Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 5, 6 & 7: ”Äntligen någon i familjen med lite talang!”

12 JAN 2022 20:56
En KM-summering från måndagen, tisdagen och onsdagen.
  • Skapad: 12 JAN 2022 20:56

Efter en otroligt intensiv och lång helg har vi kunnat avnjuta lite sovmorgon under inledningen av veckan. Med det sagt har det spelats KM-tennis i mängder från eftermiddag till sen kväll måndag, tisdag och onsdag. Här kommer ett småtappert försök att plocka russinen ur kakan.

Måndagen inleddes med de yngsta klasserna för 10-, 12- och 14-åringar. I pojkarnas 10-årsklass spelade Fred Hyborn och Viggo Ralsberg en otroligt spännande och, förhoppningsvis, lärorik match som slutade 11-9 i matchtiebreak. Någon timme senare avancerade Jesper Fagerström till semifinal i Herrar C efter en nervpärs i Sollentunaderbyt mot Ulrik Lundin. Ulrik, som gjort ett strålande KM, fick här ge sig med 5-10 i avgörande set. Jesper, som har en fullständigt tennistokig släkt, slog tidigare ut den andraseedade tillika ”Ut som ett spjut”-kandiderande Carl Johan Stackell. ”Äntligen någon i familjen med lite talang”, som Björn Sahlin uttryckte det efter Jespers seger. Christian Bjurstedt, Mathias Hellström och Slava Flek blev de övriga Herrar C-semifinalisterna.

Måndagens stora skräll och vändning svarade Louise och Hanna-Lotta Nielsen för i Generationsdubbel B. Efter att ha förlorat första set mot Derek/Max Simmross med 0-6 såg det mörkt ut i Casa Nielsen. Men vändningen skulle komma. Efter att ha vunnit det andra setet med 7-5 tog man matchtiebreaket av bara farten med överlägsna 10-1. I dubbel, och synnerhet generationsdubbel, kan verkligen allt hända. Bra jobbat!

1.jpg

Även tisdagen inleddes med juniorklasser där Max Nylander, Olof Wollmann, Viggo Fogel och Frans Lessing alla vann sina matcher och gick vidare till semifinal i Pojkar 14. Far och son Schalin gjorde sedan tävlingsledningen, NPTK, nationen och norra halvklotet en enorm tjänst genom att knocka ut Björn Sahlin ur Herrdubbel B-klassen innan saker och ting hann bli allt för läskiga.

I Damdubbel A kan vi redan nu börja analysera finalen då biljetterna dit bokades under tisdagskvällen. Martina Haas och Charlotte Fabricius gör storslagen succé i sin första tävling ihop då de slog ut Louise Ternström/Viveka Gardes på ett väldigt imponerande vis. Gammal är äldst, kanske? Den devisen går även att applicera på de förstaseedade Saga Koch och Jenny Larsson som besegrade Astrid Sandwall/Ingrid Schalin senare under kvällen. Klubbens A-lag mot klubbens B-lag i Damdubbel A-finalen. Spännande!

2.jpg

En annan som nådde final under tisdagen var klubbchef Kenneth Bergbom. En av de ”talanglösa” i den tidigare nämnda Fagerström-släkten. Detta via 6-0, 6-1 mot Stefan Odevall i H55-semifinalen. Kenneth följde sedan upp det med att tillsammans med fru Pernilla Anglered (även hon talanglös om vi ska gå på Björns ord) vinna en mycket jämn och sevärd Mixeddubbel B-kvartsfinal mot syskonen Rasmusson. Även Fredrik Ahlquist/Sofi Håkanson samt Johan/Liselotte Orest höll sin seedning och avancerade till Mixed B-semi under tisdagskvällen.

Under onsdagen blev två av de tidigare nämnda semifinalisterna i Herrar C utslagna i form av Mathias Hellström och Jesper Fagerström. Ynglingarna, som ska vara mer än nöjda med sina respektive turneringar, fick ge vika för Christian Bjurstedt och Slava Flek som gör upp i lördagens final.

3.jpg

4.jpg

Olivia Mattsson och Nora Blom vann sina Flickor 12-semifinaler övertygande och de goda vännerna möts således i final till helgen. Detsamma gäller Sophie Nylander och Pia Jäger som båda var bäst när det gällde i sina Damer C-semis. Onsdagens vändning stod Björn och Freja Sahlin för i tränarderbyt mot Andrej och Toma Tonejc. Sahlinarna räddade två matchbollar i andra sets tiebreak och vann sedan matchtiebreaket med 10-6. Nylanders, Fogels och Nielsens gör de sällskap i Generationsdubbel B-semifinalerna.

KM fortlöper, men så även covid-pandemin. Vi påminner därför om att komma 20 minuter före match och lämna 20 minuter efter. Max en åskådare per spelare gäller fortsatt och vi stannar hemma om vi har symptom.

Klicka här för att se alla resultat från KM!

Tre dagar kvar. Den näst sista KM-rapporten kan ni ta del av på fredag kväll. Glöm heller inte att hänga med i våra sociala medier!

På återhörande.

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info