Hoppa till sidans innehåll

Trevlig och lyckad dubbelkväll i Sollentuna

27 OKT 2020 08:52
  • Uppdaterad: 27 OKT 2020 08:52

I fredags, den 23 oktober, bjöd klubben in till sin andra trivselkväll i Sollentuna Rackethall mellan kl. 18-21. Den här gången i form av en blixtdubbelturnering. Alla fick spela minst två matcher då vinnarna i den första omgången gick till höger och förlorarna till vänster i lottningsträdet. Matcherna spelades på tid där varje poäng räknades.

Det blev en härlig NPTK-kväll med mycket tennis, häng, skratt och applåder från de som inte spelade. ”Vinnarklassen” vanns av Kaija Niemi och David Carenco, men de fick sannerligen kämpa för olivoljan. Redan i sin första match vann de med 24-22 mot Ping Höjding och Ingemar Stenbeck. I semifinalen inledde Saga Englund och Joachim Haas en spurt av sällan skådat slag. De gick upp från 18-24 till 23-24 innan Joachim missade en passering med en hårsmån. 25-23 till det vinstsugna paret Carenco/Niemi. I finalen besegrades sedan Anna Axenhorn och Lars Höjding. 

Att tröstklassen vanns av Ping Höjding och Ingemar Stenbeck var kanske inte helt överraskande då de ju pressade slutsegrarna i den första omgången. De fick dock kämpa hårt i flera matcher. I den första tröstomgången besegrades exempelvis Hanna Degard och den kvickfotade Slava Flek med 22-20.

Till sist lite kuriosa från tävlingen:

Fredagens I-landsproblem:
Göran Schillström som nyligen gått igenom 16 weeks of hell kommer bekymrat upp till tävlingsledningen efter sin första match: ”Jag har blivit för snabb!”.

Fredagens ”Höll nästan sitt löfte”:
Anna Axenhorn signade in i tävlingen genom att förklara att hon var där för att vinna. Det räckte ända fram till final!
 

Fredagens listigaste:
Kaija Niemi som förklarade för maken Per att blixtdubbelturneringen var en aktivitet endast för damer. Kvar i hemmet stod Per och lagade middag till sönerna medan Kaia sprang omkring på tennisbanan…
 

Fredagens grövsta miss:
Christoffer Fröberg stod - låt oss vara generösa och säga att han i alla fall stod tio centimeter från nätkanten - och väntade på en låååångsam boll som han skulle smasha in. Varför inte glänsa lite extra tänkte Christoffer och laddade från tårna, varpå han slog i luften och missade bollen. Han tittade sig snabbt omkring undrandes om några såg. jublet från läktaren tydde på att det inte gick spårlöst förbi…

Fredagens målvakt:
Jennie Rehn visade upp reflexer som fick tävlingsledaren att fråga om hon varit målvakt i någon sport.

Fredagens inbrytare:
Ingemar Stenbeck ägde verkligen nätet.

Fredagens löpare:
Robert Spång sprang på allt över hela banan. Fortsätter han så här kanske han någon gång inte behöver bita i det sura ”finalförlustäpplet” i KM:s H55-klass.

Tack för en mycket trevlig tenniskväll!

Kenneth Bergbom

 

 

 

 

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info