Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 7: Redo för första finaldagen

07 AUG 2020 21:53
Sju dagar in i årets klubbmästerskap är vi framme vid den första finaldagen. Tolv finaler ska spelas under lördagsförmiddagen innan den andra veckans klasser går igång med dunder och brak.
  • Skapad: 07 AUG 2020 21:53

Fredagen inleddes bland annat med den direkt avgörande matchen i Herrdubbel 70-poolspelet mellan Jan Dahlqvist/Bengt Göransson och Anders Svensson/Jan Gertoft. De förstnämnda var klassen bättre idag och segrade i två raka set. Janne och Bengan blir alltså årets tredje KM-mästare, stort grattis!I den 13 spelare stora Pojkar 10-klassen har tvillingbröderna Kuzey och Deniz Basol tagit sig till final på ett väldigt övertygande vis. Dessutom utan att tappa set vare sig i poolspelet eller under fredagens semifinaler. Spännande final mellan två, med NPTK-ögon sett, nya förmågor som spelar en oerhört fin och teknisk tennis.

I Flickor 14 har de goda vännerna Viveka Gardes Koutny och Lydia Allgårdh nått finalen. Viveka vann sin semifinal på ett mycket stabilt sätt medan Lydia fick kriga enormt i en väldigt svängig match mot Astrid Sandwall Törnqvist som slutade 6-0, 1-6, 11-9. Två tjejer som känner och kan varandra väl gör upp i denna final som med allra största säkerhet kommer bli välspelad och jämn.

Två andra goda vänner som ofta spelar ihop är Alexander Johansson och Arvid Camp. Det är också dessa två som slåss om slutsegern i Pojkar 14-klassen. Tillsammans har de tappat två(!) games under fyra matcher på vägen fram till finalen och med det i åtanke råder det inga tvivel om att det är två väl värdiga finalister som gör upp om den största pokalen.

I den extremt kvalitativa H45-klassen har de två toppseedade spelarna, Ulf Zacharias och Patrik Blomqvist, gjort jobbet och nått finalen. Ulf har ännu inte tappat set och slog den meriterade Patrik Nylander i semi medan Patrik fick slita hund mot såväl Mikael Zetterberg som Johan Orest i sin kvart respektive semi. Båda spelarna sitter inne på en bred arsenal och detta har verkligen alla möjligheter att bli en riktig popcornbatalj.

En annan potentiellt mycket jämn och även välspelad final är den i Generationsdubbel B mellan far och son Vadher och far och dotter Ternström. Båda har gått till final utan setförlust och här ser jag framför mig en match som mycket kan komma att avgöras i supertiebreak.

I Damer C väntar ett finalmöte mellan Saga Englund och Anna Axenhorn. Saga slog ut fjolårsmästarinnan Pia Jäger i sin semifinal efter en riktigt lång och bollsnål match. Anna lyckades slå Jennie Rehn i rätt trevlig semifinal precis innan mörkret hann lägga sig över Näsaäng. Två oseedade tjejer gör upp om titeln, skoj!

Mårten Schalin och Sebastian Baehre har gått som två ånglok genom den närmare 50 man stora Herrar B-klassen. Mårten har på sin väg mot finalen blott tappat nio games på fyra matcher och dominerade stort i semifinalen mot fjolårsfinalisten Martin Vernmark. Sebastian å sin sida har kanske spelat lite av sitt livs tennis i tävlingen då han med enormt driv, tempo och beslutsamhet slagit ut både första- och tredjeseedade ur tävlingen, dessutom utan att tappa set. En av morgondagens mest intressanta finaler, utan tvekan!De tolv finalerna går av stapeln mellan 8.00 och 13.00 imorgon och följs sedan upp av en hel drös förstaomgångar från den andra veckans klasser. Det kommer vara spel hela dagen på såväl Näsaäng som i Enebyberg där Herrdubbel B och Herrar C-matcherna spelas till följd av det enorma deltagarantalet i tävlingen.

Klicka här för att se alla tider, matcher och resultat från KM!

Vi ses imorgon, varmt välkomna till ett soldränkt Näsaäng!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info