Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 5 och 6: Här är läget i ALLA klasser!

09 JAN 2020 08:34
I följande artikel kan du ta del av läget i alla 28 KM-klasser med tre speldagar kvar. I ett par är finalparen redan korade med andra klasser är framme vid semi- eller kvartsfinaler. Mycket nöje!
  • Skapad: 09 JAN 2020 08:34

Ni är många som såklart har stenkoll. Men jag tänkte ändå att det, såhär när det börjar dra ihop sig på allvar, är på sin plats att redovisa det aktuella läget i samtliga KM-klasser. Så att vi vet vad som gäller och vilka som fortfarande har chansen att knipa de så åtråvärda finalbiljetterna. Häng med!

Herrar A
Under onsdagskvällen lyckades Stefan Noble besegra årets sensation, Oscar Wollmann, i en riktig rysare, 5-7, 7-5, 10-6. Efter fyra raka vinster är den urstarke Noble således i final. Där ställs han mot vinnaren av Max Pettersson och Patrik Nylander som spelar sin semifinal under torsdagen.

Herrar B
Seedningen ser ut att hålla i den största klassen då de tre högst seedade spelarna är klara för semifinal. Om Oliwer Mattar lyckas slå Axel Mårtensson under torsdagen blir det den toppseedade kvartetten som gör upp om titeln. Mästaren från utomhus-KM, Patric Lundin, ser fortsatt stekhet ut och får ensam slåss för seniorhedern medan en högintressant semifinal mellan Mårten Schalin och Johan Sköld-Tingvall väntar på den undre halvan av lottningsträdet.

Herrar C
I den alltid lika oförutsägbara Herrar C-klassen återstår fyra spelare då vi är framme vid semifinalstadiet. De andra- respektive tredjeseedade Göteborgspolarna Carl Johan Stackell och Robert Åberg har gjort jobbet och hållit sina seedningar. Carl Johan möter Ulrik Lundin, som besegrade den fjärdeseedade Mattias Svensson i en tresetare, medan Robert tar sig an Ingemar Stenbeck som gått som en raket hittills med tre vinster i raka set. Bland annat mot toppseedat motstånd.

Damer A
Via 6-2, 7-6 mot Charlotte Fabricius är den andraseedade Jenny Larsson i final. Där väntar antingen förstaseedade Saga Koch eller den fem år yngre Sonja Wedenski. Deras semifinal går av stapeln under torsdagen.

Damer B
Ingen match har ännu avverkats i Damer B. Fredagens semifinaler spelas mellan fjolårsmästarinnan Louise Nielsen och Monika Schildknecht samt Lydia Allgårdh mot Charlotta Weithz.

Damer C
Till Damer C-semifinalerna har ingen resa varit enkel. Helene Odevall, Ros-Marie Johansson och Kaija Niemi har alla fått slita i supertiebreak medan Jennie Rehn har spelat två jämna matcher där hon dock vunnit i raka set. Svårtippad utgång i den här klassen. Semifinalerna spelas på fredag.

Damer 40
Fjolårsfinalisterna Bogdana Moldovan och Linda Neffler har båda, efter en del om och men, tagit sig till semifinal. Bogdana får där möta Karin Gardes som på ett imponerande vis utmanövrerade den alltid lika svårbesegrade Jennie Mattar. Linda å sin sida får ta sig an Madeleine Orlando Lundh som på sin väg fram besegrat både Pernilla Anglered och Mona Zätestam i raka set.

Herrar 45
Joakim Törnqvist har visat enorm karaktär och tagit sig hela vägen till semifinal via tre raka vinster i supertiebreak mot idel meriterat motstånd. Hans görs där sällskap av de tre toppseedade spelarna Patrik Nylander, Björn Sahlin och Marcus Fogel som alla bara tappat strögames i sina matcher.

