Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 4-7: Louise första vinnaren och ytterligare nio finalpar korade

08 AUG 2019 21:42
Den första KM-veckans klasser börjar gå mot sina respektive klimax. Mästerskapets första segrare är korad, i nio klasser är vi framme vid final och de resterande tre är framme vid semistadiet. Häng med på ett svep genom samtliga!
  • Skapad: 08 AUG 2019 21:42

Att vi ännu inte behövt flytta in en enda KM-match på grund av vädret är ett under i sig. Särskilt med tanke på hur prognoserna sett ut. Näsaäng tycks vara magiskt även på det viset. Låt oss hoppas på fortsatt flyt på den fronten så vårt mästerskap kan äga rum på vår vackra utomhusanläggning så mycket det bara är möjligt.

Jag tänkte i denna text redovisa de 13 aktuella klasserna och statusen i dessa. Många har slitat hund för att nå final/semi medan vägen dit varit betydligt enklare för andra. Lets go!

Vi börjar med den enda klassen som spelats färdigt, Flickor 14. Louise Ternström och Viveka Gardes Koutny vann två matcher vardera i raka set på sin väg mot den final de mötts så många gånger förut i. Louise var under torsdagen strået säkrare än Viveka som spelade en riktigt mogen och aggressiv tennis. Hennes något mer frekventa misstag banade dock väg för den stensäkre Louise som knep KM:s första titel via 6-2, 6-1. Stort grattis!I Damdubbel C står det klart att Pia Jäger/Maria Quiroga Ekman möter Ping Höjding/Annika Markesjö under fredagen. De förstnämnda har tagit sig dit utan krusiduller medan det i Pings och Annikas fall varit betydligt mer dramatiskt. Mot det förstaseedade paret Monika Schildknecht/Victoria Jörbeck räddade man inte mindre än fem matchbollar i andra set. Bland annat låg man under med 3-6, 3-5, 0-40. Efter att man, mirakulöst nog, vunnit det setet gjorde Victoria illa foten rejält i matchtiebreaket vilket innebar ett snöpligt slut på en spännande semifinal.

I Damer C-finalen är det just den olycksdrabbade Victoria som är i final mot den tidigare nämnda Pia Jäger. Vägen till den finalen har varit rak för båda spelarna, särskilt för Pia som blott släppt två games på två matcher. Bland annat nollade hon den förstaseedade Ping Höjding. Inte illa! I skrivande stund återstår det att se huruvida det blir någon final eller inte med tanke på Victorias fot. Krya på dig för sjuttsingen!Far och son Isaksson möter planenligt (åtminstone enligt seedningen) far och son Schalin i Generationsdubbel A-finalen. Den matchen kommer spelas först nästa helg på grund av diverse krockar med Junior-RM.

H65-poolspelet är framme vid sin sista omgång där Anders Svensson och Bengt Göransson vunnit två matcher vardera. Morgondagens möte de båda emellan blir således en ren final om den åtråvärda titeln.

Apropå poolspel. Pojkar 10-klassen har just avslutat sitt där det står klart att Frans Lessing, Viggo Fogel, Ludvig Hasslegren och Max Nylander alla slutat topp 2 i sina respektive grupper och därför får äran att spela semifinal imorgon. Detta efter mycket bra tennis och enorm dramatik där ett enda game var skillnaden mellan att sluta etta och trea i en av grupperna. Små marginaler i KM!Erik Bergström och Alexander Samuelsson kan titulera sig finalister i Pojkar 14. Detta efter varsin rysare i semifinalerna mot Victor Ernfalk Moazed respektive Fabian Ekman Munir. I finalen lär vi få se en offensiv Erik som gillar att trycka till bollen mot en normalt passiv Alexander som lever på sin säkerhet och motståndarens misstag.

I Damer 40 väntar en spännande lördagsfinal mellan fjolårsmästarinnan Linda Neffler och den andraseedade Bogdana Moldovan. Linda tog sig till final via två segrar i raka set. Bland annat via en riktigt imponerande 6-1, 6-0-viktoria mot Jennie Mattar i en repris på förra årets final. Bogdana å sin sida har vunnit två riktiga maratonmatcher mot Sofi Håkanson och Madeleine Orlando Lundh i matchtiebreak. Båda dessa matcher pågick en bra bit över två timmar.

Mikael Zetterberg/Patrik Nylander är klara för final i den nya klassen Herrdubbel 40. Vilka de får möta återstår att se men spelbolagen ger låga odds på att det blir det förstaseedade paret Jonas Bonn/Johan Orest. Bollen är dock, som vi alla vet, rund.Trots en krånglande ljumske har Michael ”Original Z” Zetterberg dansat sig till H55-final och blott förlorat ett game på vägen dit. Fjolårsvinnaren Ricardo Neyth väntar på andra sidan nätet i finalen och får nog, enligt undertecknad, förlita sig på ytterligare ljumskbesvär samt lite hjälp från högre makter för att rubba Z-räven.

I den största klassen, Herrar B, är vi framme vid semifinal. Martin Vernmark, som sett riktigt stark ut hittills, är den enda seedade spelaren kvar i klassen. I morgondagens semi väntar William Rodriguez som inte släppt mer än fem games i någon av sina tre matcher. Detta mot meriterat Herrar B-motstånd. På andra halvan hittar vi det enda kvarvarande juniorbidraget, Jesper Carlsson Seger. Den 14-årige teknikern har rosat marknaden med sitt lir mot idel bra spelare och ställs i semifinalen mot Patric Lundin. Den forne ishockeymålvakten har sannerligen spikat igen kassen och inte släppt många bollar förbi sig hittills. Hans stabilitet och smartness har banat väg för framgången såhär långt. Vinnare i klassen? Jag har ärligt talat inte den blekaste!

Herrar 45 är, som jag varit inne på tidigare, konkurrenskraftigare än någonsin. De fyra som överlevt till semifinal är Ulf Zacharias, Marcus Fogel (bilden nedan), Ajay Vadher och Johan Orest. Den sistnämnda stod kanske för den mest imponerande vinsten i klassen då han skickade ut den regerande mästaren Patrik Nylander i raka set under torsdagskvällen.Avslutningsvis kan jag meddela att Generationsdubbel B-finalparen stavas far och son Vadher samt mor och son Turina. En final som, precis som i Generationsdubbel A-fallet, kommer spelas först nästkommande helg.

Klicka här för att se samtliga KM-tider, matcher och resultat!

Som ni förstår har det spelats en hel del bra och minst sagt varierad tennis de senaste dagarna. Vi har under torsdagen även hunnit med att tjuvstarta Herrdubbel A och B-klasserna så smått. Imorgon spelas tre finaler (Pojkar 14, Herrar 65 och Damdubbel C) parallellt med en del högintressanta semifinaler och mycket annat godis från KM:s härliga utbud. På lördagen rullar vi på med ytterligare ett koppel finaler samt att de övriga klasserna då på allvar tar sin början. Jag planerar att skicka ut en ny hemsideartikel på lördagskvällen då tio nya KM-segrare bör vara korade. Glöm heller inte att hänga med oss på Instagram (@nasbyparkstk) för att se mycket mer från tävlingen!

Ta hand om er så länge, vi ses i KM-vimlet!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info