Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär för herrarna: ”Vi ska inte ångra något efteråt!”

07 NOV 2018 13:44
I helgen drar Division 1 igång för våra A-lag på såväl herr- som damsidan. Här kan du läsa om förutsättningarna för herrlaget som premiärspelar med två viktiga matcher i Kungliga tennishallen på lördag respektive söndag.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2018 13:44

Herrarnas A-lag lyckades, trots tuff konkurrens, hänga kvar i Division 1 i fjol. Stefan Åslin, som är ansvarig coach för herrlaget, säger att det är svårt att sia kring några resultatmässiga mål i år då man aldrig vet vad motståndarna ställer för lag på banan.
- Jag hoppas att vi ska kunna komma så nära vår potential som möjligt. Vi ska inte ångra något efteråt, då är jag nöjd.

Division 1 består av åtta lag där ettan går upp i Elitserien medan de två sämsta degraderas till Division 2. Utöver Näsbypark spelar också KLTK, Piteå, Falun, Lidköping, Danderyd, Åkersberga och Lidingö i serien. Stefan menar på att konkurrensen i Division 1 är mycket tuffare nu än vad den var för bara ett par år sedan.

- Numera rekryterar klubbar spelare till serien på ett annat sätt än tidigare. Både utländskt och inhemskt. Som jag ser det finns det fem-sex lag som har tydlig potential att vinna serien, säger 51-åringen.

Stefan redogör också för höstens spelartrupp. Det blir en blandning av både nytt och gammalt. Christoffer Solberg, Gustaf Ström, Linus Carlsson Halldin, Anton Waern, Simon Stenlund, Timothy Carlsson Seger, Jonas Bergbom och Mirko Borna Inzic tillhör alla den spelarskara som är aktuella för spel.

Att laget och är friskt, skadefritt och i god form ser Stefan som nycklar för att lyckas i det intensiva seriespelet, som är sju matcher långt och avgörs inom loppet av en månad.
- Det är viktigt att vi skapar en bra atmosfär och stämning kring laget. Vi måste jobba för varandra!

Stefan hävdar också att serien är ett perfekt komplement för spelarna, som annars i princip bara tävlar individuellt.
- Att få lämna ensambubblan, arbeta i ett lag och för klubbidentiteten är sunt i ett annars ganska tufft och utsatt tävlingsklimat.

I helgen som kommer premiärspelar herrlaget i Kungliga tennishallen mot just KLTK och Lidköpings TK. De tre hemmamatcharna man har äger rum helgen den 23-25 november då Piteå, Lidingö och Danderyd gästar NPTK-hallen. Då hoppas vi att så många som möjligt kommer och stöttar laget.

Klicka här för att se alla resultat, datum och matcher under serien!

Vi önskar herrlaget stort lycka till under serien och ser med spänning fram emot att följa deras framfart i Division 1!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

 

Framtidsfys.org 

 

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info