Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 1 och 2: Dramatik i kubik

04 JAN 2020 22:07
Läs om det bästa från de två första speldagarna av årets rekord-KM som under fredagen tog sin början. En smått historisk inledning med fler matchtiebreaks än någonsin tidigare.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2020 22:07

KM-kalaset inleddes under fredagseftermiddagen med fem härliga matcher från 10-åringarnas poolspel där bland annat Lowe Odevall och Theodore Hagström bjöd på en ruggig tvåtimmarsföreställning som blev så jämn en match bara kan bli. Efter mycket om och men vann Theodore med 11-9 i avgörande matchtiebreak.

Alexander Johansson lyckades därefter slå August Andersch med 12-10 i matchtiebreak i ytterligare en nagelbitare när pojkarnas 14-årsklass tog sin början.

En av fredagens stora höjdpunkter var matchen i Herrar C på bana 2 mellan Slava Flek och Lars Höjding. Matchen såg länge ut at bli rätt odramatisk då Lars vann första set med 6-2 och därefter tillskansade sig en stabil ledning även i andra. Men Slava ville annat och kunde på ryssmanér slita sig in i matchen som han slutligen vände och vann. Efter räddade matchbollar kunde han sträcka armarna mot taket och konstatera att han vunnit med 2-6, 7-6, 11-9. Segerölen satt som en smäck senare samma kväll, antar jag.Kvällen avslutades bland annat med att Uriel ”köttmaskinen” Jennel kunde, på ett imponerande vis, vända och vinna den välspelade Herrar A-matchen mot Mårten Schalin via 4-6, 6-0, 10-8.

Vidare till den närmast galna lördagen där 55 nya matcher stod på agendan. 15 av dessa, alltså närmare en tredjedel, gick till avgörande matchtiebreaks. Sällan har väl förstaomgångsmatcherna i ett KM varit så långa och bjudit på så mycket dramatik. 

Dagen inleddes i hallen klockan 08.00. För oss dödliga alltså. En viss Jimmy Wålinder var på gymmet 06.00 och hetslyfte så mycket skrot han bara orkade för att skaka av sig den värsta nervositeten inför sin singeldebut mot Tommy Wiorek i Herrar C. Hur det gick? Tommy gick segrande ur striden och Jimmy har nu tennisarmbåge. You do the math!

Att plocka russinen ur lördagskakan blir sannerligen ingen enkel uppgift. Det finns säkert 10-15 matcher som förtjänar att illumineras här på hemsidan men av dessa har jag har valt ut fyra stycken. Tack vare alla de spännande och långa matcherna blev tidsschemat aningen fördröjt under dagen vilket renderade i en välfylld hall tillika diger publikskara från morgon till kväll.

Mikael Angervall och Torbjörn Hellbe hade en sanslös dust borta i annexet (bana 5). Efter att ha förlorat första set med 6-3 och varit rejält illa ute i andra vann han det i tiebreak. Efter att matchbollen bytt ägare både en och tre gånger kunde Micke tillslut stå där som segrare via 14-12. Micke fick därefter direkt kasta sig in på bana 1 där han i par med Patric Lundin vann sin dubbelmatch. Skönt att den göteborgska societetstennisen ger utdelning mellan varven!

Carl Johan Stackell och Erik Lindblads segerglädje visste inga gränser efter att ha legat under med 6-9 i matchtiebreak och sedan vunnit mot Henrik Cronier och Mattias Svensson i en underhållande Herrdubbel B-batalj. Men den två timmar långa matcher var verkligen inte ett enda långt kramkalas för team Stackell/Lindblad. Det finns tydligen mycket utvecklingspotential hos sin respektive partner i paret som visade att det går att vinna med icke-existerande lagkemi.

Vidare till matchen efteråt på samma bana där Tove Skytt/Lotta Ullbin tog sig an Monika Schildknecht/Gillian Hagström i Damdubbel AB-klassen. En rolig, härlig och sprakande tillställning på alla vis som även den resulterade i att supertiebreaket fick skilja de båda paren åt efter varsitt vunnit set i tiebreak. Väl där var Schildknecht/Hagström strået vassare och segrade med 10-5. Givetvis var det, i vanlig ordning, inga sura miner på Lotta och Tove för det. Något som även bilden kanske förtäljer.Slutligen vilja jag skriva två ord om Johan Schalin och Jonas Björkman som lyckades med bedriften att lottas mot varande både i Herrar B och Herrar 45. Först möttes de under fredagskvällen då Johan vann i två ganska klara set. Jonas reste sig, lärde sig av sina misstag och gjorde en mycket bättre match såväl spelmässigt som taktiskt under lördagen. Johan vann dock med 11-9 och tog sig vidare även i denna klass men en eloge riktas till båda spelarna. Min gissning är att de vid det här laget är ganska trötta på varandra och inte käkar middag ihop.

Klicka här för att se alla resultat från KM!

Nu ska undertecknad försöka slagga i ett par timmar innan det är dags att hoppa upp på hästen igen. 60 nya holmgångar står uppradade för dissekering under söndagen. Vilket tempo!

Ses då, start 08.00!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info