Hoppa till sidans innehåll

Värdigt avslut på årets rekordmästerskap – 26 lyckliga klubbmästare korade

18 AUG 2019 09:50
16 dagar, 369 matcher, 724 set och 5670 games. That’s it! Det 225 deltagare stora rekord-klubbmästerskapet avslutades på ett fint sätt under lördagen när de avslutande finalerna spelades parallellt med att vi hade fest på kvällen.
  • Skapad: 18 AUG 2019 09:50

Ett härligt slut på 16 långa dagar. Det blev en händelserik lördag med 14 spännande finaler och en KM-fest på kvällen. Jag har i korta drag återgivit detta nedan, från start till mål. Häng på!


Pojkar 16
Jesper Carlsson Seger – Philip Wahlberg
6-2, 6-1

Jesper var numret för stort i Pojkar 16-finlaen som han vann rättvist i raka set. Philip, som har en hög höjd i sitt spel, men kom kanske inte riktigt upp i sin normala standard idag parallellt med att Jesper såg trygg och stabil ut. 6-2, 6-1 till Jesper!

Herrar C
Tobias Nordqvist – Erik Lindblad
6-4, 6-0

Efter att ha tagit ledningen med 4-3 i första set tappade Erik såväl spel som huvud och den tålmodiga Tobias kunde vinna nio raka games. Tobias, som i semin fick åka räkmacka till finalen, ska vara stolt över sin första KM-insats med en bärgad titel i bagaget.


Tobias och Jesper segrade i Herrar C respektive Pojkar 16. Deras finalmotståndare försvann tyvärr innan prisutdelningen hann äga rum.

Mixeddubbel B
A.Moazed/E.Wiorek – C.Fabricius/M.Fabricius
6-2, 7-6(6)

Efter att ha förlorat första set med 2-6 repade Charlotte och Michael mod när man gjorde rejäl match av det i andra. I tiebreaket hade man till och med två setbollar vid 6-4 men via fyra raka poäng lyckades de förstaseedade Alma och Elias tråckla sig ur knipan och vinna klassen. Detta utan att förlora ett enda set.

Flickor 12
Louise Ternström – Viveka Gardes Koutny
6-4, 6-0

I reprisen på förra veckans Flickor 14-final öppnade Viveka urstarkt och tog ledningen med 4-1 i första set. Louise fortsatte dock hålla i bollen och spela smart i takt med att Viveka började missa lite mer än tidigare. Det räckte för att Louise skulle kunna komma ikapp och förbi. Elva raka games blev det till slut, 6-4, 6-0.

Pojkar 12
Erik Bergström – Victor Moazed Ernfalk
3-6, 6-2, 10-8

Dagens hittills mest välspelade final var den i Pojkar 12 mellan Erik och Victor. Båda killarna bjöd upp till dans med sin offensiva och frejdiga tennis. Efter varsitt vunnet set ledde Victor med 8-6 i matchtiebreak innan Erik gjorde fyra riktigt bra poäng i rad och knep titeln via 10-8. Snopet för Victor som överlag gjorde en riktigt bra match. Tack för underhållningen killar!

Herrar 55
Michael Zetterberg – Ricardo Neyth
6-2, 6-1

Trots diverse ljumskkrämpor och feberfrossa lyckades Micke vinna mot den regerande mästaren Ricardo i raka set. En hel drös stoppbollar var grunden i segerreceptet och ”Z” förblir därmed originalet ytterligare en tid framöver.

Herrdubbel B
A.Vadher/M.Vernmark – J.Törnqvist/J.Schalin
6-3, 7-6(6)

Ajay och Martin lyckades till slut lösa titeln i Herrdubbel B-klassen, men det satt hårt inne i andra set. Johan och Joakim hade otaliga chanser att tvinga fram ett matchtiebreak men brände ett par setbollar och fick se sig besegrade. Vinner man denna stora klass utan att tappa set är man sannerligen värdiga vinnare.

Damdubbel AB
S.Håkanson/M.Seger – B.Moldovan/A.Thoren
6-1, 6-3

Sofi och Maria vann Damdubbel AB i relativt komfortabel stil även om Bogdana och Maria hade chanser i den jämnare andra setet. Men totalt sett var det mig veterligen inget större snack.

