Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 1 & 2: Tajta matcher och ”tajta matcher”

07 JAN 2022 20:54
En matig summering av KM:s två första dagar.
  • Skapad: 07 JAN 2022 20:54

Ett efterlängtat inomhus-KM är nu igångservat. Till följd av branden och pandemin blev det inget mästerskap i fjol och således är många näsbyparkare, närmare bestämt 240 stycken, sugna att visa upp sina färdigheter i den drygt två månader gamla tälthallen. Ett speciellt mästerskap just med tanke på den nyss nämnda tälthallen men också covidrestriktionerna som tvingar oss att limitera det så beryktade KM-hänget. Trots detta har det varit mycket liv, energi och tennis i hallen under dessa två inledningsdagar.

Torsdagen var premiärdag men också röd i kalendern vilket renderade i att vi spelade från 08 på morgonen till 21 på kvällen då närmare 50 KM-matcher avverkades. Andreas Jörbeck blev KM:s första vinnare när han lyckades besegra Mats Borin med 6-1, 6-1. Andreas var en av 15 vinnare när majoriteten av alla förstaomgångsmatcher i Herrar B spelades på förmiddagen. En annan var Tomas Carlsson som lyckades vinna både singel och dubbel under dagen.
– Det här gick inte alls enligt plan, konstaterade Tomas efteråt. Jag vann ju, så brukar det inte funka!

Tomas var för övrigt en av många intervjuoffer i segmentet ”Björnes KM-snack” som ni hittar på våra sociala medier (Instagram/Facebook) under händelser/höjdpunkter. Ett, vad det verkar, uppskattat inslag där Björn Sahlin tar pulsen på KM-deltagarna. Under torsdagen fick vi bland annat höra Victoria Jörbeck och Olivia Mattson hylla varandra i deras otroliga Damer B-match. Filip Forsberg fick recensera sin vändning i Herrar A och dela med sig av sitt bästa grilltips. Bröderna Augustson visade upp blodvite efter en helt otrolig setboll (som fångades på film). Göran Schillström hade svårt att förstå att det inte gick att få sitt racket strängat en minut före matchstart. Maria Quiroga de Ekman och Ingemar Stenbeck pratade om energinivåer och vikten av att peppa varandra. Därtill blev Niklas Isakssons matchförberedelser synade när han lindade om sina racketar medan resterande tre av fyra spelare i dubbelmatchen bollade in. Följ oss på Instagram och Facebook (Näsbyparks TK) för att hänga med i KM-svängarna!

Även om det kort nämndes i svepet ovan förtjänar Victoria Jörbeck och Olivia Mattsson en extra mening eller två. Vilken kamp de bjöd upp till i sin Damer B-match! För mig fångar det här på något vis essensen av vad idrott handlar om och i många avseenden det NPTK vill stå för som klubb. Att två människor kan finna varandra i ett gemensamt intresse för att sedan kliva ut på banan och, ursäkta språket, köra skiten ur varandra i dryga två timmar och därefter kliva ut från tennisbanan som vänner. Trots att det skiljer en meter i fysik och närmare 40 år passen. Det är rätt häftigt. I vilket annat sammanhang ser du något liknande? För alla åldrar och nivåer – bokstavligen!

Robert Spång hade en bra torsdag. Först vann hann i Herrar B, därefter i Herrdubbel B med Tobias Nordqvist innan han ackompanjerades av Maria Hyborn i Mixeddubbel B. I den sistnämnda fajten brottade man ner Bogdana och Petru Moldovan i en gastkramande batalj på bana 5. Slutsiffrorna skrev till 6-7, 7-5, 10-6 och av alla rapporter att döma kunde Robban sova riktigt gott natten mellan torsdag och fredag.

Med den P3-övergången tar vi oss vidare till just fredagen där vi inledde med ett par härliga juniormatcher. Därefter var det Herrar A och riktigt hög KM-kvalitet på alla banor under ett par timmar. Bland annat lyckades den andraseedade Jesper Carlsson Seger tillslut besegra teknikern Gustav de Hevesy i avgörande matchtiebreak. Väl där ledde Gustav med 5-2 men därefter tog Jesper fram ett par serveess i viktiga lägen och kunde således vinna åtta av de nio efterföljande poängen. Många av de ”väntade” namnen gjorde Jesper sällskap vidare i klassen, däribland alla seedade spelarea.

Kvällen avslutades med många och, som det brukar bli, rätt långa Herrar C-matcher innehållandes tålmodiga dueller och få kanoner från baslinjen. Dalibor Turina förlorade med 1-6, 0-6 mot Jesper Fagerström i en ganska snabb match men dröjde sig kvar i soffan efteråt för att kunna komma hem till familjen och säga att ”det varit en riktigt tajt och lång match”. Dalibor har lämnat in en skriftlig förfrågan om en Herrar D-klass till nästa KM. Vem kan klandra honom?

I helgen trummar vi vidare som aldrig förr med spel från 08 till 21 både lördag och söndag. Det blir mer än matigt och dagarna kokas därefter ner i en helgsummering här på hemsidan. Vi ses i hallen och på våra sociala medier!

Klicka här för att se alla lottningar, matcher och resultat från KM!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info