Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsrapport: Juniorframgångar i Båstad, Sigtuna och Täby

18 JUN 2020 18:29
Många av näsbyparksjuniorerna fortsätter leverera när tävlingsrestriktionerna nu så sakteliga börjat lätta upp. Här kan ni ta del av det som hänt i veckan.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2020 18:29

I början av juni kunde du läsa om de näsbyparkare som visade framfötterna på hemmaplan i vår egen juniortävling. En vecka senare lade vi ut på våra sociala medier (Facebook: Näsbyparks TK och Instagram: @nasbyparkstk) hur de våra knep hela 23 medaljer i de fyra tävlingar som spelades då. Nu har ytterligare ett par tävlingar spelats och det är dags att göra ännu en tävlingsrapportering med nedslag i Båstad, Sigtuna och Täby.

Vi börjar i Båstad där den normalt så enorma juniortävlingen Båstadtennis Corem Open gått av stapeln. Tävlingen hamnade nu lite i kläm till följd av coronarestriktionerna vilket innebar att tävlingen inte fick lika många deltagare som vanligt och att vi från klubben inte kunde åka på tävlingen som vi normalt alltid gör.

Däremot var det ett antal näsbyparkare som åkte ner och spelade tävlingen ändå. En av dessa var Sonja Wedenski, som i fjol vann FS12B som ett år ung. Även i år levererade hon på en hög nivå då hon vann tre matcher i raka set innan SALK:s Lea Nilsson blev lite för tuff i singelsemifinalen. Sonja revanscherade sig dock i dubbelklassen då hon tillsammans med Tiana Tian Deng (Norrtälje TK) vann hela klassen. Tjejerna tog fem raka segrar och i finalen besegrade de just Lea Nilsson och hennes dubbelpartner Astrid Skarke från KLTK med 6-3, 6-3. Stort grattis!Från Båstad tar vi oss till Sigtuna sommarspel där Hugo Rasmusson och Oskar Snällman efter en riktig rysarfinal blev klassvinnare i PD12. Man inledde turneringen med att vinna fyra matcher för att ta sig till final. Väl där blev matchen inflyttad till hallen och blev inte klar förrän strax efter klockan 23.00 på kvällen. På sin sjätte matchboll kunde grabbarna lösa segern och slå Ludvig Tolf/Lukas Tolleryd med 5-7, 6-2, 13-11. Härligt killar, grattis!Slutligen så har Yonex Open gått av stapeln i Täby TK där många näsbyparkare deltagit, vissa med mer framgång än andra. Bäst gick det för Axel Mårtensson som kammade hem hela 16-årsklassen på killsidan. Axel, som var tredjeseedad, vann sin första match komfortabelt innan han segrade i semifinalen med 7-5, 6-2. Samma siffror blev det i den andra semifinalen tillika NPTK-derbyt mellan Jesper Carlsson Seger och Mårten Schalin. Jesper vann och ställdes således mot Axel i ännu ett derby. Vad tror ni sedan finalsiffrorna skrevs till? Just precis, 7-5, 6-2. Bra jobbat killar och stort grattis Axel!I samma tävling blev Louise Ternström finalist i FS14A medan Ingrid Schalin gick till semifinal i FS13A. Bra jobbat!

I början av nästa vecka kommer ni kunna ta del av en sammanfattning kring NPTK Veteran Cup vars finaler spelas på Näsaäng under torsdagskvällen. Så länge vill vi önska er en riktigt trevlig midsommar!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info