Hoppa till sidans innehåll

Nya megarekord i Sveriges största KM – här är lottningen och tiderna!

28 JUL 2020 11:26
Nu är lottningen till utomhus-KM klar. Vi kan berätta att det på nytt slagits jätterekord vad gäller antalet deltagare, starter och matcher. Här hittar du alla lottningar och tider till mästerskapet tillsammans med annan mycket viktig info.
  • Skapad: 28 JUL 2020 11:26

Denna gång deltar sanslösa 257 medlemmar som tillsammans utgör 457 starter i 29 klasser. Det är nästan 80 fler starter än vad vi hade förra året, och redan då slogs rekordet med råge. Helt galet faktiskt. Jag vågar nu med all önskvärd tydlighet hävda att vi har Sveriges största utomhus-KM. I annat fall får någon gärna bevisa motsatsen. Otroligt roligt att så många återigen vill vara med och delta i tennisfesten på Näsaäng!

Alltifrån nybörjare till proffsrankade spelare är med i KM, vilket gör tävlingen så himla speciell. Den största klassen är Herrar B där 46 spelare deltar, tätt följd av Mixeddubbel B som attraherat hela 39 par. Jag vill även slå ett slag för de fem damklasserna där totalt nästan 90 spelare återfinns. Damtennisintresset, liksom tennisintresset överlag, har aldrig varit större.

OBS! NÅGRA MATCHER KOMMER SPELAS INOMHUS

Med så många deltagare och matcher förstår ni att tidsschemat inte varit helt lätt få ihop. Så möjligheterna till att ändra speltid är emellertid väldigt begränsade. Samtliga inlämnade förbehåll är tillgodosedda när jag lagt schemat inklusive eventuella krockar i andra parallella tävlingar. Skulle man av någon anledning inte kunna spela på sin utsatta tid får vi avvakta och se om det dyker upp någon ändring eller WO. I skrivande stund är som sagt dessa möjligheter väldigt små. Faktum är att antalet matcher har överstigit de banresurser vi har på Näsaäng och vi har därför tvingats hitta en lösning på detta. Således kommer majoriteten av alla förstaomgångsmatcher i Herrdubbel B och Herrar C spelas inomhus i hallen den 8 augusti. Det positiva med det är att ni som får er match inflyttad kommer att få debutera på våra sprillans nymålade inomhusbanor. Om din match spelas i hallen står det intill matchtiden enligt bilden nedan. Notera att det bara är matcher i första omgången av dessa två klasser som flyttas in. Resterande 410 matcher i tävlingen kommer att äga rum nere på Näsaäng. Vi hoppas att ni har förståelse och överseende med detta!Deltar du i flera klasser får du räkna med att du kan komma att ha flera matcher samma dag, framförallt i dubbelklasserna. Många klasser är riktigt stora och då behöver vi avverka många matcher i början för att hinna klart till den 15 augusti.

KM startar nu på lördag och pågår i två härliga veckor. Notera att några klasser under den andra veckan tjuvstartar redan fredagen den 7/8. Även detta till följd av det galet tajta spelschemat och stora deltagarantalet.

Corona
När vi arrangerar en så pass enorm tävling med så många deltagare är det extra viktigt att vi tar hänsyn till de coronarestriktioner som finns. Vi ser givetvis till att hålla avstånd till varandra samt tvätta och sprita händerna med jämna mellanrum. Förslagsvis tackar vi för god match med racketarna eller armbågarna framför en vanlig handskakning. Det är även tveksamt om det kommer arrangeras någon KM-fest i år till följd av pandemin.

Hemsida och Instagram
Jag kommer i vanlig ordning försöka skriva om mästerskapet här på hemsidan med en ny artikel ungefär varannan/var tredje dag. Där kommer ni kunna läsa om det bästa, sägmsta, mest spännande, underhållande, dråpliga och parodiska som mästerskapet har att bjuda på. Om tiden räcker till dyker det eventuellt upp lite intervjuer och annat smått och gott med. Jag kan starkt rekommendera att följa oss på Instagram där det dyker upp mer bild- och videoinnehåll. Där heter vi nasbyparkstk, håll utkik!

Fem minuters inbollning
Vi kommer att vara noggranna och hårda med att det är fem minuters inbollning som gäller. Alltför långa inbollningar är en tidsbov som renderar i att spelarna efter får vända onödigt länge. Se till att vara på plats 30 minuter före utsatt matchtid och värma upp innan du går in på banan.

Betalning
Om du inte betalat vid anmälan gör du det i samband med första match om du inte har guldkort. Vi ser gärna att alla som inte betalat swishar framför att skicka ut faktura för att underlätta det administrativa arbetet.

Resultat, tider och annat hittar du alltid under nedanstående länk samt på anslagstavlan vid Näsaäng. Är du osäker på något gällande tider, räkning eller dylikt hittar du allt du behöver veta i den tidigare artikeln här på hemsidan.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE LOTTNING OCH TIDER TILL KM!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info