top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Herrarna fortsatt tabelltvåa – damerna obesegrade efter första helgen

En intensiv division 1-helg för våra A-lag slutade med två segrar, en oavgjord match och en förlust.

Foto: Kent Åkesson Seriefinalen mot Örebro blev som väntat en tuff batalj. Efter en fin start i dubbeln blev det tyvärr förlust i matchtiebreak. Vito Tonejc, som ännu är obesegrad på förstasingeln, slog Örebros tjeck Antonin Bolardt i två raka set. Hampus Hägglund gjorde en mycket bra match men fick, efter att ha vunnit första set, även han ge sig med 6-10 i matchtiebreak. En division 1-debuterande Hampus Stenmo stred tappert men föll på tredjesingeln.

Efter lördagens 1-3-förlust behövde laget studsa tillbaka på söndagen då TK Hobby, som även de hade fem poäng, stod för motståndet. Det gjorde vi också och den lilla oflyt vi haft dagen före förvandlades nu till lite stolpe in. Vito och Jonathan Ivarsson vann en jämn dubbelmatch med 10-6 i matchtiebreak. Max Pettersson släppte inte ett enda game i sin singel medan Hampus Hägglund vann via 6-4, 7-5. I den extremt jämna och mycket välspelade förstasingeln kunde Vito tillslut bryta ner Jack Karlsson Wistrand med 7-6, 6-7, 12-10. Fem raka förstasingelsegrar för Vito, ruggigt imponerande! – Vi är nöjda med helgen, konstaterar coach Andrej Tonejc. Den lilla oflyt vi hade på lördagen fick vi igen på söndagen. Vito har varit en bra ledare för övriga spelare och framtiden känns ljus. Med två matcher kvar har vi nu klarat vårt mål att stanna i division 1. Nu ska vi göra vårt bästa i de sista två matcherna och ge alla spelare chansen.


I och med segern är NPTK tillbaka som tabelltvåa med två matcher kvar att spela. Dessa går av stapeln i Lidköping nästa helg där man ställs mot just Lidköping och Elfsborg som ligger en respektive två bakom oss i tabellen. En spännande avslutning för herrarna med andra ord.


Damerna klev in i sin division 1-serie under lördagen där man ställdes mot USIF i Uppsala. Vårt relativt unga lag visade inga större premiärnerver utan vann komfortabelt med 4-0 utan att förlora set. Wilma Bergqvist kunde i par med Johanna Ström, som är hemma från college, vinna i raka set. Louise Ternström och Astrid Bergh släppte tillsammans ett game i sina respektive singlar medan Johanna knep förstasingeln via 7-5, 6-2.


Den mycket fina starten följdes upp med ett oavgjort resultat, 2-2, mot Kramfors TK under söndagen. Johanna och Wilma vann återigen dubbeln i raka set. De båda Astrid, Bergh och Sandwall Törnqvist, gjorde vad de kunde men mötte för dagen övermäktigt motstånd. När Johanna lyckades vända och vinna förstasingel efter 2-6, 6-4, 10-3 fick laget ändå med sig en stark poäng. – Vi är väldigt nöjda med första helgen. Alla tjejer gör så gott de kan även om man ibland önskar att man spelat lite bättre. Sen tycker jag att vårt ankare Johanna Ström verkligen visar hur mycket man ska kriga för att vinna, säger coach Björn Sahlin.


NPTK:s damer placerar sig således på en tredjeplats efter två matcher. I nästa omgång, som är på onsdag, möter man Lidingö TK på bortaplan.


Alla resultat från herrarnas och damernas division 1-serier hittar du här och här.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page