Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 1,2,3: Blåsta på Z-konfekten

04 AUG 2019 19:01
Klubbmästerskapen är igång. Vi har under de tre första dagarna kunnat bevittna en rejäl rivstart av rekordtävlingen där ganska exakt en femtedel av de närmare 370 matcherna redan avverkats. Här kan du läsa ett svep med det bästa från inledningen.
  • Skapad: 04 AUG 2019 19:01

Under fredagen stod mycket Herrar B på schemat, som också är den största klassen i vanlig ordning. Det var dock en match i Generationsdubbel B som skulle bli lite av huvudakten denna vackra augustiafton. Jimmy och Max Wålinder lyckades i två jämna set besegrade Anna och Hugo Mårtensson. Pappa och son Wålinders första match och vinst tillsammans var därmed ett faktum. När en själaglad Jimmy efteråt slänger sig med uttryck som ”Nu gör det inget om jag lämnar jordelivet imorgon!” vet man att KM är småviktigt för somliga.Vidare till lördagen som startade med en überjämn Damer C-tillställning mellan Helene Odevall och Jennie Rehn. Helene vann i två tiebreaks, 7-6, 7-6, och avancerade vidare till nästa runda. För Jennie, som gjorde sin KM-debut, blev eftersmaken tämligen bitter då hon även i dubbelklassen förlorade med just 6-7, 6-7. Jag tror Jennie vet vad hon behöver träna på till hösten.I den väldigt högkaratiga Herrar 45-klassen lyckades Ajay Vadher besegra Patrik Talamo med 10-7 i matchtiebreak i en stökig batalj. Det skulle inte bli Ajays sista matchtiebreakvinst den här helgen visade det sig. Apropå just matchtiebreaks, det skulle bli lite av temat för dagen då vi bjöds på väldigt många jämna matcher där ganska exakt en tredjedel av de nästan 30 som spelades gick till ett avgörande set.

Från lördagen vill jag också nämna Johan Bergenudd som gjorde en riktigt gedigen insats mot den andraseedade Oliwer Mattar i Herrar B. Efter mycket om och men lyckades Johan smasha in matchbollen i supertiebreak, 7-5, 4-6, 10-7. Med två av fyra seedade spelare ute är Herrar B-klassen riktigt öppen där undertecknad ser flera potentiella slutsegrare.

På söndagen fick jag lite sovmorgon och Björn skötte tävlingslederiet fram till strax efter lunch. Således har jag svårt att rapportera om det som hände på förmiddagen. Däremot fick jag se den tidigare nämnde Ajay Vadher vinna sin tredje match för dagen när han slog ut Mikael ”Fejk Z” Zetterberg ur Herrar 45 i matchtiebreak, precis som dagen innan. Ajay plockade fram två superservar när det gällde som mest och punkterade därmed 1237 medlemmars dröm om att få bevittna en eventuell H45-kvartsfinal mellan Michael Zetterberg och Mikael Zetterberg. Original Z och Fejk Z. Läraren och eleven. Kungen och prinsen. Mr. Miyagi och Karate Kid. Hur skulle det gå? Det får kanske aldrig veta nu. Jag vill inte ta något ifrån Ajays vinst, men visst känns det som att vi blivit lite blåsta på konfekten?

I övrigt kan vi bland annat konstatera att de två toppseedade Damer C-spelarna Ping Höjding och Victoria Jörbeck har tagit sig till semifinal efter varsin imponerande seger i klassen. Till semifinal har också Ajay/Veer Vadher och Per/Felix Pettersson gått efter vinster i matchtiebreak i Generationsdubbel A. I morgondagens semis väntar toppseedat motstånd i form av Niklas/Wilmer Isaksson och Johan/Mårten Schalin.

I veckan drar matcherna igång klockan 13.00 och fortlöper fram till mörkret lägger sig över Näsaängs grusbanor. Det finns hur mycket KM-tennis som helst att njuta av, varmt välkomna! Låt oss tillsammans be för en någorlunda fördelaktig väderlek. Glömma inte att följa oss på Instagram (nasbyparkstk) för att se ännu mer godis från KM och Näsaäng!

Klicka här för att se alla resultat och tider från KM!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info