Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 10 och 11: Ett utomhusmästerskap inomhus

12 AUG 2019 21:31
Den andra veckans klasser börjar nu så smått ta lite form. Men någon grustennis har det knappast blivit. Busvädret har sett till att 50 av 55 matcher de senaste två dagarna tvingats avverkas i hallen. Jag har i alla fall kokat ihop ett litet svep.
  • Skapad: 12 AUG 2019 21:31

Vi rivstartade söndagen redan 08.00. Med sjöar nere på Näsaängs banor fick vi husera i hallen. Dagen inleddes med en mycket underhållande Herrdubbel B-fajt mellan Patric Naeslund/Andreas Jörbeck och Johan Tegge/Anders Holmstedt. Efter varsitt vunnit set skulle Holmstedt/Tegge skaffa sig ett, till synes, mentalt övertag då Johan satte en klockren volley mitt i planeten på Andreas från två meters håll. Den sistnämnde klarade sig dock oskadd, fortsatte matchtiebreaket och fick sista ordet då man vann med 11-9.

I samma klass kunde veteranerna i sammanhanget, Felix Hägglund och Vilhelm Bornefalk, vända och vinna mot de andraseedade juniorerna Axel Mårtensson och Jesper Carlsson Seger med 10-4 i matchtiebreak.

En av söndagens längsta matcher utspelade sig på bana 3 där Pia Jäger och Verena Adamheit imponerande besegrade Emelie Wiorek och Louise Nielsen i en stenhård tillställning. Slutsiffrorna skrevs där till 7-5, 5-7, 10-7.

12-åriga Louise Ternström lyckades avancera till semifinal i Damer AB efter en riktigt stark vinst mot den fjärdeseedade och formstarke Madeleine Orlando Lundh. Madde hade sina möjligheter att vinna matcher efter en starkt andra set men Louise drog till sist det längsta strået, 6-3, 1-6, 10-8.

Mitt på dagen kunde fem Herrar C-matcher spelas ute. Detta efter ett uppoffrande arbete från Johan Orest som såg till att få banorna i speldugligt skick. En och en halv timme senare var det dock dags igen när regnet retfullt började strila ner. Bara att bita i det sura äpplet och åter bege sig till hallen. Några som dock trotsade regnet var Patric Naeslund och Tomas Carlsson. När Patric slog in matchbollen var det stora pölar bakom båda baslinjerna och halkrisken högst påtaglig. Härdade, minst sagt!Inne i hallen sedan fick vi se Charlotte Fabricius och pappa Michael vinna en på många sätt otrolig Mixed B-match mot herr och fru Wetterdal via räddad matchboll och hela 14-12 i matchtiebreak.

Kvällen avslutades vid 21-tiden då Henrik Nordgren kunde slå in matchbollen mot Fredrik Odevall i en bra, jämn och i långa stunder tempostark Herrar A-match.

På måndagsförmiddagen lyste solen över Näsaäng men glädjen blev likt dagarna innan kortvarig. I den mycket välspelade Juniordubbel-matchen mellan Oskar Snällman/Hugo Rasmusson och Sonja Wedenski/Astrid Törnqvist hann vi spela ganska exakt ett set innan ett 20 minuter långt hällregn av guds nåde vräkte ner över Näsaäng. Detta var tillräckligt för att lägga banorna under vatten för resten av dagen. När matchen väl återupptogs inomhus kunde Astrid och Sonja vända ett 0-6-underläge till vinst i matchtiebreak.

Martin Vernmark och Ajay Vadher stod för det som får klassas som dagens skräll då man slog ut det förstaseedade paret Oliwer Mattar/Felix Pettersson i Herrdubbel B. Ajay och Martin är ett stabilt par som kompletterar varandra väl. Med båda de toppseedade paret utslagna är det nu många om budet i denna härliga och oförutsägbara klass.

Avslutningsvis vill jag nämna att vi har tre semifinalister klara i Herrar C. De tre toppseedade spelarna – Tobias Nordqvist, Patric Naeslund och Erik Lindblad – har alla hittills hållit för favorittrycket och får imorgon se om den fjärdeseedade Henrik Sundberg gör de sällskap eller om hans riktigt duktige motståndare Mathias Olsson kniper semibiljetten.

Klicka här för att se alla KM-resultat, tider och matcher!

Glöm heller inte bort att anmäla till KM-festen! Nedan ser ni infon kring denna.Imorgon, tisdag, tar undertecknad en ledig dag och laddar batterierna inför slutspurten. Stefan rattar således tävlingslederiet, vilket känns tryggt. Förhoppningsvis får vi för första gången på en evighet avnjuta en hel speldag på Näsaäng. För nu måste väl ändå gud ha pissat klart?

Hej så länge!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info