Hoppa till sidans innehåll

SM-pokalerna ska delas ut på Näsaäng – imorgon startar Audi Danderyd Open

18 AUG 2021 18:01
För andra gången den här sommaren kommer Sverigeeliten till Näsaäng. Under torsdagen inleds kvalet till Audi Danderyd Open, som också är den tredje och sista deltävlingen i sommartourens SM-serie.
  • Uppdaterad: 18 AUG 2021 18:01

I potten ligger 100,000 kronor, en sommartourstitel och dessutom möjligheten att titulera sig svensk mästare på herr- respektive damsidan. Kvalspelet går som sagt av stapeln under torsdagen medan huvudtävlingen, som avgörs i form av poolspel, spelas under fredagen och lördagen. Finaler och match om tredjepris spelas under söndagsförmiddagen. I tävlingen hittar vi inte mindre än tio näsbyparkare.

Huvudtävlingen spelas, precis som i fjol, i form av ett poolspel med två grupper innehållandes fyra spelare. Under fredagen och lördagen spelas de tre omgångarna. De två bästa i varje pool gör upp i söndagens glödheta finaler medan tvåan från poolerna möts i match om tredjepris. Till huvudtävlingen är fyra spelare direktkvalificerade medan övriga fyra alltså tar sig in via torsdagens kvalspel.

_MG_0458.jpg
Simon Freund.

På herrsidan ser vi att fjolårsvinnaren tillika den regerande svenska mästaren Filip Bergevi redan säkrat SM-segern i och med sina vinster i såväl Falkenberg som Ystad. Det finns dock mycket kvar att slåss om på herrsidan. Dels själva titeln, men även 23,500 kronor i förstapris. Hemmahoppet Christoffer Solberg är direktkvalificerad till huvudtävlingens poolspel medan Gustav Hasslegren, Max Pettersson, Vincent Turina, Uriel Jennel och Stefan Noble ska försöka ta sig in via kvalet.

Herrar race.jpg

_MG_0478.jpg
Christoffer Solberg.


På damsidan kan fortfarande mycket hända vad gäller SM-racet. Kajsa Rinaldo Persson har just nu ena handen på SM-pokalen men både Lisa Zaar (som vunnit våra två senaste sommartourer) och Marina Bergrahm har fortfarande chansen. Alla tre finns med här och är direktkvalificerade till huvudtävlingen. Seger i en deltävling ger 100 poäng i racet om SM-segern. I kvalet finns fyra Näsbyparkstjejer i form av Johanna Ström, Saga Koch, Jenny Larsson och Louise Ternström.

Damer race.jpg

IMG_6917.JPG
Lisa Zaar.

IMG_6755.JPG
Johanna Ström.

Nedan hittar du kvallottningarna på dam- och herrsidan. Imorgon, torsdag, väntar dubbla omgångar vilket innebär att det blir spel på Näsaäng från klockan 09:00 fram till kvällen. Därefter kommer samtliga huvudtävlingsspelare vara korade och här kommer du då hitta alla förutsättningar.

ds1.jpg

ds2.jpg

Våra sociala medier uppdateras frekvent, liksom hemsidan. Efter varje speldag kommer en ny artikel publiceras här på www.nptk.se samtidigt som du kan hitta massor av annat godis från tävlingen på våra sociala medier som du hittar nedan.

Facebook: Näsbyparks TK
Instagram: @nasbyparkstk

Alla tider, resultat och matcher från Audi Danderyd Open hittar du alltid under följande länk!

Slutligen önskar vi spelare, ledare och publik välkommen till oslagbara Näsaäng för fyra härliga dagar i tennisens tecken!

Foto: Kent Åkesson

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info