Hoppa till sidans innehåll

Seriespelet lagt på is – Division 1 ställs in

10 NOV 2020 14:54
  • Uppdaterad: 10 NOV 2020 14:54

Till följd av covid 19-pandemins fortsatta framfart samt den ökade smittspridningen är seriespelet avbrutet. Om eller när det kommer återupptas återstår att se. Klart är åtminstone att våra A-lag inte kommer till spel då Svenska Tennisförbundet i fredags lät meddela att Division 1-spelet ställs in. Man skrev bland annat nedanstående på tennis.se:

”Med anledning av rådande situation och den ökade smittspridningen har Svenska Tennisförbundets styrelse beslutat att ställa in årets division 1. Spelformen för division 1 med sammandrag innebär ökad risk för smitta genom fler kontakter mellan människor. Bakgrund till beslutet är också nya förtydliganden från Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten gällande yrkesmässig idrott, som är undantaget de allmänna råden. Division 1 som helhet uppfyller inte dessa villkor.”

Klicka här för att se ytterligare information!

Damerna skulle ha inlett sitt Division 1-äventyr mot KLTK på lördag, vilket nu alltså inte blir av.
– Det är såklart oerhört tråkigt att serien ställs in då tjejerna var jättetaggade för en av årets största höjdpunkter. Samtidigt har vi givetvis full förståelse och respekt för det faktum att säkerheten och hälsan kommer i första hand, säger Björn Sahlin som är ansvarig coach för damlaget.


Damlaget från vänster: Björn Sahlin, Saga Koch, Anette Munozova, Erica Hellbe, Kenneth Bergbom, Wilma Bergqvist och Johanna Ström (liggandes).


Trots det inställda Division 1-spelet genomförde vårt herrlag den sedan länge planerade ”uppladdningskvällen” i fredags i Sollentuna Rackethall.

– Det var en trevlig tillställning. Vi delade upp spelarna i tre lag och körde lite blandade tävlingar i singel-, dubbel- och precisionsformat där Vito Tonejc och Gustav Hasslegren segrade i stor stil, berättar Stefan Åslin som är ansvarig coach för herrlaget.


Herrlaget från vänster: Vincent Turina, Gustav Hasslegren, Fran Tonejc, Stefan Åslin, Vito Tonejc, Gustaf Ström, Jonas Bergbom och Andrej Tonejc. Saknas på bilden gör Christoffer Solberg och Simon Stenlund.

Värt att notera är att de datum som står angivna för seriematcherna i kalendern på startsidan nu alltså inte gäller. Vi kommer att uppdatera/ta bort dessa så fort vi vet vad som gäller. Om eller när våra övriga serielag kan återuppta sina matcher återstår alltså att se.

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info