Hoppa till sidans innehåll

Tio svenskor i huvudtävlingen - Munozova mot Östlund onsdagens popcornmatch

29 OKT 2019 17:24
Med ett färdigspelat kval och en huvudturnering som smygstartat kan vi konstatera att tio svenskor återfinns i lottningen av Stockholm Ladies. Läs om tisdagens spel och det bästa som väntar under morgondagen.
  • Uppdaterad: 29 OKT 2019 17:24

I videon nedan ser du ett ihopklippt collage från tisdagens spel i Stockholm Ladies.Johanna Ström gjorde i långa stunden en bra kvalfinal mot belgiskan Vicky Van de Peer. Näsbyparkaren förlorade visserligen med 3-6, 3-6 men hade lägen att vinna såväl första som andra set. Bland annat var hon en linjeträff från en 4-1-ledning i andra set. Bitvis blev Johanna lite för passiv och lät belgiskan styra och ställa för mycket. Vilket gjorde att Johanna fick springa otroligt mycket medan Van de Peer tilläts styra spelet med sin forehand och kombinera med en hel del välplacerade stoppbollar och slicear. När Johanna väl fick tag i bollen och lyckades pressa belgiskans backhand vann hon majoriteten av bollduellerna men det räckte tyvärr inte hela vägen idag.


Av de ytterligare fem svenskorna som nått kvalfinal lyckades tre ta sig in i huvudtävlingen. Julita Saner spelade bra och slog ryskan Vilena Petrova med 6-0, 6-4, Maja Radenkovic vann med samma siffror mot Sofiya Chekhlystova från Estland medan Ellen Allgurin var numret för stor för landsmaninnan Olivia Malm som fick se sig besegrad i raka set.

Efter att kvalet färdigställts kan vi konstatera att tio svenskor tar plats i den 32 namn stora huvudlottningen i singelklassen. Fem av dessa matcher spelades under tisdagen. Däribland den helsvenska bataljen mellan Melis Yasar och Ida Jarlskog. En match som den förstnämnde och två år yngre Yasar vann med 6-4, 6-3.

Israeliskan Nicole Nadel och den sjätteseedade estniskan Elena Malygina lyckades vinna sina respektive förstaomgångar i tre set och möts i åttondelsfinal på torsdag. Anna Ukolova vann det ryska derbyt mot Alina Silich medan fjolårsmästarinnan Anastasia Kulikova 6-3, 6-3-besegrade svenska Sara Dahlström som stod upp på ett bra sätt.

Utöver de fem förstaomgångssinglarna spelades också tre dubbelmatcher under tisdagen. En av dessa var det nästintill hundraprocentiga NPTK-derbyt på bana 2 mellan Anette Munozova/Ellen Allgurin och Johanna Ström/Louise Wikander. Ett möte som vanns tämligen komfortabelt av Anette och Ellen med 6-1, 6-3. I nästa omgång väntar det förstaseedade och svensk-finska paret Cabaj Awad/Orpana på torsdag.

Samtliga resultat i kvalet och huvudtävlingen i både singel och dubbel ser du nedan.


Notera att resultatet mellan Jastrzebska/William och Norin/Snells på denna bild inte är ifyllt. Det fjärdeseedade polsk-brittiska paret vann den matchen med 6-3, 6-4.

Imorgon, onsdag, ska resterande elva singlar och fem dubblar i den första omgången avverkas. På menyn står flertalet jätteintressanta matcher. Huvudnumret för många, särskilt hemmapubliken, är Anette Munozovas möte med den andraseedade Fanny Östlund. Uppsala-tjejen gjorde en grym tävling förra veckan i Djursholm där hon gick till final i singel och vann dubbeln. I singelfinalen föll hon mot den förstaseedade fransyskan Julie Gervais, rankad 377 i världen. Samma motståndare som Anette fick stryka på foten mot, dock redan i den första omgången för hennes del.

Det blir spännande att se hur matchbilden kommer arta sig mellan de mycket goda vännerna. Fanny är mer mångfacetterad i sitt spel och varierar ett bra baslinjespel med fina händer och en bra slice medan Anette stormtrivs på NPTK:s snabba banor med sin hårda serve och dominanta forehand. För henne blir det livsviktigt att försöka korta ner duellerna och ta kommandot i bollarna.


Flätar Anette Fannys hår även efter deras möte imorgon?

Holmgången mellan Östlund och Munozova spelas som fjärde och sista match på centercourten, tidigast klockan 16.30.

Onsdagens spelschema ser du i dess helhet nedan.Klicka här för att hitta livescore från Stockholm Ladies!

Varmt välkommen imorgon med, spelstart 12.00!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info