Hoppa till sidans innehåll

Nu kan du anmäla dig till KM!

09 NOV 2021 09:51
6-15 januari inleds tennisåret på bästa vis i och med klubbmästerskapen i nya tälthallen. Nedan finner du allt du behöver veta om tävlingen samt hur du anmäler dig. Missa inte chansen att vara en del av årets första och största tennisfest!
  • Skapad: 09 NOV 2021 09:51

Nedan ser du KM-affischen med alla klasser, datum, priser, etc. Du som varit med tidigare vet redan vad som gäller. Under inbjudan finns en detaljerad text med allt du behöver veta inför årets mästerskap. Ta dig gärna tid att läsa detta.

KM inbjudan 2022.jpg

GLÖM EJ: SISTA ANMÄLNINGSDAG - SÖNDAG 12 DECEMBER

ANMÄLAN GÖRS ONLINE HÄR ALTERNATIVT MAILAS TILL This is a mailto link

Antalet deltagare i de senaste årens mästerskap har bara ökat och ökat. Fler och fler har insett att det är väldigt roligt att tävla och delta i klubbmästerskapen. Med en höjd på 250 deltagare och närmare 400 starter förfogar vi över ett av Sveriges absolut största KM. Det finns 30 olika klasser (en del nytillkomna) vilket innebär att det finns något för alla. Oavsett ålder eller spelstyrka. Eftersom förra årets inne-KM uteblev är vi nu extra taggade inför 2022 års mästerskap.

TRE NYA KLASSER
Till detta KM erbjuder vi inte mindre än 30 olika klasser. Till följd av det stora och växande damintresset har vi adderat Damer 50 och Damdubbel 40. Därtill finns nu också en Herrdubbel C-klass för att öka antalet jämna matcher i de populära herrdubbelklasserna. Vi råder dig att välja rätt nivå för dig och inte anmäla dig till flera/alla klasser i ”samma kategori” (A,B,C). Det kan vara kul att sparra uppåt ibland, men det är inte lika kul att få storstryk. Eller hur? Vi hoppas ni uppskattar de nytillkomna klasserna som vi testar i detta mästerskap trots begränsade ban- och tidsresurser.

8.jpg

ANMÄLAN OCH LOTTNING
Sista dagen för anmälan är söndagen den 12 december. Anmälan sker allra helst via nätet och under följande länk: Klubbmästerskapen inne 2022 | Svenska Tennisförbundet (tournamentsoftware.com)

Fördelen med att anmäla sig via nätet är att du kan betala direkt och det underlättar det administrativa arbetet inför tävlingen. Är du anmäld på nätet kan du dessutom gå in och ändra/ta bort/lägga till klasser, dubbelpartners, förbehåll, osv till anmälningstidens slut. Det enda du behöver för att anmäla dig är att skapa ett konto på sidan och en motionslicens som är kostnadsfri och går väldigt snabbt att fixa via länken ovan. "Konto/Licens"-"Licens/Licensavgift"-"Lägg till licensperiod".

Det fungerar också att maila in din anmälan till This is a mailto link om du av någon anledning har problem med onlineanmälan. Lottningen kommer att publiceras på hemsidan, www.nptk.se, veckan efter anmälningstidens slut. Håll utkik där så du ser när du ska spela!

OBS! Skulle du anmäla dig till en klass där vi anser att du INTE passar av någon anledning har tävlingsledaren rätt att ta bort din anmälan alternativt flytta dig till en annan mer lämplig klass. Notera att alla klasser primärt börjar och spelas samtidigt, till skillnad från ute-KM som är uppdelat på två veckor. Vi har därför satt en gräns på max fem klasser per spelare. Anmäl dig inte till fler klasser än du orkar spela!

IMG_5909.jpg

IMG_6140.jpg

DATUM OCH TIDER
KM spelas 6-15 januari. Juniorklasserna och de äldsta veteranklasserna kommer primärt att spelas på vardagseftermiddagar medan övriga klasser spelas från ca 16-17 och framåt. På helgerna kommer det vara spel från klockan 8-20. Så även under premiärdagen (6 januari) som är röd i kalendern. Under finaldagen (lördagen den 15 januari) kommer den sedvanliga KM-festen att anordnas på kvällen.

FÖRBEHÅLL
Om du inte kan spela någon dag måste du nämna detta i din anmälan så försöker jag ordna så att det går att lösa. Förbehåll är dock ingen rättighet. Om du inte lämnar förbehåll i din anmälan och i efterhand kommer på att du inte kan spela på utsatt tid kan jag inte garantera att speltiden kan ändras. Jag kan däremot se om det finns någon lucka så får man själv kontakta motståndaren och se om det går att lösa. Är du osäker på om du kan vara med kan du alltid maila mig på This is a mailto link och fråga om det är möjligt att fixa.

10.jpg

SPELREGLER
Bäst av tre set med matchtiebreak till 10 poäng i avgörande set i samtliga klasser. I 10-årsklasserna, som spelar med maxiboll, börjar varje set på 2-2 och i dubbelklasserna spelar man med No Ad. Detta innebär att när det står 40-40 i ett game spelar man en avgörande poäng där mottagarna får välja sida. Alltså inga "fördelar" i dubblarna. Se till att vara på plats ca 20-30 minuter före utsatt matchtid.

Alla frågor och funderingar mailas till This is a mailto link. Om du vill ha rekommendation på klasser eller har andra funderingar, tveka inte att höra av dig!

Glöm inte, sista anmälningsdag är söndagen den 12 december!

Klicka här för att komma till anmälan!

IMG_6036.jpg

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info