Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av NPTK Veteran Cup – Sofi och Ulf nådde final

24 JUN 2020 10:25
Tävlingsledare Anders Björklund, som i vanlig ordning rattade NPTK Veteran Cup med järnhand, summerar tävlingen. På bilden ser vi Anders ihop med Sofi Håkanson som gick till en rafflande final i D55-klassen.
  • Skapad: 24 JUN 2020 10:25

Efter Riksidrottsförbundet beslut att tillåta tävlingsspel för seniorer från den 14 juni beslöt vår klubb att genomföra den årliga veterantävlingen i förkortad form. De äldsta åldersklasserna – H70 och H75 – ströks från programmet av uppenbara skäl och antalet deltagare i övriga klasser begränsades så att tävlingen kunde påbörjas söndagen den 14 juni och avslutas med finaler torsdagen den 18 juni. Det blev således fem speldagar i stället för normalt åtta. 

Intresset för tävlingen blev stort och det märktes att det bland veteranerna fanns ett uppdämt behov av att tävlingsspela och att träffas. Hela 115 spelare fick plats i de nio åldersklasserna, varav sex var herrklasser och tre damklasser. Stämningen var mycket god runt banorna och spelarna följde på ett föredömligt sätt de riktlinjer för uppförande som motiverades av risken för smitta. Inga gratulationskramar utdelades såvitt tävlingsledaren kunde se. 

NPTK var väl representerat i de flesta klasserna. Två finalplatser noterades. Sofi Håkansson nådde finalen i D55-klassen där hon föll efter hela tävlingens längsta och mest spännande match mot bollsäkra Edith Rocha de Nordin från SALK. Sofi ledde med 9-7 i avgörande matchtiebreaket, men fick ge sig med 12-10 efter mer än tre timmars spel. En minst sagt nyttig genomkörare för båda spelarna inför sommarens kommande tävlingar. 

I H45-klassen gick NPTKs Ulf Zacharias till final efter tre klara segrar mot starkt motstånd. Finalen mot Enskedes Pedro Fierro blev mycket välspelad och spännande. Till slut vann Fierro med 10-5 i avgörande matchtiebreak. 

Som vanligt var det hög klass på de bästa spelarna i varje klass. Detta märktes inte minst i damernas 45-årsklass som hade ett åldersspann på tio år. NPTKs Maria Seger, som blev svensk mästare i D50-klassen i vintras, förlorade en jämn semifinal mot KLTKs Kristina Ebenius som är rankad tvåa bland landets D45or. I finalen vann sedan SALKs Magdalena Sekkenes som var Marias motståndare i vinterns SM-final. 


Anders Björklund
Tävlingsledare

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info