top of page
Sök
  • Skribentens bildTodd Åkesson

Herrarna i tabelltopp efter första helgen

Division 1-premiärerna för våra A-lag är avklarade. På Lidingö vann damerna en match och förlorade den andra medan herrarna tog två raka 4-0-segrar och toppar således tabellen efter två omgångar.


Herrlaget fick bästa tänkbara start på årets division 1-spel när man under helgen gjorde processen kort med såväl Tabergsdalens TK som Lidköpings TK hemma i vår nya hall. Båda matcherna slutade med klara 4-0-vinster där vi heller inte förlorade ett enda set. Vito Tonejc, Josip Simundza och Christoffer Solberg spelade singlarna båda dagarna och övertygade medan Vito och Josip tog hand om dubbeln på ett mycket bra sätt. – En resultatmässigt bra start tack vare bra insatser, kommenterar lagledare Andrej Tonejc. Trots att vi var favoriter i många av matcherna är jag nöjd med killarnas mentala nivå. Alla matcher lever sitt egna liv och då gäller det att ha fokus på rätt saker, vilket jag tycker att vi hade. De två segrarna innebär att NPTK toppar den fortsatt unga tabellen efter två omgångar. Kommande helg, 9-10 december, fortsätter herrlagets division 1-spel när man reser norrut till Ljusdal för möte med just Ljusdals TK samt TK Hobby. Klicka här för att se samtliga resultat och tabellen från herrarnas division 1.Under lördagen inledde damerna, precis som herrarna, serien på bästa sätt när man 4-0-besegrade Gustavsbergs TK i Lidingös tennishall. Wilma Bergqvist och Louise Ternström vann dubbeln med 7-6, 6-1 innan Louise, Wilma och Astrid Sandwall Törnqvist kunna vinna sina respektive singelmatcher. Louise förlorade första set men vände och vann i matchtiebreak medan Wilma och Astrid vann i raka set. Under söndagen ställdes man mot starka KLTK som bland annat mönstrade Billie Jean King Cup-spelaren Caijsa Hennemann (rankad topp 500 på WTA) på förstasingeln och i dubbeln. Louise och Wilma gjorde vad man kunde i dubbeln men föll med 2-6, 2-6 mot just Hennemann och Fredrika Nicander. Louise, Astrid och Lisa Snällman, som fick chansen på singlarna, stred alla tappert men fick se sig besegrade mot för dagen övermäktigt motstånd. Således en seger och en förlust för damlaget efter den första division 1-helgen. Lagledare Björn Sahlin summerar matcherna:

– Två helt olika matcher och uppgifter. På lördagen är vi favoriter och hanterar det på ett ganska bra sätt. Mot KLTK är vi underdogs och saknar på det stora hela rutinen för att kunna leverera på den nivån vi har i oss. Men summa summarum en ganska hyfsad helg. Nästa helg tar sig damerna till Uppsala för möte med SALK 2 och USIF. Klicka här för att se samtliga resultat och tabellen från damernas division 1. Foto: Kent Åkesson

93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page