Hoppa till sidans innehåll

Klart för finaldag – här är alla förutsättningar!

14 AUG 2020 22:23
14 KM-dagar är till ända och nu återstår enbart den ökända finaldagen. En intensiv, spännande och alldeles underbar lördag har vi framför oss. Här har du förutsättningarna.
  • Skapad: 14 AUG 2020 22:23

Ni är, precis som vanligt, väldigt många som bevittnat den fina och härliga KM-tennisen som spelats de senaste dagarna. När alla fredagens matcher nu är spelades har agnarna skildrats från vetet och vi vet nu vilka som tagit sig hela vägen till finaldagen.

Jag tänkte i korta drag enbart skriva om morgondagens singelfinaler. Detta eftersom dubbelfinalparen koras först imorgon bitti då dagen inleds med semifinaler i Herrdubbel A, Herrdubbel B, Damdubbel AB, Mixed A, Mixed B och Juniordubbel. Först när dessa är klara, runt lunchtid, vet vi vilka som nått finalerna i dessa klasser. Således uteblir finalanalyserna från dessa dubbelklasser.

Flickor 16
Sonja Wedenski vs Lisa Snällman
Intressant final mellan två högerhänta spelare med bra drag i slagen och fin teknik. Ingen av tjejerna har tappat set på sin väg mot finalen och bådas utvecklingskurvor pekar rakt uppåt. Jag ser framför mig en välspelad och kvalitativ F16-final.


Herrar C
Gustaf Kocken vs Henrik Sundberg
I den ökända Herrar C-klassen har dessa båda herrar tagit sig hela vägen till final. Gustaf har vunnit fyra matcher, varav två i avgörande supertiebreak, medan den tredjeseedade Henrik blott tappat åtta games på sin tre matcher. Två killar med hög höjd i sitt spel, men som alltid i denna klass får man ställa sig frågan: Vem vågar spela ut i finalen och vem blir feg?

Pojkar 12
Max Nylander vs Frans Lessing
Den envisa och bollsäkre Max mot den vänsterhänte teknikern Frans. Två killar som känner varandra väl gör upp i denna spännande final. Den som klarar av att behålla kylan såväl i spelet som mentalt har nog störst chans här.

Herrar 70
Anders Björklund vs Bengt Göransson
Ytterligare en riktigt intressant final. Bengt har gått som tåget på sistone och kommer med ett färskt RM-guld i bagaget. Det blir mycket spännande att se vad han kan göra mot den så välmeriterade Anders. Om Bengt orkar spela sitt toppade spel matchen igenom kan det här bli riktigt svettigt.

Pojkar 16
Oskar Snällman vs Victor Ernfalk Moazed
I killarnas 16-årsfinal möts 11-åriga Oskar och 13-åriga Victor. Två rörliga, tekniska killar som spelar en riktigt stor tennis i sina bästa stunder. Den två år äldre Victor får gälla som lite förhandsfavorit men som vanligt blir starten och det mentala spelet viktigt här.

Damer AB
Bogdana Moldovan vs Sonja Wedenski
Den regerande mästarinnan Bogdana är återigen i Damer AB-final. Även i år ställs hon mot en grym junior i form av Sonja som här spelar sin tredje singelfinal för dagen. Tar orken ut sin rätt här eller orkar Sonja stå pall mot Bogdanas fina slag och rörelse?

Herrar A
Gustav Hasslegren vs Max Pettersson
Två killar i riktigt fin form gör upp i Herrar A-finalen. Gustavs väg till finalen har varit spikrak medan Max fått kämpa lite mer för sina vinster. Två supermeriterade killar i dessa sammanhang som båda vunnit klassen förut. Räkna med en välspelad, kvalitativ och underhållande A-final.

Hela finaldagsschemat ser du i sin helhet nedan. Notera att tiderna för eftermiddagsfinalerna kan komma att ändras beroende om någon eller några spelar flera finaler som är uppsatta samma klockslag. Det bästa är att titta här under morgondagen där tiderna och resultaten i vanlig ordning uppdateras kontinuerligt.Semifinalpasset drar igång klockan 09.00 och finalerna tar sin början kl 13.00. Herrar A och Damer A-finalerna avslutar mästerskapet i vanlig ordning. Under och efter dessa drar den corona-anpassade KM-festen igång där de som vill får komma och umgås under kontrollerade former och ha en trevlig kväll tillsammans. Ta då med er egen mat och dryck.

Låt oss också konstatera att vi har en spännande svettdroppssegerjakt mellan Ingrid Schalin och Mikael ”Fejk Z” Zetterberg. I skrivande stund har Ingrid spelat 310 games och Micke 303. En hel del talar dock för att Ingrid kommer ta det då hon som minst har lika många matcher som Micke har som mest imorgon. Ligger Ajay Vadhers rekord på 357 games i fara? Jag tror det!Avslutningsvis vill jag tacka alla som köpt ett exemplar av de Krister-tröjor vi tryckte upp och sålde på Näsaäng under fredagen. Tanken med kampanjen #fuckfire var att stötta Krister efter att hela hans shop- och cafeteria-verksamhet försvann i branden. Alla 50 t-shirts såldes på mindre än två timmar och Krister, som inte visste om kampanjen, blev lika överraskad som överlyckligt. Stort tack alla hjältar!

Om du INTE hann köpa en tröja kan du lägga din beställning med storlek och motiv (som du hittar på vår Instagram/Facebook eller nere på Näsaäng) till Anette på 0732443648 så fixar vi detta inom de kommande dagarna.

Stort tack till underbara Roger Lind och www.personliggava.se som hjälpt oss med denna kampanj!Nu blickar vi framåt mot avslutningen på detta, på så sanslöst många sätt, speciella klubbmästerskap. Efter imorgon är alla 29 klubbmästare korade. Välkomna ner till värmen, glädjen och kärleken på Näsaäng!

Jag avslutar med att citera den kloke medlemmen Håkan Ström:
”Tennis är en individuell sport – NPTK är lagsport.”

Nu avslutar vi det här, ses på Näsa!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info