Hoppa till sidans innehåll

Semifinalklart i Audi Danderyd Open – Gustaf övertygade

11 JUN 2021 21:44
Efter 12 timmars spel under fredagen är vi framme vid semifinaler i Audi Danderyd Open. Hemmahoppet Gustaf Ström spelade bländande i sina två matcher och slåss imorgon om titeln.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2021 21:44

På ett soldränkt Näsaäng kunde publiken njuta av storslagen tennis även under fredagen. Åttondels- och kvartsfinaler avverkades och kvar återstår nu bara fyra spelare i de båda klasserna. Dessa spelar semifinal imorgon bitti följt av finalerna som är planerade att gå av stapeln runt lunch.

I damernas semifinaler möts Julita Saner och Jacqueline Nylander Altelius samt Lisa Zaar och Julia Terziyska. Alla dessa seedade spelare har tagit sig till final på lite olika sätt.

Saner slog i sin kvartsfinal ut den förstaseedade Sverigetvåan Mirjam Björklund. Detta efter att Björklund tvingats ge upp efter första set, som Saner vann i tiebreak, på grund av en fotskada. Hennes kommande motståndare, Nylander Altelius, vann båda sina matcher under fredagen i raka set. Detsamma gjorde Lisa Zaar, som publiken säkert minns från i fjol då hon vann tävlingen i augusti. Zaar slog sin tidigare klubbkamrat, Alexandra Viktorovitch, i en tuff men resultatmässigt övertygande match. Den andraseedade bulgariskan Julia Terziyska gjorde processen kort i sin kvartsfinal och blir även hon att räkna med imorgon.

IMG_6456.jpg

Att börja tippa det här getingboet känns som ett omöjligt uppdrag. Jag skulle påstå att det här är helt öppet där alla fyra spelare har goda chanser att få lyfta trofén imorgon eftermiddag.

IMG_5516.JPG

_MG_0557.jpg

_MG_0552.jpg

IMG_7648.JPG

På herrsidan görs hemmaspelaren Gustaf Ström sällskap av Simon Freund, Linus Carlsson Halldin och Olle Wallin. Gustaf inledde dagen med att slå den lovande Åkersbergatalangen Isac Strömberg med 6-1, 6-0. Näsbyparkarens unforced errors gick att räkna på ena handens fingrar. Vilken disciplin! I kvartsfinalen vann Gustaf första set med 6-3 mot Arvid Nordquist som tyvärr tvingades bryta matchen till följd av en skadekänning. I lördagens semifinal möter Gustaf den andraseedade Simon Freund i en oerhört intressant drabbning. Simon besegrade Christoffer Solberg i en välspelad kvartsfinal som var lite jämnare än vad siffrorna visade, 6-3, 6-2.

På den övre halvan av lottningsträdet möts den förstaseedade Linus Carlsson Halldin och Olle Wallin i semifinal. Båda hade komfortabla resor i kvartsfinalerna men fick i sina första matcher slita rejält då de vann med 7-5 respektive 7-6 i avgörande set.

IMG_6457.jpg

_MG_0350.jpg

_MG_0415.jpg

_MG_0458.jpg

_MG_0528.jpg

Klicka här för att se alla resultat från Audi Danderyd Open!

Semifinalerna spelas imorgon bitti klockan 09.00. Väderleken ser ärligt talat sådär ut, vilket gör det svårt att veta om det blir spel, förseningar, inflyttat eller dylikt. Vi kommer att göra allt i vår makt för att det ska bli utespel imorgon. Finalerna är planerade att börja klockan 12.00. Om tidsschemat skulle påverkas av väderleken uppdaterar vi vår Instagram och Facebook (Näsbyparks TK) med den informationen.

I hopp om en fin finaldag och att vädrets makter är på vår sida. Nu ska det avgöras!

Foton: Kent Åkesson

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info