Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 12 och 13: Herrar C-floskler, sendrag och bananskal

15 AUG 2019 11:35
Ytterligare två intensiva och mycket händelserika KM-dagar är nu tillryggalagda. Jag har plockat russinen ur kakan och summerat det bästa från dessa speldagar där vi främst bjöds på en otroligt dramatisk onsdagskväll i hallen.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2019 11:35

I tisdags tog undertecknad en vilodag efter den långa helgen och lämnade med varm hand över tävlingsledarrollen till kollega Åslin. Dock klarade jag inte att hålla mig borta helt utan när det vankades supertiebreak i den spännande Mixeddubbel B-matchen mellan Anna Thoren/Tobias Nordqvist och Viveka Gardes Koutny/Victor Moazed Ernfalk fick jag avnjuta detta via FaceTime. Anna och Tobias visade där att gammal ibland faktiskt är äldst då man till slut segrade med 10-6.

Det som verkade vara kvällens match var Herrar C-kvartsfinalen mellan Mathias Olsson och Henrik Sundberg. Mötet har beskrivits för mig som en oerhört lång, otroligt jämn och väldigt välspelad batalj. Det sistnämnda är ett adjektiv som sällan symboliserar en klassisk Herrar C-match. Det brukar snarare vara två killar som spelar idel ballongbollar utan styrfart i två timmar vilket sedan följs upp med att båda spelarna beklagar sig över att de ”inte kan spela mot sånt motstånd” utan någon som helst förståelse eller insikt för att man lirar exakt likadant själv. It takes two to tango! Någon som känner sig träffad?

Vi rör oss vidare på mot onsdagens spel som började fridfullt, vindstilla och soligt nere på Näsaäng. Bland annat fick vi se Anna Thoren/Bogdana Moldovan göra en riktigt bra Damdubbel AB-match då man gick till final via 6-3, 6-2 mot Jennie Mattar/Linda Neffler.

Kort efter det började regnet så sakteliga sippra ner över banorna som ganska snabbt blev ospelbara. Kvällens sex sista matchen fick således spelas klart inomhus. Som kompensation för detta bjöds vi på sex sanslöst dramatiska och välspelade matcher som alla gick till ett avgörande supertiebreak. Far och dotter Fabricius kunde tillslut stänga matchen via 10-5 mot Ajay Vadher/Eva Englund i Mixeddubbel B och Erik Lindblad vände och vann med 10-4 i Herrar C-semin mot Patric Naeslund.

Henrik ”Fluffet” Nordgren och den alltid lika överpositive Stefan Noble bjöd på en riktigt välspelad Herrar A-kvartsfinal. Efter drygt två timmars spel kunde Henke smasha in matchbollen, 4-6, 6-4, 10-8, och ta sig till semifinal. Starkt av Fluffet som bara spelat jämna matcher hittills!I semifinalen möter Henrik den ständigt KM-aktuelle Elias Wiorek som stod för en kämpainsats utöver det vanliga. Kvartsfinalen mot H45-mästaren Ulf Zacharias var otroligt tajt och Utte, som styrde spelet matchen igenom, fick den försvarsinriktade och kontringsstarka Elias att springa otaliga kilometer under de dryga två timmarna som matchen pågick. Efter varsitt vunnet set fick Elias en drömstart i supertiebreak och tog en snabb 5-0-ledning som senare blev 8-2 och 9-4. Utte visade då prov på tålamod och taktisk smartness då han åt ikapp försprånget boll för boll. Vid 9-7 attackerade han mot Elias forehand som, med sin sista krafter, slängde iväg en slägga för allt vad han orkade. Ett slag som blev till en klockren rak passering och 10-7. När Elias insåg att han vunnit matchen föll han till marken med kramp i precis alla muskler i hela kroppen och kom inte på benen förrän en knapp halvtimme senare.Det blir intressant att se hur Elias lyckas ladda om efter det där eldprovet med tanke på att han är kvar i fyra klasser. Jag skulle i och med detta också bara vilja lyfta fram Ulf lite extra. En mer sympatisk, fair och genuin kille är svår att hitta. Dessutom är det många medlemmar som, mycket tack vare överkörningen i H45-klassen, fått upp ögonen för Utte och hans skarpa och skolade tennis. Inte sällan har folk under dessa dagar kommit fram till mig och undrat vem ”han där borta på bana 1 som spelar så fint” är. All kredd till Utte!

Tror ni att onsdagens highlights var slut där? Inte då! Samtidigt som Elias och Ulfs match lyckades Tilde Höweler/Patric Lundin vända ett 5-7, 2-5-underläge till vinst mot Jennie Mattar/Joachim Johansson. Direkt därpå skulle Jocke in i hetluften igen i Herrdubbel A men tvingades tyvärr kasta in handduken precis innan spelstart på grund av en krånglande handled. Fem minuter tidigare hade den då ”Årets spjut”-aktuelle Sebastian Baehre dykt upp i hallen från ingenstans. Hastigt och lustigt tar han Jockes plats bredvid Fredrik Hägglund, räddar matchboll vid 8-9 och vinner med 3-6, 6-3, 11-9 mot Robert Thoren/Jens Nielsen. Årets spjut till Baehre Bananskal? Glöm det!Klicka här för att se alla KM-resultat!

Med blott tre KM-dagar kvar återstår bara en dryg tiondel av de närmare 400 matcherna innan det är dags att summera årets rekordmästerskap. En del klasser är framme i kvartsfinalstadiet, de flesta i semifinal medan vi i tre klasser redan vet vilka som möts i finalen. Tobias Nordqvist och Erik Lindblad gör upp i Herrar C, Philip Wahlberg och Jesper Carlsson Seger i Pojkar 16 samt Anders Svensson och Börje Skånberg i Herrar 70. Mer om dessa och deras respektive vägar till final kommer du att kunna läsa under fredagskvällen då jag ger er all förhandsinfo kring samtliga finaler.

Glöm för bövelen heller inte att singa upp er till lördagens KM-fest! Listan sitter nere på Näsaäng. Vi ses där!Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info