför banan.


Jonas och Christoffer Solberg i en hemmamatch hösten 2017.

Hans karismatiska ledarstil går givetvis hem även i USA och hans nuvarande arbetsgivare i Louisiana skriver på sin hemsida att Jonas per omgående hade stor påverkan på laget både på tennisbanan och i rekryteringsarbetet.
– Jonas besitter enastående tenniskunskaper och har en otrolig förmåga att nå fram till sina spelare. Han är en av de bästa unga tränarna i landet, säger skolans tidigare headcoach Patric DuBois till nsudemons.com.

Greg Burke, director of tennis på Northwestern State, fyller i:
– Han kommer bli en enastående headcoach och mentor för spelarna i laget. Medan han fortsätter arbeta med DuBois ser jag fram emot att se Jonas sätta sin egen prägel på vårt tennisprogram.

Jag frågar Jonas vilken prägel han vill sätta på sitt lag, där han just trycker på vikten av att laget och gruppen är i fokus.
– Jag har varit lyckligt lottad att som assisterande kunnat jobba med det här laget i två år nu under en coach som lagt en väldigt bra grund. Den stora prägeln jag försöker sätta är framförallt på lagsammanhållningen och gruppdynamiken. En mer ”svensk” ledarstil där individen växer genom att laget växer. Det är otroligt viktigt att jobba med de bitarna i en individuell idrott som tennis. Det viktigt att spelaren förstår att på college spelar du för något större än dig själv, säger Jonas.

Den 30 januari startar tävlingssäsongen och i premiären tar Lady Demons emot LSU-Alexandria. En match då alltså Jonas debuterar som headcoach.


Foto: Chris Reich

Alla som känner Jonas eller på något vis stiftat bekantskap med den energiske 31-åringen vet hur hårt han kämpat för den här chansen och hur mycket har brinner för tennisen och de han arbetar med. Jag tror jag talar för alla när jag skriver att det finns få människor som förtjänar den här möjligheten så mycket som Jonas. Å Näsbyparks vägnar vill vi därför säga stort grattis och önska Jonas lycka till med sitt nya uppdrag.

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info