Hoppa till sidans innehåll

Viktiga poäng för herrarna i helgen

23 NOV 2021 11:20
Efter en resultatmässigt tuff start på Division 1 förrförra veckan tog man tre blytunga poäng på lika många matcher under den här helgen.
  • Skapad: 23 NOV 2021 11:20

Både herrarna och damerna fick tuffast möjliga start i årets Division 1 när man för två helger sedan åkte på förluster mot tufft motstånd. Dessutom var lagen lite skadeskjutna med diverse skavanker och sjukdomar. Nu i helgen fortsatte herrarna sin serie med viktiga matcher mot Elfsborg, Mälarhöjden och Danderyd. Samtliga i Borås tennishall.

Matchen mot Elfsborg slutade oavgjort, 3-3. Detta efter stor dramatik. Gustav Hasslegren och Max Pettersson vann andradubbeln med 10-8 i avgörande matchtiebreak och kunde se till att ställningen var 1-1 inför singlarna. Väl där kom Anton Waern och Jonas Bergbom inte riktigt upp i nivå och fick ge sig i två raka set på fjärde- respektive tredjesingeln. Då klev Gustav Hasslegren och Max Pettersson fram igen och vann sina singlar. Gustav i raka set och Max med 12-10 i matchtiebreak efter att ha legat under med 4-6, 1-3. Starkt gjort!

Med lite nyvunnet självförtroende klev man in mot serieledande Mälarhöjden på lördagen. En match man verkligen fick bekänna färg i. Våra spelare stred tappert och var i ett par av matcherna där och hotade men totalt sett var Mälarhöjdens seger klart rättvis. Det var bara att bryta ihop och komma igen inför söndagens viktiga match mot Danderyd.

Trots en del skador i laget klev flera av spelarna fram när det verkligen gällde. Vi förlorade andradubbeln och fjärdesingeln i matchtiebreak men resterande fyra matcher vanns i raka set. En mycket skön och betydelsefull 4-2-seger var därmed i hamn. En vinst som ger lite arbetsro i den fortsatta kampen om nytt kontrakt.

För herrarna återstår nu två matcher mot TK Hobby och Åkersberga. Dessa matcher spelas helgen den 4-5 december då serierna ska avgöras. Nedan ser du herrarnas tabell i sin helhet.

tabell.jpg

För damerna väntar tre matcher nu i helgen mot Jönköping, Örebro och Kramfors. De två sistnämnda spelas i Örebro medan Jönköpingsmatchen äger rum på hemmaplan under fredag kväll. Mer info om den matchen kommer senare i veckan. Vi hoppas givetvis att många tar chansen att se vårt A-lag på hemmaplan.

Klicka här och här för att se alla resultat från A-lagens Division 1-serier!

Skribent: Todd Åkesson
E-post: This is a mailto link

Audi Danderyd  

 

facebook-logo-icon-vector-22390238.jpg

 

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info