Hoppa till sidans innehåll

Klart för finaldag i Audi Danderyd Open – se Sverigeeliten göra upp om titeln!

10 JUN 2022 20:52
Efter en lika lång som innehållsrik fredag på Näsaäng är vi nu framme vid semifinaler i Audi Danderyd Open. Imorgon spelas såväl semi- som finaler då två vinnare ska koras. Varmt välkommen!
  • Skapad: 10 JUN 2022 20:52

Under fredagen spelades såväl åttondels- som kvartsfinaler på både dam- och herrsidan i Audi Danderyd Open. Efter 24 bra och i långa stunder välspelade matcher återstår nu enbart åtta spelare i tävlingen. Morgondagens semifinaler, som spelas klockan 09.00, ser ut enligt följande.

Damsemifinaler:
Louise Brunskog vs Ida Johansson
Klara Milicevic vs Daria Yesypchuk

Herrsemifinaler:
Karl Friberg vs Arslan Temirhanov
Jonas Eriksson Ziverts vs Olle Wallin

Majoriteten av fredagsmatcherna på damsidan blev ganska odramatiska. Det var aldrig något större snack kring vilka som skulle gå till semifinal. Den förstaseedade Louise Brunskog släppte blott ett game i sina två matcher medan hennes motståndare, Ida Johansson, vann åttondelen med 6-0, 6-0 innan hon fick WO i kvartsfinalen.

Den 19-åriga Klara Milicevic gjorde även hon processen tämligen kort med båda sina motståndare. I kvartsfinalen slog hon den sjundeseedade Lea Forste Dinell med 6-1, 6-2. Hon ställs nu mot den andraseedade ukrainskan Daria Yesypchuk. Hon i sin tur besegrade den 14-årige Sonja Wedenski som dock stod upp fint och bjöd på bra motstånd i kvartsfinalen.

Om det var tämligen givet kring semifinalplatserna på damsidan var det i långa stunder desto tuffare bland herrarna där sju av tolv matcher gick till tre set. Den förstaseedade Karl Friberg (bilden), som förra veckan vann en ITF-tävling i Finland, stod dock för två övertygande insatser och släppte totalt sju games på sin väg till semifinalen. Han ställs där mot den sex år yngre Arslan Temirhanov. Två spelare som känner varandra väl då båda har sin träningsbas på Good To Great-akademin. Arslan vann först mot hemmaspelaren Gustav Hasslegren och därefter vände han ett 0-4-underläge till seger mot Timothy Carlsson Seger.

På den undre halvan är Jonas Eriksson Ziverts i semifinal. Detta efter två blytunga tresetsvinster mot de seedade spelarna Erik Grevelius och Marius Ruzgas. Matchbollen mot den sistnämnde blev kvällens sista och slogs in precis före klockan slagit 21.00. Jonas spelar riktig fin och vårdad tennis och har verkligen visat prov på varför han just nu är en av de hetaste spelarna på college i USA.

Han ställs mot fjolårsvinnaren Olle Wallin från GLTK. Han slog ut den andraseedade dansken Elmer Möller i en lång och välspelad semifinal som även den tog slut strax före kl 21 på fredagskvällen. Även Olle har visat riktigt fin form då han under förra veckan vann titeln i Tabergsdalens sommartour.

Alla de fem inför dagen kvarvarande näsbyparkarna – Astrid Bergh, Astrid Sandwall Törnqvist, Louise Ternström, Vincent Turina och Gustav Hasslegren – stred tappert men räckte inte riktigt till i sina respektive åttondelsfinaler.

Samtliga resultat på dam- respektive herrsidan hittar du här.

De fyra mycket intressanta och spännande semifinalerna inleds parallellt klockan 09.00 imorgon. Finalerna spelas preliminärt klockan 12.00 och 13.30 på centercourten. Vi hoppas och tror som vanligt på strålande sol och fullsatta läktare när det vankas finaler i Audi Danderyd Open.

Vi vill även flagga för att Krister kommer att vara på plats under morgondagen med reapriser på Lacoste-tenniskläder. Ett bra tillfälle att se över tennisgarderoben. Krister har även sommarrensning i sin shop i Djursholms tennishall med rabatter på mellan 30-70% på skor, rackets, väskor, ryggsäckar och kläder. Passa på att fynda!

Semifinaler klockan 09.00 och finaler 12.00 och 13.30 imorgon, alltså. Ett bättre läge att njuta av svensk tennis på högsta nivå på hemmaplan finns inte. Varmt välkommen till upplösningen av Audi Danderyd Open!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info