Hoppa till sidans innehåll

SM-silver till Gustav Hasslegren - fem näsbyparkare i slutspel

30 AUG 2021 18:57
JSM-race-slutspelet i Båstad är färdigspelat. Fem näsbyparkare har under året kvalat in och Gustav Hasslegren lyckades gå hela vägen till final i 18-årsklassen.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2021 18:57

Under våren och sommaren har flertalet JSM-race-tävlingar gått av stapeln runtom i Sverige. De bästa 14-, 16- och 18-åringarna kvalificerade sig för slutspelet som spelats i Båstad den gångna veckan. Näsbypark hade fem spelare i slutspelet. Gustav Hasslegren (P18), Jesper Carlsson Seger (P16), Mårten Schalin (P16), Louise Ternström (F14) och Ingrid Schalin (F14). Gustav, Jesper och Louise vann sina respektive pooler och gick till A-slutspel där den förstnämnda gick hela vägen till final.

Gustav vann sina tre poolspelsmatcher. Två av de i raka set medan en vanns med 13-11 i avgörande matchtiebreak. I semifinalen segrade Gustav med 6-3, 6-0 innan han under måndagseftermiddagen ställdes mot kompisen Isac Strömberg från Åkersberga TK i den rafflande finalen. En mycket jämn och i långa stunder välspelad batalj slutade dessvärre i förlust för Gustav efter 3-6, 7-6, 4-6. Men vi gratulerar givetvis Gustav till en mycket fin andraplats!

gurra.jpg

Jesper Carlsson Seger och Louise Ternström gick även de obesegrade genom sina pooler och kvalificerade sig således för A-slutspelet. I deras respektive kvartsfinal tog det sedan stopp då Rafael Ymer (SALK) och Lea Nilsson (SALK) var strået vassare för dagen.

jeppa.jpg

lollo.jpg

Mårten och Ingrid Schalin kämpade järnet med lyckades inte hamna bland de två bästa i gruppen, vilket behövdes för att gå vidare till slutspel.

Klicka här för att se alla resultat från JSM-slutspelet i Båstad!

Mycket bra kämpat säger vi till de fem spelarna och våra coacher Björn Sahlin och Andrej Tonejc!

alla.jpg

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info