Generationsdubbel A
Isakssons – Schalins
6-3, 6-1

Niklas och Wilmer bärgade GDA-guldet i stor stil när man gjorde en mycket habil insats mot Johan och Mårten som för dagen inte riktigt räckte till. Surt för Johan som åkte sin andra finalförlust!

Juniordubbel
I.Schalin/V.Moazed – V.Gardes/L.Ternström
6-7(1), 6-3, 10-8

Det blev som väntat en jämn och välspelad final i Juniordubbeln. Efter varsitt vunnet set segrade Ingrid/Victor i supertiebreak. Victor fick således sin revansch efter förlusten i Pojkar 12, skönt för honom!

Mixeddubbel A
M.Seger/J.Orest – T.Höweler/P.Lundin
6-3, 6-0

Efter att på morgon slagit ut Björn Sahlin/Martina Haas i semin red Maria och Johan vidare på den vågen och vann Mixed A-finalen under kontrollerade former. Första set stod ett tag och vägde men i andra rann det iväg. Marias andra titel för dagen.

Herrdubbel A
G.Hasslegren/G.Gauffin – T.Åkesson/B.Sahlin
6-4, 6-3

Juniorerna gjorde vad de skulle mot oss i Herrdubbel A-finalen. Visserligen saknades det inte möjligheter i matchen för mig och Björn men på det hela taget var segern väldigt rättvis.

Damer A
Bogdana Moldovan – Louise Ternström
6-3, 6-0

Louises tredje final för dagen, det märktes. Efter att ha förlorat ett ganska jämnt första set tappade hon lite energi i andra och den supersäkre Bogdana kunde segla ifrån och lägga ännu en fin titel till sin digra KM-samling.

Herrar A
Gustav Hasslegren – Henrik Nordgren
6-4, 6-1

Precis som i fjol släppte Gustav fem games på Henrik. Första set var jämnt men när den förstaseedade 16-åringen knep det med 6-4 gick det fortare i andra då Henke började missa aningen mer. Gustav försvarar alltså Herrar A-titeln från i fjol, inte illa!

Klicka här för att se alla resultat från KM!

När samtliga klubbmästare blivit korade vankades det KM-fest på Näsaäng där över 80 personer närvarade. Mat och dryck förtärdes tillsammans med glatt umgänge. Mikael ”Fejk Z” Zetterberg kammade hem den så åtråvärda sten sax påse-titeln bland drygt 60 deltagare efter en rafflande final mot Pernilla Anglered medan festfixaren Malou Wålinder titulerades Yatzy-mästarinna via finalvinst mot energiknippet Rafael Moldovan.Övriga priser och specialutmärkelser:

Årets bragd: Bogdana Moldovan
Årets fair play: Ulf Zacharias
Svettdroppen: Ajay Vadher (357 spelade games)Årets raket: Astrid Sandwall Törnqvist
Årets nykomling: Erik Bergström
Årets supporter: Victor Bonn
Årets fake news: Mikael ”Fejk Z” Zetterberg
Årets spjut: Krister LundinDå återstår det bara för mig att tacka för det här KM:et, mitt 15:e i ordningen. Återigen blev det rekord då 225 medlemmar (närmare 20%) tillsammans utgjorde knappt 400 starter i 26 olika klasser. Unika siffror vill jag lova.

16 dagar. 369 matcher. 724 set. 5670 games. Det känns som igår de första matcherna drog igång. Tack till Björn och Stefan för assistansen med tävlingsledningen! Tack till Malou Wålinder som roddade med allt på KM-festen! Tack till alla spelare och alla som vistats nere på Näsaäng under dessa dryga två veckor! Avslutningsvis, tack för alla fina och värmande ord kring arrangemanget! Det motiverar en att försöka utöka tävlingen än mer och göra ett ännu bättre jobb.

Nu zoomar jag ut ett par tre dagar och laddar batterierna bäst vi kan innan det är dags för nya projekt och en rykande färsk hösttermin som står för dörren. Vi hörs!

Skribent: Todd Åkesson
Epost: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info