top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

D55-laget vann SM-guld – silver för D45!

Damslutspelshelgen på Näsaäng renderade i medaljregn för näsbyparkarna. Damer 55-laget blev svenska mästare efter 2-1 i finalen mot Lidingö TK medan Damer 45 vann silver efter 1-2 i den rafflande finalen mot SALK. Stort grattis!


NPTK och Lidingö efter finalen i D55.


SM-silver till D45-laget.


Att spela utomhus var ingen självklarhet i helgen. Efter mycket stånk och stön blev banorna spelklara.


Pernilla Anglered, lagledare för D55, summerar helgen:


Näsbypark hade ansökt och fått uppdraget att arrangera slutspelet för Damer 45 och Damer 55. Vi såg fram emot att vara värdar på vår fina anläggning Näsaäng. Men när regnet bara öste ner under fredagen började vi tvivla på att det skulle gå att spela ute. Efter en hel del konsultation av flera "banproffs" så kom man fram till att det borde gå om det inte kom något mer regn på natten. Men framåt morgonkvisten kom en rejäl skur och dränkte banorna.


Det var med blandade känslor vi alla i D45- och D55-lagen började jobba med banorna. Några var mer tveksamma till att det skulle gå och andra härliga optimister. Vi tog emot tips per sms och kämpade efter bästa förmåga. Vi utvecklade olika tekniker för att få bort allt vatten och lyckades rätt bra. Men bana 3 och 4 gick inte att få spelbara i tid till den redan uppskjutna matchstarten. De fyra D45 lagen fick spela sina matcher inne i tälthallen. Där vann Salk mot Elfsborg med komfortabla 3-0 och samma siffror blev det för NPTK mot Huddinge. 


Ute spelade de fyra D55-lagen sina sex matcher på två banor. Regnet hängde i luften nästan hela tiden och det kom lite droppar, men vi kunde slutföra matcherna ute innan det blev mörkt. Det var på grund av vädret inte så mycket publik mer än lagkompisarna och en massa mygg. Lidingö vann mot Ödåkra med 3-0 och även här vann NPTK med samma siffror mot Elfsborg.


På söndagen kom belöningen för allt arbete. Solen sken och värmde gott! Banorna var fortfarande tunga, men fina. Inte en felstuds vad jag såg. Först spelades finalen i D55. Maria Seger på NPTK:s förstasingel spelade strålande mot Christina Marmolin och vann 6-3, 6-2. Helena Munthe kämpade på bra mot svårspelade Sara Schinzel, men lyckades inte få med sig någon av de fyra gamebollar hon hade. Det var således 1-1 efter att singlarna spelats och dubbeln skulle bli avgörande. Jag såg framför mig att det skulle bli en mycket jämn match. Men Maria Seger och Mona Zätestam var hundraprocentiga i sitt spel och Lidingöspelarna hade inte mycket att sätta emot. Segersiffrorna blev 6-1, 6-2 och SM-guld till NPTK! Kul att det var en hel del som kom och tittade och fick se denna fina tennis. Matchen om tredjepris vann Ödåkra med 3-0 över Elfsborg.


Finalen i D45 som spelades efter blev också jämn och spännande (NPTK mot SALK). Madeleine Orlando förlorade på förstasingeln mot Lotta Ekberg medan Bogdana Moldovan spelade en riktig nervpåfrestande match mot Anna Dahlberg. Efter att ha haft två matchbollar lyckades Bogdana vinna på den tredje och det innebar att även denna final skulle avgöras med dubbelmatchen. Linda Andreasson och Madeleine Orlando började trevande och förlorade första set ganska enkelt och låg under 1-5 i andra när allt äntligen började stämma och de kom nästan ikapp. Det blev förlust 1-6 4-6. Silver till NPTK. Matchen om tredjepris vann Huddinge med 2-1 mot Elfsborg.


Tack till alla som hjälpte till och ett extra tack till Patrik Nylander som ställde upp som tävlingsledare hela helgen och även jobbade med att få bana 3 och 4 spelklara till söndagen.


Pernilla Anglered

Lagledare Damer 55


Vi kan i och med dessa framgångar summera uteserien med tre SM-medaljer för NPTK då även vårat damlag vann SM-silver för ett par veckor sedan. Stort grattis!


Klicka här för att se alla våra serielags resultat i Svenska Tennisligan ute 2023.


Damlaget vann SM-silver i Tabergsdalen helgen den 12-13 augusti.

52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page