Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 8: 12 nya mästare korade under den stekheta lördagen

08 AUG 2020 17:50
Efter en lika varm som intensiv första finaldag är nu den inledande KM-veckans 15 klasser färdigspelade och medan övriga klasser också är inledda. 12 mästare korades under den otroliga tennisdagen på Näsaäng.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2020 17:50

Generationsdubbel A
Gustav/Mikael Hasslegren vs Wilmer/Niklas Isaksson
6-3, 6-4

Gustav och Micke var överlag snäppet större än Wilmer och Niklas som dock gjorde en bra match. Gustav var, som väntat, bäst på planen och såg till att familjen Hasslegren kunde försvara titeln från i vintras.


Generationsdubbel B
Louise/Andreas Ternström vs Veer/Ajay Vadher
6-4, 4-6, 11-9

Stor dramatik i denna final där paren inledde med att vinna varsitt jämnt set. Ternströms tappade sedan en 9-6-ledning i matchtiebreak innan man kunde knyta ihop säcken mot de erkänt skickliga Vadhers.

Damdubbel C
M.Quiroga/P.Jäger vs S.Englund/M.Hyborn
4-6, 6-1, 10-6

Trots att de föll i det jämna första setet kom Maria och Pia starkt tillbaka i det andra som vanns desto enklare. I matchtiebreket fick man sedan den bästa starten och kunde reda ut segern via 10-6.

Pojkar 10
Kuzey Basol vs Deniz Basol
6-4, 6-3

I tvillingfinalen var Kuzey idag den starkare av dessa två mycket duktiga killar. Han spelade smart och lyckades hålla huvudet kallt hela matchen.

Herrar B
Mårten Schalin vs Sebastian Baehre
6-3, 6-2

När Mårten tog en 5-0-ledning på närmare 15 minuter pekade en del på att detta kunde bli en ren slakt. Men Sebastian repade mot och lyckades göra match av det hela. Ytterligare en stabil insats fick dock kröka Mårtens vecka där han enbart släppte strögames på sin väg mot titeln.

Herrdubbel 40
M.Zetterberg/P.Nylander vs J.Bonn/J.Orest
WO

Här blev vi rejält blåsta på konfekten då Johan skadat handen och konstaterade under uppvärmningen att det inte håller. Micke och Patrik blev således KM-mästare på WO.

Damer C
Anna Axenhorn vs Saga Englund
4-6, 6-2, 10-5

Surt för Saga som åker på två finalförluster i supertiebreak. En snygg vändning av Anna dock som kommer tillbaka efter ett förlorat set och vinner men känslan är att matchen hade kunnat gå åt precis vilket håll som helst.

Damer 40
Mona Zätestam vs Jennie Mattar
6-4, 7-6(6)

Stor dramatik fick vi även här då Mona lyckades vända 1-6 i andra sets tiebreak och vinna sju raka poäng vilket innebar vinst. En rätt så välspelad final med många långa dueller.

Pojkar 14
Alexander Johansson vs Arvid Camp
6-2, 6-1

En trevlig final mellan två goda vänner och dubbelpartners. Alexander var aningen stabilare matchen igenom och bjöd på relativt få misstag vilket banade väg för segern.

Flickor 14
Viveka Gardes Koutny vs Lydia Allgårdh
6-4, 6-4

Flickor 14-finalen blev en riktig holmgång på en stekhet centercourt mellan dessa duktiga och viljestarka tjejer. Viveka lyckades på ett imponerande sätt krångla sig ur ett 0-4-underläge i andra set och kunde efter närmare två timmars spel bärga titeln.

Herrar 55
Michael Zetterberg vs Robert Spång
6-1, 6-1

Som väntat segrade Micke i denna final men Robban ska ha en eloge för sitt spel och sin fina utveckling. Han har verkligen tagit sitt spel till nästa nivå men idag var Micke, trots detta, för tuff.

Herrar 45
Ulf Zacharias vs Patrik Blomqvist
6-2, 6-2

Dagens sista final blev också välspelad och lockade storpublik på bana 3 där den ägde rum. Ulf var stabil, säker och noggrann matchen igenom och Patrik kunde, trots bra spel, inte riktigt hota honom över tid den här gången.

Stort grattis alla KM-mästare!


Efter de tolv finalerna brakade resterande klasser igång där vi bjöds på flera riktiga popcornmatcher. Det spelades dessutom ett tjugotal fajter på Enebybergs anläggning. Stort tack till EIF för att vi fick hålla till där idag!

Klicka här för att se samtliga resultat, matcher och tider från KM!

Söndagen blir minst lika intensiv och vi trummar vidare i fortsatt hög takt. Halva KM-avklarat, nu går vi in i andra andningen. Nedan följer ett antal förstklassiga spelbilder från flera av dagens finaler. Bilderna är givetvis tagna att mästerfotograf Kent Åkesson. Vi ses!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info