Hoppa till sidans innehåll

Resultatkollen: RM-guld, VM-spel och ITF-poäng!

26 AUG 2019 17:01
Här kommer en riktigt matig resultatsummering kring vad våra duktiga näsbyparkare har åtagit sig den senaste månaden. Häng med!
  • Skapad: 26 AUG 2019 17:01

Framgångarna i NPTK-land duggar tätt och jag har här kokat ihop ett svep med vad de våra haft för sig den senaste månaden. Vi gör nedslag på närmare antal ställen med allt ifrån RM och SM till VM och ITF-tävlingar.

Vi drar igång denna summering i Åkersberga där Veteran-RM gick av stapeln parallellt med vårt KM. Anders Svensson gjorde det riktigt bra och lyckades gå hela vägen och bli regionsmästare i H70-klassen. Detta efter att först ha vunnit i matchtiebreak innan han avfärdade den förstaseedade Gösta Linden i raka set, 6-4, 6-1. Den tuffa finalen vann han med 6-2, 4-6, 10-7 mot Carl Engelberth.

Vi noterar också att Bengt Göransson och Börje Skånberg gick till final i sina respektive klassen, H65 och H75, medan Linda Neffler/Mikael Zetterberg vann det fyra par stora poolspel som utgjorde MD40/50-klassen.Det var inte bara i Veteran-RM som näsbyparkarna levererade. I SALK spelades regionsmästerskapen för juniorer där den förstaseedade Saga Koch höll för favorittrycket och vann klassen utan att tappa set. I sina två första matcher förlorade hon totalt tre games medan finalen mot KLTK:s Alva Norberg blev tuffare. 7-6, 6-2.RM-vinnare blev också Elwin Gauffin och Albin Jansson som segrade i PD16. Detta i synnerligen överlägsen stil då paret blott tappade fem games på tre matcher och finalvann med 6-0, 6-0.

I tre klasser fick vi även fram finalister då Wilma Bergqvist (DS21), Louise Ternström (FS12A) och Viveka Gardes Koutny (FD12) knep silvermedaljerna i sina respektive klasser. Värt att tillägga är att Astrid Sandwall Törnqvist och Lisa Snällman gick till semifinal i FD12.

Nästa nedslag gör vi i Kramfors där coach Andrej var med ett antal spelare från klubben för att spela en ITF-tävling. Bäst gick det för Elwin Gauffin som tog sin första ITF-poäng i singel. Först vann han tre raka matcher i kvalet utan att tappa set innan han besegrade finnen Tuomas Rikkonen i huvudtävlingens första omgång med 6-3, 6-2. Det tog sedan stopp för Elwin i den andra omgången medan han i dubbelklassen endast var ett supertiebreak ifrån att nå final tillsammans med Gabriel Jornert.

Christoffer Solberg är en annan näsbyparkare som haft en ganska bra sommar. Innanför Svea rikes gränser vann han sommartouren i Varberg på ett övertygande sätt och har därefter riktat in sig på att spela internationellt i 15.000$-tävlingar. Som bäst har han nått kvartsfinal i rumänska Chitila där han bland annat slog ut en spelare rankad 523 i världen i raka set.Från Rumänien till Portugal där Maria Seger spelade en viktig roll i det svenska D50-landslaget som slutade på tionde plats av totalt 20 nationer i VM. Maria, som var en av lagets stora stöttepelare, spelade snudd på alla matcher på förstasingeln och vann majoriteten av dessa.Klubbens H65-lag har spelat SM-slutspel där man försökte knipa guldet för tredje året i följd. Allt gick till en början enligt plan då laget, bestående av Anders Björklund och Göran Zwahlen, slog KLTK med 3-0 i semifinalen. Den jämna finalen mot Växjö TS förlorade man tyvärr med 1-2 och laget fick därmed ”nöja sig” med en silvermedalj detta år.Flertalet JSM-race-tävlingar har också spelats på juniorsidan där många av våra egna har spelat bra. I Norrköping gick Erica Hellbe till final i DS21 medan Wilma Bergqvist och Anette Munozova vann damdubbeln. Wilma vann sedan också FD18-klassen. I samma tävling gick Mårten Schalin (PD14) samt Ingrid Schalin/Lydia Allgårdh (FD12) till semifinal.

I Malmö/Helsingborg gjorde Johanna Ström, Gustav Hasslegren och Mårten Schalin en riktigt bra tävling där de två förstnämnda gick till final i 16-årsklasserna medan Mårten nådde semi i PS14.

Anette Munozova var i final i Karlskronas sommartourstävling medan det var stor NPTK-dominans i PS16-klassen på samma ställe. Elwin Gauffin slog nämligen Gustav Hasslegren i en riktigt jämn tresetsfinal medan Albin Jansson blev semifinalist. Elwin och Albin vann också PD16 medan Johanna Ström gick till semifinal i FS16.

När samtliga JSM-race-deltävlingar nu är spelade kan vi konstatera att sex av klubbens spelare kvalificerat sig för det slutspel som spelas i Båstad med start på onsdag. Dessa är Elwin Gauffin, Albin Jansson, Gustav Hasslegren, Johanna Ström, Saga Koch och Mårten Schalin. Till protokollet ska vi också tillägga att Elliot Jarosz och Erica Hellbe kan komma med i händelse av ett par avhopp då de är reserver.

I helgen spelas SM-slutspelet för H75 nere på Näsaäng med start klockan 15.00 på lördag. Vårt lag kommer då, tillsammans med tre andra klubbar, göra allt i sin makt för att få lägga vantarna på guldmedaljerna.

Bra jobbat alla grymma näsbyparkare, nu ser vi fram emot flera fina framgångar under hösten!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info