Herrar 55
Mästaren från i somras, Michael ”Original Z” Zetterberg, har promenerat till final efter att ha tappat totalt två games på lika många matcher. Lördagens final lär troligen inte bli lika enkel då han antingen möter den regerade inomhusmästaren Kenneth Bergbom eller den allsidige Magnus Carlsson som under torsdagen gör upp i en mycket oviss och intressant semifinal.

Herrar 65
I H65-poolspelet har Percy Forsgren skaffat sig ett utmärkt läge för att sopa hem pokalen efter att ha slagit Gunnar Seger i den första matchen. Vinner han torsdagens match mot Claes Ruthberg är saker klar. Skulle Claes vinna kan han å sin sida knipa titeln om han också slår Gunnar i den sista matchen.

Herrar 70
Här står det klart att Anders Svensson och Bengt Göransson, precis som i fjol, gör upp i lördagens final. Anders fick se Peter Hässler ge upp efter skada vid ställningen 5-0 medan Bengt lyckades besegra Göran Johansson i sin semifinal med 6-1, 6-2.

Herrdubbel A
Två semifinalpar är här korade. Det ena är undertecknad i ackompanjerad av Björn Sahlin som jagar revansch efter fjolårets finaldebacle. Det andra är det mycket svårlästa paret innehållandes den underhandsservande Kenneth Bergbom och Grand Slam-spelaren Gustaf Ström. Det återstår att se vilka som gör oss sällskap i semi. Hasslegren/Pettersson – Isaksson/Bonn och Törnqvist/Wiorek – Gauffin/Hägglund är torsdagens kvartsfinaler i klassen.

Herrdubbel B
De toppseedade paren Axel Mårtensson/Mårten Schalin och Elias Wiorek/Victor Moazed har vunnit sina matcher utan setförlust såhär långt. I sin respektive semifinal möter de varsitt seniorpar i form av Patrik Talamo/Håkan Cranning och Mikael Zetterberg/Roger Lind som båda nådde semi via supertiebreaksvinster i kvarten.

Damdubbel AB
I den ovanligt stora Damdubbel AB-klassen, innehållandes 18 par, är vi framme vid kvartsfinaler. Bara fem av de kvarvarande 16 spelarna är seniorer. Exempelvis är det idel juniorer på den undre halvan av lottningen. Är det månne ett generationsskifte på gång? Vi får se om de enda rena seniorparen, Seger/Håkanson och Anglered/Munthe, kan hålla junisarna i schack.Damdubbel C
Även har är vi framme vid kvartsfinaler. Åtta hungriga par återstår och det lär vara hårt i mål när förstaprispokalerna ska delas ut på lördag. Be mig helst inte tippa denna klass, ruskigt ovisst!

Mixeddubbel A
Syskonen Wiorek har åkt på en räkmacka till semi via två WO-vinster. Därutöver ska tre kvartsfinaler spelas under torsdagen. De förstaseedade Björn Sahlin/Saga Koch får nog gälla som favoriter till titeln men räkna med att det är många som vill knäppa de på näsan.

Mixeddubbel B
I KM:s näst största klass har 37 par nu blivit fem. Astrid Sandwall Törnqvist/Elias Wiorek gör under torsdagseftermiddagen upp med Louise/Carl Ternström om vilka som gör Sofia Skeppar/Niklas Carlsten sällskap i den övre halvans semifinal. På den undre kommer Madeleine Orlando Lundh/Mats Wänlund och Pernilla Anglered/Kenneth Bergbom slåss om finalbiljetten.Generationsdubbel A
”För ha, ha, ha,
nu går det så bra,
för Isaksson och Pettersson och Olsson och ja”
Inte riktigt som den gamla midsommarvisan, men nästan. Far och son Pettersson, Isaksson och Olsson är alla i semifinal, de två sistnämnda med viss darr på ribban. De förstaseedade Gustav och Mikael Hasslegren har ännu inte spelat sin kvartsfinal mot Micki och Enni Zander men får, trots detta, bära visst favoritskap i klassen.

