Hoppa till sidans innehåll

Klart för finaler – här är alla förhandsanalyser och tips!

16 AUG 2019 21:19
354 matcher i årets rekord-KM är nu avverkade. Kvar återstår bara 15 finaler. Läs förhandsanalyserna kring samtliga och ta del av undertecknads tips. Missa inte lördagens folkfest på Näsaäng!
  • Uppdaterad: 16 AUG 2019 21:19

Från torsdagskvällen noterar vi att en final spelades. Den i Generationsdubbel B där Ajay/Veer Vadher lyckades vända och vinna mot Sanna/Vincent Turina via 4-6, 6-2, 10-6. Stort grattis och bra jobbat!Under fredagen spelades idel semifinaler när finalparen i de avslutande 15 klasserna skulle koras. Vi bjöds på många jämna matcher och mycket dramatik. När kvällen slutligen var över kunde vi konstatera att morgondagens finalschema ser ut enligt nedan.

Här kan du ta del av en genomgång kring lördagens samtliga finaler. I vanlig ordning ber jag er att ta mina harmlösa tippningar med en grävskopa salt då de endast existerar som en krydda till läsningen. Det finns självklart inget personligt involverat i dem, men det förstår ni såklart!

Here we go!

10.00 – Mixeddubbel B
A.Moazed/E.Wiorek vs C.Fabricius/M.Fabricius

De förstaseedade Alma och Elias har gått till final tämligen ohotade där man som mest tappat fem games i en match. Far och dotter Fabricius väg till finalen har varit desto tuffare då man imponerande segrat i fyra raka matcher trots bra motstånd hela vägen. Senast som tre av fyra i denna kvartett möttes vann Team Elias med 13-11 i matchtiebreak. Således kanske man har ett litet mentalt övertag här, men räkna med att Fabricius är revanschsugna!

Todd tippar: Moazed/Wiorek 55% - Fabricius/Fabricius 45%10.00 – Pojkar 16
Philip Wahlberg vs Jesper Carlsson Seger

Den nyblivne näsbyparkaren Philip vann en jämn kvartsfinal mot Felix Pettersson och fick sedan WO i semifinalen. Herrar B-semifinalisten Jesper tog sig till final utan större bekymmer och får här gälla som lite favorit i mina ögon. Båda spelarna påminner en hel del om varandra. Slår hårt, tekniskt skickliga och ett humör som minst sagt kan svänga. Här gäller det att hålla huvudet kallt!

Todd tippar: Wahlberg 35% - Carlsson Seger 65%10.00 – Herrar C
Tobias Nordqvist vs Erik Lindblad

Tobias har ett stort spel i sig men har ibland svårt att få ut alla sina offensiva kvalitéer mot en del motstånd. Erik å sin sida är snabb, säker och rör sig bra över banan. Båda spelarna vill och försöker spela en frejdig och framåtlutad tennis men min gissning är att nyckeln här blir att hålla nere misstagen. Magkänslan säger att det blir jämnt, men också att Erik tar det till slut.

Todd tippar: Nordqvist 40% - Lindblad 60%11.30 – Flickor 12
Viveka Gardes Koutny vs Louise Ternström

Dessa härliga tjejer möts för ungefär tvåhundrade gången i ordningen. Senast det begav sig, för en vecka sedan i Flickor 14-finalen, vann Louise i två set och får gälla som favorit här. Viveka brukar spela modigt men har haft en tendens att missa lite mer än den ursäkre Louise. Om det ser annorlunda ut imorgon får framtiden utvisa.

Todd tippar: Gardes Koutny 35% - Ternström 65%11.30 – Pojkar 12
Erik Bergström vs Victor Moazed

Erik och Victor möttes för en dryg vecka sedan i Pojkar 14-semifinalen. Det blev en riktigt jämn och välspelad match som Erik vann i matchtiebreak. Vi räknar åter med en kvalitativ och tajt tillställning när Victor jagar revansch. Tresetare igen? Why not!

Todd tippar: Bergström 55% - Moazed 45%12.30 – Herrar 55
Michael Zetterberg vs Ricardo Neyth

Original-Z har i veckan slagits mot såväl en strulande ljumske som feberfrossa och hans status är i dagsläget något oklar. Fjolårsvinnaren Ricardo Neyth är en kämpe som aldrig ger sig men om Micke kan komma till spel i hyfsat skick ska han, med alla sina vapen och finurligheter, kunna lösa det här hyfsat komfortabelt.

Todd tippar: Zetterberg 80% - Neyth 20%12.30 – Herrdubbel B
A.Vadher/M.Vernmark vs J.Schalin/J.Törnqvist

En kul final mellan två oseedade par som sannerligen övertygat på vägen genom att bland annat besegra toppseedat motstånd. Ajay och Martin har ännu inte tappat set i turneringen och ser ruskigt starka ut tillsammans. Evighetsmaskinen Ajay tycks aldrig vika ner sig och stormar mot svettdroppen. Johan och Joakim har en hög höjd i sitt spel och det gäller nog att man kramar ur det allra bästa av sina respektive förmågor om man vill gå segrande ur den här striden.

