Hoppa till sidans innehåll

Serielagssummering: Tre lag vann Division 1

12 APR 2022 15:08
Den svenska inomhusserien 2021/2022 för våra veteranlag är färdigspelad. I följande artikeln kan du läsa en summering kring samtliga lags prestationer.
  • Uppdaterad: 12 APR 2022 15:08

Herrar 45: Sexa i Division 1

h45.jpg

Lagets summering:
”Tuff serie i division 1 med svenska mästarna Enebyberg. Skador hos några av nyckelspelarna gjorde tyvärr hösten tuff. Vi tar med oss att vi trots utmaningar tog 28 set och laddar om inför serien i högsta divisionen på gruset. Sedan med Björne på dubbeln inomhus tar vi snabbt steget tillbaka till ettan!”

2.jpg

I laget spelade Ulf Zacharias, Patrik Nylander, Patrik Blomqvist, Marcus Fogel, Mikael Zetterberg, Jonas Augustsson, Kenneth Bergbom, Niklas Isaksson och Johan Orest.

Herrar 55: Tvåa i Division 2

h55.jpg

Lagets summering:

”Herrar 55 gjorde comeback i seriesammanhang efter några års frånvaro. Ledda av ankaret Kenneth Bergbom kan man säga att premiäråret blev väldigt bra. Inför sista omgången stod det klart att det skulle bli seriefinal efter endast en förlust i bagaget. Vinnaren gick upp till division 1. Tyvärr gjorde många skador att vi var något decimerade, vilket innebar en 1-2-förlust. Men en hedrande andraplats första året (samt endast förluster mot serievinnarna) får anses vara ett bra utfall. Nu tar vi nya tag inför division 1-spelet utomhus.”IMG_6055.jpg

I laget spelade Kenneth Bergbom, Ulf Persson, Fredrik Ahlqvist, Stefan Åslin, Håkan Wittgren och Robert Spång.

Herrar 65: Femma i Divison 1

h65.jpg

Lagets summering:
”Laget har genomfört serien på ett under förutsättningarna förtjänstfullt sätt. På grund av skador har vi varit tvungna att ta hjälp från H70-laget. Bengt och Anders S som har dubblerat på ett kompetent sätt och gett oss en del poäng samt möjligheten att slutföra serien. Vi har spelat ett stort antal jämna matcher som med lite tur hade kunnat ge oss en bättre placering än den femteplats vi slutligen fick. Ett par jämna matcher med jämna matchtiebreaks hade ju kunnat förändra resultatet. Sen ändras ju förutsättningarna efter jul då killar födda -57 blir tillgängliga. Detta påverkade också möjligheterna men det är ju lika för alla. Vi hade ju Johan E och Jan W som nya medlemmar. Men för att sammanfatta gjorde vi på det stora hela väldigt många bra och positiva prestationer vilket vi givetvis tar till oss och som hjälper oss framöver. Det blev ju trots allt en relativt jämn serie. Vi ser nu fram emot utomhus serien som ser ut att bli ännu tuffare.”

_MG_0998.JPG

I laget spelade Lars Nordström, Stefan Odevall, Bengt Göransson, Anders Svensson, Jan Wedsberg och Johan Ewetz.

Herrar 70: Etta i Division 1 och fyra i Sverigeslutspelet

h70.jpg

Lagets summering:
”Vår målsättning var att vinna serien och gå till slutspel men för att göra det skulle vi troligtvis vara tvungna att vinna första matchen mot KLTK. De väntade nämligen en ordentlig förstärkning efter nyår. Vi lyckades med att vinna den matchen och fick sedan hjälp av TK Hobby som överraskande slog KLTK i deras första match. Det innebar att vi trots förlust i returmatchen mot KLTK kunde vinna serien och gå till SM-slutspel. Vi hade mycket problem med skador under seriespelet och fick därför ta hjälp av våra duktiga gubbar från H75-laget i många matcher. En speciell eloge till Bengt som vann alla sina matcher, sju singlar och två dubblar. I lag-SM-slutspelet 8-9 april var truppen ordentligt decimerad på grund av skador, sjukdom och en utlandsresa. Dessutom var tre av de fyra kvarvarande halvskadade. Trots detta borde vi ha slagit Gefle och tagit oss till final. Tyvärr släppte dock Bengt och Anders S fina överlägen i singlarna och då hjälpte det föga att Anders och Göran Johansson vann dubbeln. Även i matchen om bronset mot Båstad blev det förlust med 1-2.”

