top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Anmäl dig till KM – senast 30 juli

4-19 augusti spelas klubbmästerskapen utomhus på Näsaäng. I den här artikeln hittar du allt du behöver veta om tävlingen samt hur du anmäler dig. Välkommen till sommarens stora tennisfest!


Nedan ser du bifogad KM-affisch med all viktig info.


ANMÄLAN OCH LOTTNING

Sista dagen för anmälan är söndagen den 30 juli. Anmälan göra allra helst och med fördel genom länken nedan alternativt via mail till todd@nptk.se.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ONLINE-ANMÄLAN! Fördelen med att anmäla sig via nätet är att du betalar anmälningsavgiften direkt och det underlättar dessutom det administrativa arbetet inför tävlingen. Är du anmäld på nätet kan du dessutom gå in och ändra/ta bort/lägga till klasser, dubbelpartners, förbehåll, osv till anmälningstidens slut. Det enda du behöver för att anmäla dig är att skapa ett konto på sidan och en kostnadsfri motionslicens. Det gör du via ”Licenser” i menyn till vänster på anmälningssidan.


Anmälningsavgiften betalar du direkt på nätet vid anmälan. Anmäler du dig via mail betalar du med Swish i samband med första match. Du som har guldkort (där tre KM-klasser ingår) får dra av två dubblar och en singel från anmälningsavgiften. Vi ser dock, som sagt, att så många som möjligt anmäler sig online för att underlätta för såväl spelare som tävlingsledning.


Lottningen kommer att publiceras via länken ovan samt här på hemsida, www.nptk.se, ett par dagar efter anmälningstidens slut. Den kommer även att skickas ut i ett medlemsmail. Senast onsdag 2 augusti. Håll utkik så du ser när du ska spela!


OBS! Skulle du anmäla dig till en klass där vi anser att du INTE passar av nivåmässiga anledningar har tävlingsledningen rätt att ta bort din anmälan alternativt flytta dig till en annan mer lämplig klass. Vi har ingen gräns för hur många klasser du får spela. Ett tips är dock att inte anmäla dig till fler klasser än du hinner och orkar spela.

DATUM OCH TIDER

KM spelas 4-19 augusti. Som vanligt är tävlingen uppdelad på två veckor där 18 klasser går av stapeln 4-12 augusti medan de resterande 16 spelas 11-19 augusti. Juniorklasserna och de äldsta veteranklasserna kommer primärt att spelas på vardagseftermiddagar medan övriga klasser spelas från ca 16-17 och framåt. På helgerna kommer det vara spel från klockan 8-20. Finaldagar är 12 och 19 augusti.


FÖRBEHÅLL

Om du inte kan spela någon dag måste du nämna detta i din anmälan så försöker tävlingsledningen ordna så att det går att lösa. Förbehåll är dock ingen rättighet. Om du inte lämnar förbehåll i din anmälan och i efterhand kommer på att du inte kan spela på utsatt tid kan vi inte garantera att speltiden kan ändras. Vi kan däremot se om det finns någon lucka så får du själv kontakta motståndaren och se om det går att lösa alternativt lösa matchen på annan ort. Försök hålla dig till principen att spela färre antal klasser om du vet med dig att du har mycket förbehåll.

SPELREGLER

Vi spelar som vanligt av bäst av tre set med matchtiebreak till 10 poäng i avgörande set i samtliga klasser gäller. I 10-årsklasserna börjar varje set på 2-2 och i dubbelklasserna spelar man med No Ad. Detta innebär att när det står 40-40 i ett game spelar man en avgörande poäng där mottagarna får välja sida. Alltså inga "fördelar" i dubblarna. Se till att vara på plats ca 20-30 minuter före utsatt matchtid.


Eventuella frågor rörande KM kan mailas till todd@nptk.se men besvaras, p.g.a semester, mycket sporadiskt fram till och med sista anmälningshelgen.


Glöm inte, sista anmälningsdag är alltså söndagen den 30 juli. Varmt välkommen till sommarens stora tennisfest på Näsaäng!


1 040 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page