Hoppa till sidans innehåll

KM – dag 9, 10 & 11: ”En av klubbens mest talangfulla spelare”

11 AUG 2020 22:22
Elva av totalt 15 KM-dagar är nu färdigspelade och vi har kommit en bra bit in i den andra veckans klasser. Här kommer ett svep från de tre senaste speldagarna.
  • Skapad: 11 AUG 2020 22:22

Den minst sagt matiga finaldagen under lördagen följdes upp med en snudd på lika intensiv söndag då över 40 matcher spelades nere på Näsaäng. Dagen inleddes med en hel drös Herrar A- och Herrar C-matcher där de flesta blev ganska odramatiska och alla seedade spelare som kom till start vann sina matcher. En stund senare fick den förstaseedade fjolårsmästarinnan i Damer AB, Bogdana Moldovan, svettas rejält när Louise Nielsen sannerligen bjöd upp till dans. Näsbyparks Simona Halep kunde dock vinna den svängiga matchen med 3-6, 6-0, 10-2 och avancera till semifinal där Jennie Mattar väntar.

I den mycket stora Herrdubbel B-klassen hade några av de seedade paren lite bekymmer att ta sig vidare. I den på förhand mycket jämna matchen mellan Jonas Bonn/Magnus Söderblom och Fredrik Ahlquist/Marcus Fogel lyckades dock de förstnämnda vända och vinna med 10-7 i avgörande set. Även de andraseedade fjolårsfinalisterna Johan Schalin/Joakim Törnqvist var klart pressade men kunde efter 10-8 mot Andreas Ternström/Victor Moazed pusta ut och ta sig till kvartsfinal.Kvällen avslutades med åtta matcher i Mixeddubbel B, där hela 39 par deltar. Den mesta dramatiska av dessa matcher blev den mellan paret Nylander och paret Odevall. Efter att ha vunnit varsitt stenhårt set kunde Nylanders dra den längsta strået och vinna via 5-7, 7-6, 10-5. Även här får vi nog säga att det var relativt skrällfritt då bland annat alla de fyra seedade paren som spelade vann sina respektive matcher.

Under måndagen drog ett par juniorklasser igång. Bland annat den rätt charmiga Juniordubbeln där vi kunde njuta av flera spännande och välspelade matcher. Bland annat kunde Nils Hyborn/Ivar Englund till slut besegra träningskompisarna Gustaf Malm/Max Simmross efter 10-8 i matchtiebreak. Även Hugo Rasmusson/Oskar Snällman vann med just 10-8 i en synnerligen välspelad match mot Astrid Sandwall Törnqvist/Viveka Gardes Koutny.

Kvällen kompletterades med ett antal dubbelmatcher från olika klasser men en av måndagens stora behållningar blev den drygt två timmar långa holmgången i Herrar A mellan Ulf Zacharias och Oscar Wollmann. Efter väldigt många långa bolldueller och bra spel kunde Ulf, som så många gånger förut, vinna med 7-6, 6-3. Den nykrönte H45-mästaren Zacharias har nu spelat sju matcher i KM, vunnit alla och inte tappat ett enda set. ”Utte” har verkligen total kontroll på banan. Han behärskar i princip allt, stressar aldrig upp sig, krånglar inte till det och får tennis att se så fruktansvärt enkelt ut. ”En av klubbens absolut mest talangfulla spelare” hävdade chefstränare Stefan Åslin för ett par dagar sedan. Undertecknad är beredd att hålla med.För fyrtioelfte dagen i rad (peppar peppar) bjöds vi på femstjärnigt väder under tisdagen. Då fick vi bland se något vi får kalla för en rätt rejäl skräll då syskonen Wiorek lyckades besegrade de tredjeseedade Saga Koch och Filip Forsberg i Mixeddubbel A. Elias och Emelie gjorde en kanonfin match och vann första set med 6-3. Att man sedan förlorade andra med 6-2 gjorde inte så mycket då man fick den bästa starten och överlag var starkast i matchtiebreket som vanns med 10-6. I övrigt höll favoriterna för trycket i första omgången av klassen.

I Damdubbel AB är vi nu framme vid semifinaler efter två kvartsfinaler under tisdagen. Det står därmed klart att vi har ett junior- och ett seniorpar i vardera semifinal. Detta i form av Sara Ellsäter/Helena Herolf mot Ingrid Schalin/Lydia Allgårdh samt Mona Zätestam/Madeleine Orlando Lundh mot Louise Ternström/Viveka Gardes Koutny. Mycket spännande!Imorgon, onsdag, trummar vi på från klockan 13.00. Bland annat står kvartsfinaler i Herrar A, Herrar C och Juniordubbel på agendan. Missa inte det!

Klicka här för att se alla resultat och matcher från KM!

Vi ska även ta tillfället i akt och redogöra för den aktuella ställningen i den så eftertraktade ”Svettdroppen”, det pris som går till den som spelat flest games i KM. Det är Mikael ”Fejk Z” Zetterberg som hjälpt till att framställa detta rent grafiskt. Micke är en av de som är med i det hårda racet som i nuläget leds av den trefaldiga vinnaren Ajay Vadher. Topp 5 ser just nu ut enligt följande.Avslutningsvis. Ni är många som undrat över km-festen som vi brukar arrangera efter turneringens sista finaler är spelade. På grund av coronarestriktionerna kommer vi inte att göra riktigt som vanligt men är ändå måna om att försöka få till någonting nu på lördag. Därför har vi bestämt att de som vill kommer och tar med det man vill äta och dricka själv. Så kan vi umgås på behörigt avstånd och ha en trevlig kväll tillsammans. Sedvanliga aktiviteter som sten sax påse-km uteblir men vi ser över möjligheterna att eventuellt arrangera någon mer ”coronavänlig” aktivitet tillsammans med lite prisutdelningar och dylikt. Barnen kommer att kunna spela tennis och minitennis i vanlig ordning. Vi ser till att göra det bästa av situationen helt enkelt!

Vi ses nere på Näsaäng, morsning!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info