IMG_6521.JPG

I laget spelade Bengt Göransson, Anders Svensson, Anders Björklund, Börje Skånberg, Jan Dahlqvist och Jan Gertoft.

Herrar 75: Etta i Division 1

h75.jpg

Lagets summering:
”H75-serien har dominerats av två lag. Västerhaninge och NPTK. I våra matcher mot Västerhaninge har Rolf Westman taktiskt manövrerat ut Börje varvid de varit värdiga vinnare. På grund av sjukdom har de tvingats till WO matcher på slutat varför NPTK till slut stod som vinnare. Det följande slutspelet kunde ej fullföljas av oss eftersom Börje och Jan spelar Lag-VM samtidigt och Göran är skadad."

_MG_2516.JPG

I laget spelade Börje Skånberg, Göran Johansson, Jan Dahlqvist, Dan Danielson och Jan Gertoft.

Damer 45: Fyra i Division 1

d45.jpg

Lagets summering:
”Vi kom 4 av 6 lag i division 1. Vår målsättning är att komma topp 2 i denna tuffa serie som vanns av SALK. Vi har varit en del skadedrabbade så vi är nöjda trots allt. Många jämna matcher och riktigt bra laganda.”

_MG_2394.JPG

I laget spelade Maria Seger, Mona Zätestam, Madeleine Orlando Lundh, Linda Neffler, Karin Gardes, Anna Thorén och Bogdana Moldovan.

Damer 55: Trea i Division 1

d55.jpg

Lagets summering:
”Vår målsättning för säsongen var att hänga kvar i division 1. Det kan låta blygsamt, men med Lidingö och Danderyd i gruppen - som prenumererar på SM-tecken - var det en rimlig målsättning. Vi slutade trea. Trots att det inte blev många game i matcherna mot topplagen var det roligt och lärorikt. Vår bästa spelare Sofi var skadad de två sista matcherna. Men vi hoppas att hon är spelklar till uteserien.”

sofi h.jpg

I laget spelade Sofi Håkanson, Carina Grauers, Åsa Hoff, Helena Munthe och Pernilla Anglered.

Damer lokaldivision: Etta i Division 1

d lokal.jpg

Lagets summering:
”Stockholmsserien är en mycket trevlig upplevelse, som gav oss möjlighet att spela tennis och lära känna andra klubbar. Gruppandan var alltid positiv och vi försökte alltid hjälpa varandra. Det var svårt att hitta tider att spela eftersom vi inte hade hallen. Men tack vare Marina, som ordnade allt väldigt bra, kunde vi spela alla matcher. Matcherna var ganska jämna mellan alla klubbar men vi lyckades samla ihop flest poäng. Nu ser vi fram mot firandet den 29 april där alla tjejerna - Gillian, Marina, Lena, Maria, Victoria, Verena och Pia - kommer att fira förstaplatsen i Näsbyparks slott som sanna drottningar.”

_MG_2460.JPG

I laget spelade Gillian Hagström, Marina Bonn, Lena Fröberg, Maria Eugenia Quiroga de Ekman, Victoria Jörbeck, Verena Adamheit och Pia Jäger.

I början av maj inleds uteserien för alla våra lag. Under följande länk kan du följa alla resultat. Samtliga hemmamatcher finns dessutom inplanerade i kalendern på www.nptk.se. Lycka till!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info