Generationsdubbel B
Som vanligt har inget par haft någon promenad i parken för att ta sig långt i Generationsdubbel B. Alla semifinalpar har fått slita rejält för födan och kvar i klassen är nu endast far och son Carenco, far och dotter Törnqvist, far och son Bonn samt far och son Wetterdal. Det blir stenhårt hela vägen in i mål.

Herrdubbel 70
Peter Hässler och Göran Johansson har åkt på två knappa förluster i poolspelet vilket betyder att deras banemän, Anders Svensson/Jan Gertoft och Börje Skånberg/Dan Danielson, möts i den helt avgörande finalmatchen på fredag klockan 12.30.

Pojkar 14A
Det står klart att Victor Moazed och Milo Carenco gör upp i P14A-finalen. Detta efter att bara ha förlorat åtta respektive sex games vardera under sina två inledande matcher. Det brukar alltid bli jämna och stenhårda tillställningar när båda dessa möts. Den som kan agera mest moget i skallet kommer kunna dra nytta av det på lördag. Spännande match.

Pojkar 14B
I Pojkar 14B hittar vi idel KM-debutanter i lottningen vilket såklart är roligt. Bäst har det gått för Olof Liiv och Sakarias Frigell som via sina vinster gör upp i lördagens final.

Flickor 14
Klubben har fruktansvärt många duktiga tjejer som spelar i den här klassen. Konkurrensen är således stenhård. Tio spelare har nu blivit fyra då Louise Ternström och Astrid Sandwall Törnqvist möts i den ena semifinalen medan Viveka Gardes Koutny och Sonja Wedenski gör upp i den andra.

Pojkar 12A
Här är vi i semifinal efter att två matcher spelats i klassen. Den tidigare nämnde Milo Carenco ställs mot Ludwig Åberg medan Hugo Rasmusson ska möta Oskar Snällman på den undre halvan.

Pojkar 12B
Efter en stenhård tresetsvinst med 11-9 i matchtiebreak säkrade Viggo Fogel sin semifinalplats i klassen. Han görs där sällskap av Ivar Englund, Theo Nylund och Max Nylander som alla hade en lite enklare resa till semifinalen då man vunnit sina matcher i raka set.


Flickor 12
I F12-poolspelet återstår en match. Om Sonja Wedenski besegrar Elin Zätestam på fredag kan hon titulera sig mästarinna. Eira Isaksson ligger för närvarande på andraplats i poolen men har spelat färdigt sina båda matcher.

Pojkar 10
Efter ett intensivt poolspel har åtta spelare nu blivit fyra inför fredagens semifinaler. Michael Moldovan vann alla sina tre matcher i Grupp A och tar med sig Theodore Hagström till semi som med minsta möjliga marginal slutade före Lowe Odevall. Leon Mattar vann Grupp B efter tre raka vinster medan Ludwig Bergenudd slutade tvåa. Leon möter Theodore och Michael ställs mot Ludwig i semi.Flickor 10-11
KM:s första vinnare heter Amanda Jörbeck! Hon har nämligen vunnit båda sina poolspelsmatcher mot Chloé Nilsson och Moa Björkén. De två sistnämnda möts på fredag då poolspelet avslutas men oavsett vem som vinner där står det klart att Amanda vunnit klassen, stort grattis!

Där har ni läget i samtliga 28 klasser med tre intensiva speldagar kvar! Efter fredagens spel vet vi vilka som gör upp i alla finaler och då kommer jag i vanlig ordning leverera en text med analyser samt tippningar kring rubbet. Missa inte det!

Klicka här för att se alla resultat, lottningar och tider från KM!

Glöm heller inte att anmäla er till KM-festen, all info ser ni längst ner på sidan. Matcherna drar under torsdagen och fredagen igång runt 13-tiden och pågår som vanligt framåt midnatt. Lördagens digra finalschema presenteras under fredagskvällen när samtliga finalpar är korade. Vamos!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info