Hoppa till sidans innehåll

Nu kan du anmäla dig till KM – senast söndag 31 juli

21 JUN 2022 15:40
5-20 augusti spelas klubbmästerskapen på Näsaäng. En tävling som i flera år etablerat sig som landets största sett till antalet deltagare, starter och klasser. Nu är det dags att anmäla sig.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2022 15:40

Nedan ser du affischen med alla klasser och dess datum. Notera att utökat det redan matiga utbudet med ytterligare ett par nya klasser. Noter att du max kan anmäla dig till sex klasser i KM. Under inbjudan finns all matnyttig information kring allt du behöver veta inför årets utomhusmästerskap.

GLÖM EJ: SISTA ANMÄLNINGSDAG – SÖNDAGEN DEN 31 JULI

ONLINEANMÄLAN: KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA DIG TILL KM!

Registrera ett konto på sidan samt skaffa en motionslicens som efterfrågas vid anmälan. Att skaffa motionslicensen och skapa kontot är kostnadsfritt.

km-affisch.jpg

ALLMÄN INFO OM KLUBBMÄSTERSKAPEN
Antalet deltagare i de senaste årens mästerskap har bara ökat och ökat. Fler medlemmar har sett charmen i att spela KM, hänga på underbara Näsaäng och umgås med andra tenniskompisar. Antalet deltagande damer och damtennisintresset överlag har också stegrat stadigt de senaste åren vilket såklart är otroligt kul. Anledningen till att det finns så många olika klasser är just för att alla som vill ska kunna vara med. Oavsett hur gammal du är eller hur mycket tennis du spelat tidigare. Herrar- och Damer C samt Herrdubbel- och Damdubbel C är utmärkta klasser för de vuxna som inte tävlat så mycket, exempelvis våra mindre matchvana vuxenkursdeltagare. Även flera roliga dubbelklasser för dam, herr och mixed. Det finns hela 33 olika klasser, som du ser i inbjudan, där klubbmästare skall koras.

DATUM
KM spelas 5-20 augusti. Ungefär hälften av klasserna går första veckan och den andra hälften går andra veckan. Exakta klasser och datumen för dessa ser du på affischen ovan. Lördagarna den 13:e och 20:e augusti är finaldagar och under den sistnämnda brukar vi även avsluta mästerskapet med en KM-fest innehållandes mat, dryck och diverse prisutdelningar.

ANMÄLAN OCH LOTTNING
Sista dagen för anmälan är som sagt söndagen den 31 juli. Anmälan sker antingen online eller via mail till This is a mailto link. Jag ser allra helst att du anmäler dig online då fördelarna är flera. Bland annat kan du betala direkt och underlätta det administrativa arbetet både för dig själv och undertecknad. Dessutom läggs dina uppgifter in i systemet vilken kan vara bra att ha för oss som arrangör. Det går på någon minut att registrera ett konto, skaffa en kostnadsfri motionslicens (om du inte redan har tävlingslicens) och välja vilka klasser du vill spela. Du kan komplettera din anmälan i efterhand och lägga till/ta bort klasser fram till anmälningstidens slut.

Har du guldkort spelar du i tre klasser utan kostnad, välj då "Kontant" som betalningsalternativ vid onlineanmälan. Då kan du registrera din anmälan utan att betala. Har du inte guldkort ser vi helst att du betalar direkt på nätet via Pay-Ex vid onlineanmälan. I värsta fall gör du det på plats i samband med första match.

Vill du veta mer om det mycket lukrativa guldkortet och hur du skaffar det? Klicka här!

Under följande länk hittar du tävlingen och online-anmälan!

Lottningen och speltiderna kommer att publiceras under ovanstående länk, på hemsidan (www.nptk.se) och på Näsaängs anslagstavlor senast onsdagen den 3 juli. Håll utkik då så du ser när du ska spela!

Tävlingsledningen tar sig rätten att flytta spelare från en klass till en annan om bedömningen görs att spelaren är för spelstark för klassen i fråga. Exempelvis från C till B. Notera att du maximalt kan anmäla dig till sex klasser.

FÖRBEHÅLL
Om du inte kan spela några dagar måste du nämna detta i din anmälan så försöker jag ordna så att det går att lösa. Förbehåll är dock ingen rättighet. Spelar du flera klasser kan du inte räkna med att ha förbehåll och få dessa tillgodosedda. Om du inte lämnar förbehåll i din anmälan och i efterhand kommer på att du inte kan spela på utsatt tid kan vi inte garantera att speltiden går att ändra. Vi kan däremot se om det finns någon lucka så får du själv kontakta motståndaren och se om det går att lösa. Alternativt boka bana på annan ort och spela. Tidsschemat under KM brukar vara fullspäckad med tanke på det stora deltagarantalet.

OBS! Om du har semester några datum eller vet med dig att du kan spela på andra tider än kvällar/helger får du jättegärna meddela mig om detta i din anmälan.

SPELTIDER
På helgerna kommer matcherna äga rum hela dagarna. Där kan du få en tid mellan 8.00 och 19.00 ungefär. På vardagarna kommer seniorklasserna spelas från kl 16.00 ca medan juniorerna generellt börjar någon/några timmar tidigare de dagar barnen inte går i skolan.

SPELREGLER
Vi spelar bäst av tre set med matchtiebreak till 10 poäng i avgörande set i samtliga klasser. I 10-årsklasserna börjar varje set på 2-2 och i dubbelklasserna spelar vi med No Ad. Detta innebär att när det står 40-40 i ett game spelas en avgörande poäng där mottagarna får välja sida. Alltså inga "fördelar" i dubblarna.

Glöm inte att anmäla dig online eller till This is a mailto link senast den 31 juli för att delta i sommarens största tennisfest!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info