Hoppa till sidans innehåll

Sverigeeliten på Näsaäng – imorgon inleds Audi Danderyd Open

08 JUN 2021 18:12
Imorgon, onsdag, inleds vår sommartourstävling Audi Danderyd Open på Näsaäng. Under fyra intensiva dagar gör Sverigeeliten gör upp om 20,000 kronor i både dam¬- och herrklassen.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2021 18:12

Den här sommaren har Näsbyparks Tennisklubb förärats med uppdraget att arrangera två sommartourstävlingar. Den första med start imorgon och sedan avgörs även SM-serien hos oss på Näsaäng i slutet av augusti. Nu är det alltså Audi Danderyd Open som gäller. Årets femte sommartour och den första med kategori A-status. Vilket i praktiken innebär mer prispengar i potten jämfört med många övriga tävlingar. Startfältet är därtill mycket starkt (kanske bättre än någonsin?) med sanslöst många bra spelare både på dam- och herrsidan. Mer om dessa och våra 15(!) hemmaspelare kan du läsa nedan.

Speldagar, tider och lottningar

Tävlingen spelas från onsdag till lördag. Under hela onsdagen är det kvalspel medan den intensiva huvudtävlingen avgörs under tre dagar med start på torsdag. På lördag (12 juni) spelas både semifinaler och finaler där vi hoppas och tror att det blir fullsatt på Näsaängs läktare med tanke på den mycket höga kvaliteten på tennisen samt de nyligen lättade publikrestriktionerna.

Matcherna börjar klockan 09.00 alla dagar och vid eventuellt ospelbara banor kommer matcherna att spelas i Enebybergs tennishall.

Nedan ser du lottningarna i såväl kval- som huvudklasser.h k.jpg
dk.jpg

huvud h.jpg
huvud d.jpg

Totalt hittar vi 15 näsbyparkare i tävlingen som alla får chansen att visa upp sig inför hemmapubliken. I kvalet tar Elliot Jarosz, Mårten Schalin, Jesper Carlsson Seger, Louise Ternström, Lisa Snällman och Sonja Wedenski plats medan Gustaf Ström, Christoffer Solberg, Gustav Hasslegren, Vincent Turina, Max Pettersson, Johanna Ström, Anette Munozova, Saga Koch och Jenny Larsson är direktkvalificerade för huvudtävlingen.

De stora hemmahoppen

Gustaf Ström
Gustaf är tillbaka på svensk mark efter sitt första halvår på college. Och vilket halvår sedan! Blott tre singelförluster på en hel termin, utsedd till konferensens bästa freshman (förstaårselev), uttagen i allstar-laget och som bäst rankad som nummer 15 av alla spelare i hela USA. Otroliga men ändå inte så förvånande siffror för de som vet vilken nivå Gustaf håller. I det här starka starfältet är 20-åringen femteseedad med både möjligheter och ambitioner att ta hem titeln som han vann år 2018.

Gurra s.jpg

Christoffer Solberg
Den 27-årige Christoffer har fått bra kontinuitet på tävlandet och har spelat alla sommartourer hittills. Med stor framgång dessutom. Först med två finalplatser och en semifinal på kontot innan han bärgade titeln i Lund förra veckan. Således går Christoffer in med högt huvud och god form till Audi Danderyd Open. Hans tunga baslinjespel, med forehanden som främsta vapen, blir jobbigt att hantera för samtliga i startfältet. Det faktum att Christoffer är oseedad i tävlingen skvallrar om vilket otrolig konkurrens det är i den här sommartouren.

Chrille.jpg

Johanna Ström
Efter ett par veckor av internationella ITF-tävlingar i Turkiet är Johanna, precis som storebror Gustaf, nu tillbaka i Sverige. Hon vann vintertouren i Lund tidigare i år där hon bland annat besegrade de två främsta i hennes årskull. Den åttondeseedade 18-åringen kommer aldrig vika ner sig här och blir en svår nöt att knäcka för precis vem som helst. Viljestark som få och en vänstertass att räkna med.

johanna.jpg

Anette Munozova
Den på senare tid skadedrabbade Anette är tillbaka på tävlingsbanan med all sin rutin. Hon vann tävlingen 2017 och har därtill varit i flera sommartoursslutspel samt vunnit den totala vintertouren ett par gånger. Anette spelar alltid sin bästa tennis inför hemmapubliken och på en bra dag håller hennes forehand absoluta världsklass.

Anette.jpg

Fyra toppspelare att hålla ögonen på

Som tidigare nämnt är kanske startfältet starkare än någonsin. Således är det svårt att sålla i konkurrensen. Jag har ändå valt att peka ut fyra spelare som publiken på plats bör ta chansen att kika lite extra på.

Linus Carlsson Halldin (KLTK)
Den 19-årige ex-näsbyparkaren och numera KLTK-spelaren är förstaseedad i herrklassen. Att Linus är en av landets mest spännande spelare tror jag många skriver under på. Vänsterhänt, tung serve, stor forehand och en fysik som få kan mäta sig med. Har vunnit tre vintertourer i år och har därtill två ITF-titlar på kontot i juniorsammanhang.

Linus-Carlsson-Halldin-1920x1155.jpg

Simon Freund (Lidingö TK)
Bollvirtuosen från Sollentuna ska man titta på om chansen ges. Med sin breda arsenal, teknik, bollkänsla, rörelsemönster och snabbhet är den andraseedade Freund alltid sevärd. Kan snurra upp de flesta på läktaren med såväl stoppbollar, utåtskruvande servar och andra läckerheter. Har sju dubbeltitlar på ITF-nivå under bältet och vann även sommartouren i Mälarhöjden för ett par veckor sedan.

freund.jpg

Mirjam Björklund (SALK)
Den förstaseedade Mirjam Björklund spelar på svensk mark för första gången på ett år. Hon är Sveriges näst bäst rankade damspelare efter Rebecca Peterson och hittas på plats 329 i världen. En viktig del av Sveriges Fed Cup-lag med sex singeltitlar på ITF-nivå i bagaget. Därtill har den mycket tekniske och allsidige Björklund god vinstvana i Audi Danderyd Open då hon vunnit tävlingen vid två tidigare tillfällen.

Mirjam-Björklund-1 swetennis.jpg

Julia Terziyska (Upsala TK)
Den 482-rankade bulgariskan har som bäst varit rankad 300 i världen och är ett av flera utländska namn i tävlingen. 25-åringen från Sofia har vunnit hela elva ITF-titlar i singel (plus 15 i dubbel) och får, i och med sina meriter och andraseedning, gälla som en av de stora favoriterna till segern här. Har spelat i Bulgariens Fed Cup-lag och debuterar här på svensk mark i individuella sammanhang.

julia t.jpg

Uppdateringar från tävlingen

Våra sociala medier uppdateras frekvent under tävlingen, liksom hemsidan. Efter varje speldag kommer en ny artikel med en sammanfattning och det bästa från Audi Danderyd Open finnas att ta del av här på www.nptk.sesamtidigt som du kan hitta massor av annat godis från tävlingen på våra sociala medier.

Facebook: Näsbyparks TK

Instagram: @nasbyparkstk

Spana gärna även in våra parallellkonton på Facebook och Instagram (Backa NPTK) för att stötta NPTK i kampen om en ny anläggning där klubben och dess medlemmar kan fortsätta utvecklas och växa.

Alla tider, resultat och matcher från Audi Danderyd Open hittar du alltid under följande länk!

Kvalet inleds alltså klockan 09.00 imorgon, onsdag. Varmt välkommen till Näsaäng och Audi Danderyd Open!

affisch.jpg

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info