Hoppa till sidans innehåll

Tenniskador


Nästan alla som spelat tennis en längre period kan mer eller mindre känna av stelhet i både axelområdet eller i handled/underarm. Inom den idrottsmedicinska världen är tennisarmbåge eller frozen shoulder vanliga namn.

 

Även muskelbristningar, knäskador toppar tennisens skadelistor, bland damer är även fot och handskador mer vanligare än hos männen.

 

Att generalisera behandling på skador är svårt eftersom olika strukturer som senor, ligament, muskelfästen kan skadas olika beroende på situation. Om skadan är allvarlig bör alltid frakturer/benbrott eller andra former av muskelrupturer uteslutas först genom röntgen eller magnetröntgen hos en läkare. Vid andra typer av skador är rehab/träning den vanligaste metoden.

 

Sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor eller massör?

 

Det finns ett antal olika behandlingsformer som kan vara direkt smärtlindrande eller som ger bättre förutsättningar för att få igång rörligheten snabbare.

Sjukgymnastiken är baserat på rehabträning, ofta genom isolerade övningar, för att återgå från skada till normal funktion. Kiropraktiken är mer inriktad på ryggrad och nacke än de andra behandlingsformerna.

 

En vanlig fälla är klivet från rehab till återgång till sin tennis, här är det vanligt att steget blir för stort och belastningen för hög under kort tid, och plötsligt är man tillbaks till skadan. I denna fas är det viktigt att få vägledning med  idrottspecifika övningar , gärna av en idrottsvetare!

Uppdaterad: 21 MAR 2014 00:55 Skribent: Jesper Skaneby
Epost: This is a mailto link

klart.se

  

 

Audi Danderyd

 

Framtidsfys.org 

 

min_tennis_mar_2012_170x170_01

Postadress:
Näsbyparks TK - Tennis
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Besöksadress:
Bergtorpsvägen 41
18364 Täby

Kontakt:
Tel: +4687562202
E-post: This is a mailto link

Se all info