top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Damlaget inför premiären: ”Vill kunna se oss själva i spegeln”

I helgen servas damernas division 1-serie igång. NPTK inleder i Uppsala där man tar sig an USIF respektive Kramfors TK i de två första omgångarna.

Precis som för herrarna är damernas serie komprimerad och de sju matcherna spelas över 16 dagar. En intensiv men rolig period på året där det bästa laget i serien tar klivet upp i nästa års elitserie medan de två jumbolagen degraderas till division 2.


Likt herrarna har damerna ett sammandrag med två matcher på ”hemmaplan”, detta är nästkommande helg 26-27 november då Mälarhöjdens IK och Järfälla TS står för motståndet kl 15:00 och 10:00 lördag respektive söndag. På grund av våra begränsade ytor i tälthallen kommer dessa matcher spelas i Good2Greats hall men vi hoppas, trots detta, att ni vill komma och stötta tjejerna.


Tillsammans med Björn Sahlin är Stefan Åslin ansvarig coach för damlaget. Här berättar han lite mer om känslorna, laget och motståndet inför seriepremiären.


Vad har du för känsla inför seriestarten?

– Känslan är god. Både vi coacher och spelare har väntat och förberett oss länge för serien så det är skönt att det äntligen drar igång.


Hur ser årets trupp ut?

– Johanna Ström, Wilma Bergqvist, Louise Ternström och Astrid Bergh bildar stommen i laget men det utesluter inte att någon av våra yngre tjejer kommer att få chansen i någon eller några matcher.


Vad tror du att vi kan förvänta oss av laget?

– Vi kan och ska förvänta oss att spelarna kommer till matcherna fysiskt och mentalt förberedda, att varje individ oavsett om hon spelar bra eller mindre bra klarar av att ge 100 procent av sig själv för laget. Vi ska också förvänta oss att de spelare som inte spelar bidrar till laget med en positiv och peppande attityd. Vi vill kunna se oss själva i spegeln efteråt och inte ångra någonting. Vad det sedan räcker till i form av resultat är ju till hälften beroende av motståndarnas lag och prestationer.


Några tankar om motståndet?

– Första tanken är att begränsningen av utländska spelare kommer att påverka kvaliteten på lagen i någon mån. Jag gissar att vissa spelare som under tidigare regelverk hade spelat division 1 nu blivit värvade till elitserielag då dessa numera bara får använda en utländsk spelare. Men det är mest spekulationer från min sida.


Har du identifierat några nyckelmatcher i spelschemat?

– Nja, inte direkt men det är ingen hemlighet att just de första två matcherna kommer att sätta en ton för fortsatta serien. Då får vi en värdemätare var vi står och då lär också någon form av resultatmässigt mål ta form vare sig det uttalas eller inte.


Vad är det viktigaste när man spelar lagmatcher?

– Jag tror att det är viktigt att förstå att det innebär en lite annorlunda anspänning att spela för ett lag jämfört med att spela en individuell tävling och att man inte låter eventuell besvikelse över sitt spel överskugga det faktum att man krigar för sitt lag. Det tror jag är den enskilt största riskfaktorn.


Damernas spelschema i division 1:

19/11 kl 16:00: USIF – NPTK

20/11 kl 10:00: Kramfors TK – NPTK

23/11 kl 17:00: Lidingö TK – NPTK

26/11 kl 15:00: NPTK – Mälarhöjdens IK (spelas på Good2Great)

27/11 kl 10:00: NPTK – Järfälla TS (spelas på Good2Great)

3/12 kl 14:00: TSK Malmen – NPTK

4/12 kl 13:00: Danderyd Djursholm Elittennisklubb - NPTK


Hela spelschemat hittar du här.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page