Hoppa till sidans innehåll

Tre guld till NPTK i VSM!

Tre guld till NPTK i VSM!

14 FEB 2020 11:50
Veteran-SM gick i år av stapeln i Göteborg med GLTK som rutinerad arrangör.
När tävlingen färdigspelats kan vi konstatera att NPTK:s veteraner tog för sig rejält av medaljbordet.
Som sig bör börjar vi med damerna och varför då inte en guldmedaljör?!
  • Uppdaterad: 14 FEB 2020 11:50

Maria Seger vann DS 50 efter en dramatisk final mot Farstas Magdalena Sekkenes. Marias Segersiffror skrevs till 7-6 (4) 4-6 6-4. De möttes även i NPTK Veteran Cup på Näsaäng i somras. Resultatet då? 6-4 i avgörande set till Maria! Maria spelar en frejdig powertennis som undertecknad är övertygad om imponerar på alla som ser henne spela. Om Maria lyckas hålla kroppen skadefri så kan vi säkert se fram mot nya framgångar. Vila är kanske inte Marias favoritlikör! ”Det är ju så kul att spela”.

Maria var även med i dubbelklassen tillsammans med Sofie Håkansson. Sofie hoppade in när Marias partner tvingades dra sig ur. Ett inhopp som nog ingen ångrar. Det bar ända fram till final! I finalen blev de förstaseedade Christina Marmolin och Magdalena Sekkenes för svåra efter ett jämnt första set.

Över till firma Björklund/Skånberg! Läste på tennis.se att Christer Holm hade vunnit över 100 SM-medaljer. Hur många medaljer dessa herrar vunnit tillsammans vet jag inte. Men det är garanterat en mängd som vi vanliga dödliga spelare skulle vara stolta över om vi lyckades vinna i KM när racketens framfart sammanfattas.

Anders Björklund som är ny för året i 70-klassen har en lägstanivå som är få förunnat. När han får vara den spelförande så har han inte många om ens några övermän. Anders vann en holmgång i den andra omgången mot den tredjeseedade Salkaren Robert Stig med 10-8 i det avgörande matchbreaket. I sin femte singelmatch tillika semifinal så blev Helsingborgs Mats Lilja för svår. Mats vann sen finalen.

I HD 70 fick Anders plåster på såren – om man behöver det efter en semifinal i singel? – när han tillsammans med nyss nämnde Robert Stig vann hela klassen! Anders hann även med att gå till final i MD 65 tillsammans med Edith Rocha De Nordin SALK. Således ett guld, ett silver och ett brons att lägga till i Anders redan digra medaljsamling! Anders beger sig nu närmast till Marbella för spel i två ITF-turneringar.

Den tredje guldmedaljen vanns av den slitstarke Börje Skånberg tillsammans med Västerhaninges Rolf Westman. I finalen i HD 80 besegrades Cay Sollin Lomma Bjärred och Christer Holm Båstad TS med 7-5 7-5.

Börje gick dessutom till final i singel där Christer Holm blev för svår. Christers segersiffror skrevs till 6-3 6-4.

Börje och Anders är nya i sina klasser och har alla förutsättningar för att kunna lägga fler medaljer till sin samling.

Sammanfattningsvis tre guld, tre silver och ett brons till NPTK!

Skribent: Malin Isaksson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info