top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Anmäl dig till KM – senast 10 december!

4-13 januari inleds tennisåret på bästa vis i och med klubbmästerskapen i nya hallen. Nedan finner du allt du behöver veta om tävlingen samt hur du anmäler dig. Missa inte chansen att delta i årets första och största tennisfest. I år har vi hela 34 härliga klasser, såväl singlar som dubblar för både seniorer och juniorer, på KM-menyn. Nedan ser du inbjudan med alla klasser, regerande mästare, datum, priser, osv.

GLÖM EJ: SISTA ANMÄLNINGSDAG - SÖNDAG 10 DECEMBER (LITE TIDIGARE ÄN FÖREGÅENDE ÅR)

ANMÄLAN GÖRS ONLINE HÄR ALTERNATIVT MAILAS TILL TODD@NPTK.SE


I år har vi inget maxtak gällande antalet klasser du kan anmäla dig till. Däremot är det viktigt att du inte anmäler dig till fler klasser än du hinner eller orkar spela. I och med att inomhus-KM är mer komprimerat än utomhus-KM (tävlingen spelas klart på tio dagar) så kommer i princip alla klasser ta sin början första helgen. Är du då anmäld till exempelvis sex klasser så är det mycket möjligt att det blir sex matcher första helgen och ännu fler om du går vidare. Tipset från coachen är alltså att disponera sin energi och tid på ett smart sätt. Vill du ha råd gällande vilka klasser du bör spela? Maila todd@nptk.se så hjälper jag dig. ANMÄLAN OCH LOTTNING Sista dagen för anmälan är söndagen den 10 december. Notera att detta är lite tidigare än föregående år. Anmälan sker allra helst via nätet och under följande länk: https://svtf.tournamentsoftware.com/tournament/06C60C7F-2EE7-4B5C-8F71-67C16F4C2103


Fördelen med att anmäla sig via nätet är att du betalar anmälningsavgiften direkt, vi får all info till dig och behöver inte manuellt lägga in dig i systemet. Det underlättar alltså det administrativa arbetet betänkligt för tävlingsledningen. Är du anmäld på nätet kan du dessutom gå in och ändra/ta bort/lägga till klasser, dubbelpartners, förbehåll, osv till anmälningstidens slut. Det enda du behöver för att anmäla dig är att skapa ett konto på sidan och en kostnadsfri motionslicens. "Konto/Licens"-"Licens/Licensavgift"-"Lägg till licensperiod". I värsta fall kan du maila in din anmälan till todd@nptk.se. Lottningen kommer att publiceras på hemsidan, www.nptk.se, veckan efter anmälningstidens slut. Håll utkik på hemsida, via medlemsutskick och på sociala medier så du ser när du ska spela. OBS! Skulle du anmäla dig till en klass där vi anser att du av någon anledning inte passar har tävlingsledningen rätt att ta bort din anmälan alternativt flytta dig till en annan mer lämplig klass.

SPELPLATS Tävlingen kommer primärt att spelas i nya hallen. Vid mycket anmälningar kommer vissa matcher att förläggas i tälthallen. Tälthallen kommer även att användas som reservanläggning vid flyttade matcher och/eller stora förseningar på kvällarna. I de publicerade lottningarna kommer du att kunna se var och när du ska spela.


DATUM OCH TIDER KM spelas som sagt 4-13 januari. Juniorklasserna och de äldsta veteranklasserna kommer primärt att spelas på vardagseftermiddagar medan övriga klasser spelas från ca 16-17 och framåt. På helgerna kommer det vara spel från klockan 8-20. Finaldag är lördag den 13 januari. FÖRBEHÅLL Om du inte kan spela någon dag måste du nämna detta i din anmälan så försöker undertecknad ordna så att det går att lösa. Förbehåll är dock ingen rättighet. Om du inte lämnar förbehåll i din anmälan och i efterhand kommer på att du inte kan spela på utsatt tid kan vi inte garantera att speltiden kan ändras. Vi kan däremot se om det finns någon lucka så får man själv kontakta motståndaren och se om det går att lösa alternativt att du själv löser matchen på annan ort. Är du osäker på om du kan vara med kan du alltid maila todd@nptk.se och se om det är möjligt att ordna. Tumregeln lyder som vanligt: Många klasser, lite förbehåll. Mycket förbehåll, få klasser.


SPELREGLER Bäst av tre set med matchtiebreak till 10 poäng i avgörande set gäller i samtliga klasser. I 10-årsklasserna börjar varje set på 2-2 och i dubbelklasserna spelar man med No ad. Detta innebär att när det står 40-40 i ett game spelar man en avgörande poäng där mottagarna får välja sida. Alltså inga "fördelar" i dubblarna. Se till att vara på plats ca 20 minuter före utsatt matchtid. I samtliga klasser utom de med poolspel är det direktutslagning som gäller.

Alla frågor och funderingar mailas till todd@nptk.se.

Glöm inte, sista anmälningsdag är söndagen den 10 december. Klicka här för att komma till anmälan! Varmt välkommen att anmäla dig till årets första och största tennisfest! Todd Åkesson Tävlingsledare


651 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page