Todd tippar: Vadher/Vernmark 65% - Schalin/Törnqvist 35% 14.00 – Generationsdubbel A
Niklas/Wilmer Isaksson vs Johan/Mårten Schalin

Generationsmatcherna är alltid lika svåra att sia kring. Den här finalen blir inget undantag. Det lär bli fullt ös från första boll mellan två par som nog hemskt gärna vill lägga vantarna på de största pokalerna. Jag stöter och blöter alla tänkbara scenarion, fördelar och nackdelar men det enda jag kan komma fram till är att jag inte vet vad jag tror. Knapp fördel Isakssons, eller?

Todd tippar: Isakssons 55% - Schalins 45%


Blir det Wilmer som, tillsammans med pappa Niklas, vinner den ovissa Generationsdubbel A-finalen?14.00 – Juniordubbel
V.Gardes/L.Ternström vs V.Moazed/I.Schalin

Allt annat än en jämn och tajt final i denna mycket roliga klass ser jag som överraskande. Vi lär få se en hel del inbrytningar och volleyförsök då alla spelarna är duktiga vid nät trots sin ringa längd och ålder. Jag vågar bannemej inte ta ställning här. Luktar det inte lite supertiebreak?

Todd tippar: Gardes/Ternström 50% - Moazed/Schalin 50%14.00 – Damdubbel AB
S.Håkanson/M.Seger vs B.Moldovan/A.Thoren

De två toppseedade paren gör upp om titeln i Damdubbel AB. De förstaseedade Sofi och Maria fick slita hund i sin semi och var riktigt illa ute, men lyckades lösa det tillslut. Bogdana och Anna å sin sida har agerar riktigt stabilt med blott sex förlorade games på två matcher. Jag håller nog Maria och Sofi som knappa favoriter men förväntar mig en jämn och oviss final.

Todd tippar: Håkanson/Seger 60% - Moldovan/Thoren 40%15.00 – Mixeddubbel A
T.Höweler/P.Lundin vs Seger/Orest eller Haas/Sahlin

Då den ena semifinalen fick brytas vid ställningen 7-6, 5-4 på grund av mörker vet vi ännu inte vilka Tilde och Patric ställs mot i finalen. Den matchen kommer att spelas färdigt imorgon bitti och min gissning gör gällande att vinnarna i den semifinalen blir favoriter senare i finalen. Men eftersom vi inte har två rena finalpar korade ännu uteblir procentsatserna.


Tilde är i Mixeddubbel A-final för tredje året i rad.15.00 – Herrdubbel A
G.Hasslegren/G.Gauffin vs T.Åkesson/B.Sahlin

Undertecknad och Björne Bäver söker revansch efter förra sommarens finalförlust. Nu, liksom då, är dock motståndet oerhört tufft. Gustav och Gordon ska, om de når upp i sin normala standard, kunna lösa det här. Vi ger oss inte utan en fajt, men inser samtidigt att möjligheterna är små.

Todd tippar: Hasslegren/Gauffin 80% - Åkesson/Sahlin 20%16.30 – Damer AB
Bogdana Moldovan vs Louise Ternström

Två av KM:s stora giganter gör upp i Damer AB-finalen. Bogdana spelar sin tredje final och Louise sin fjärde, vilka grymma tjejer! Kombinationen av att Bogdana inte missar en boll och att det här blir Louises tredje match för dagen gör att Bogdanas rutin kan bli tungan på vågen här. Troligen har vi en lång och bollsnål final att vänta!

Todd tippar: Moldovan 65% - Ternström 35%16.30 – Herrar A
Gustav Hasslegren vs Henrik Nordgren

I fjol möttes dessa båda i semifinalen, då vann den regerande Herrar A-mästaren Gustav med 6-2, 6-3. Även om Henrik kan lira snyggt och spektakulärt tror jag den formstarke Gustav vet precis hur han ska spela för att neutralisera Fluffet. Henke behöva serva bra och ta sina chanser. Han kommer bjuda upp till dans, var så säkra. Att Gustav är förhandsfavorit råder det dock inga tvivel kring!

Todd tippar: Hasslegren 70% - Nordgren 30%


Kommer Gustav kunna försvara sin Herrar A-titel från i fjol?Till protokollet ska vi nämna att Herrar 70-finalen mellan den nykorade RM-mästaren Anders Svensson och Börje Skånberg kommer att spelas under nästa vecka. Således uteblir analysen kring den.

Klicka här för att se alla tider, matcher och resultat från KM!

Drygt 70 stycken har anmält sig till morgondagens KM-fest som avslutar mästerskapet. Vi ser framåt mot en trevlig kväll innehållandes underhållning, mat, dryck och grymt sällskap när det på ett värdigt sätt ska sättas punkt för detta rekord-KM.

10.00 servar vi igång imorgon. Vi ses på Näsaäng, la grande finale!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info